Molim da mi odgovore samo korisnici gore pomenutog uredjaja. Molim vas da mi kazete vasa iskustva.(stabilnost signala,udaljenost od AP provajdera,poredenje sa klasicnom opremom: antena,ruter..) Jednom reciju da li je za preporuku.
Koristim nekoliko nanostation-a, i uglavnom nemam problema sa njima. Znaci zna ponekad da se zaglupi ali vrlo retko. Sto se tice dometa tu je mnogo los, jer ta ugradjena antena nema tih 13 db koliko bi trebalo da ima, moras biti max 500 m udaljen od ap-a ako hoces neku brzinu od 10 Mbits i vise. S`obzirom na cenu uredjaja mogu ti ga preporuciti, ali pazi - netiks ne daje garanciju na taj uredjaj, tako da ga ja vise ne uzimam. Nije mi do sada crkao nijedan, najvaznije je staviti sftp kabl (oklopljeni sa masom) i ne bi trebalo da bude problema. Ako si pri parama - uzmi mikrotika i antenu,mnogo je bolje resenje.
kad bi se nanostation nabacio na sat.tanjir poput canopy-a definitivno bi pojaco signal inace nisam ga bas koristio ali s obzirom na mogucnosti i njegovu cenu moja preporuka je ipak mikrotik ,a jaako je zanimljiva opcija softwerske promene polarizacije !!!!!!!!!!!!!
@SaleZX Ali izgleda da ne govorimo o istom modelu nanostationa.Ti verovatno govoris o Loco low-cost modelima sa antenom 13dbi.Postoji jaci NanoStation5 (5Ghz WLAN, izlazna snaga 24 dBm=251 mW) Ovaj konkretno model ima domet 10+ kilometara sa unutrasnjom antenom.
@IceCream Ja mogu da spojim bilo koju antenu u ovaj uredjaj npr. grid Parabolu da bi pojacao signal ako za tim ima potrebe.Mada ne vidim zbog cega bi to radio, ali uredjaj podrzava to.
Ako neko zna nesto sto ja ne znam o ovom uredjaju molim neka to ovde napise bilo pozitivno ili negativno, jer planiram da uzmem uredjaj.
@SaleZX Ali izgleda da ne govorimo o istom modelu nanostationa.Ti verovatno govoris o Loco low-cost modelima sa antenom 13dbi.Postoji jaci NanoStation5 (5Ghz WLAN, izlazna snaga 24 dBm=251 mW) Ovaj konkretno model ima domet 10+ kilometara sa unutrasnjom antenom.
@IceCream Ja mogu da spojim bilo koju antenu u ovaj uredjaj npr. grid Parabolu da bi pojacao signal ako za tim ima potrebe.Mada ne vidim zbog cega bi to radio, ali uredjaj podrzava to.
Ako neko zna nesto sto ja ne znam o ovom uredjaju molim neka to ovde napise bilo pozitivno ili negativno, jer planiram da uzmem uredjaj.
moje skromno iskustvo sa ovim uredjajem nije bas blistavo mada radi ne da neradi mislim na ovaj na 5Ghz takav kakav je po meni nema bas neki domet signali mereni mikrotikom na nekih 500m nisu sjajni sto je za ocekivati sa takvom izvedbom antene a ja sam dao primer jeftinog a dobrog resenja za pojacanje signala koje bi moralo da da kudikamo bolje rezultate ,kvalitetnije linkove,vece protoke ,stabilnost itd ako ima mogucnost kacenja eksterne antene ok ali i to je skuplje a verujem i slabije resenje od preporucenog i mala zackoljica kad sam ga konfigurisao kao DHCP server nije odradio kako se to trazilo od njega samog
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.