Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
A mi sirotani bez `slobodnih` ADSL portova...
STRANA 1 OD 1
grunf011 A mi sirotani bez `slobodnih` ADSL portova... 20.09.2009. 00:50 T20254

status: user
broj poruka: 12

... što tražimo spas u bežičnim modemima, šta nam je činiti?
Trenutno isprobavam Telenor Huawei E220, deklarisan do 7,2 Mb/s a realno negde 0,6 zavisno od uslova mreže, ili da probam na više drugih lokacija?

Nisam još siguran ali izgleda da postoji i problem sa downloadom (jeste da je to paket ograničen na 5GB ali mogo bi tu i možda pokoji filmić da se procedi, nego izgleda je jako mali upload za torrentisanje, a mozda i zaključan P2P saobraćaj)?

Pošto nisam u ugovornoj obavezi razmišljam i o Telekomu ZTE MF 622, verovatno iste brzine, ali ne znam da li bi naišao na isti problem.

Jel koristio neko (ili koristi) jedno ili drugo, kakva su iskustva sa downloadom, saveti, mišljenja, utisci, želje, čestitke, pozdravi, prihvatam sve odgovore?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict proban ZTE kod telekoma 20.09.2009. 01:04 #141292

broj poruka: 4515
vuche se ko LES!

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 20.09.2009. 01:07 #141294

broj poruka: 1583
+ sto takav internet preko mobilne mreze prli koliko skupo izadje kada stigne racun.

Kod Kalču nema laganje.

Pisko Telekom 20.09.2009. 07:07 #141321

broj poruka: 6657
Telekomov je uzeo moj frustrirani mladi kolega student kad je čuo iskrenu priču koliko se Telekomu `ebe što nema portova a ima toliko interesenata (nemaju kod koga drugog da idu, tako da su im to sigurne pare i još će da naprave umetnu nestašicu kako bi uzimali pare za mito - klasika komunizma) i koliko će da čeka.... Dim mu izlazi na uši pošto ne progovara i ima naočari. Gowno čak nema ni masu (modem) da ga bacanjem razlupa o zid. U stvarnosti, ponekad radi bar prihvatljivo - ali u doba dana tj. noći kad ti to ne treba, a većinu vremena nema razlike od dial-up-a.
Telenorov je po meni, isti, mada mi ga je kolega koji iz meni razumljivih razloga ne sme da ima pristup internetu sa posla preko bilo kakve konvencionalne - žičane infrastrukture.... kao hvalio, te dobar je, te čak i radi...
Treće: zavisi mnogo od bazne ćelije mobilne mreže na kojoj ti je prijavljen (u čijem si području), tj. njenog kapaciteta i mogućnosti i količine saobraćaja koju opslužuje.... a, također, urbane zone su pod negativnim uticajem ometajućeg šuma ostalih RF signala.
Dakle, po meni, to je samo za one koji putuju radi posla sa lapetomtopetom širom Serbistana, ali da skinu mail poneki i vide vremensku prognozu... ili za one koji nikada neće imati ili neće smeti da koriste net npr. na poslu, u zatvoru i tako nekim humanim organizacijama za ljude.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Pisko Re: Re 20.09.2009. 07:11 #141322

broj poruka: 6657
.... omašio si, nije to klasičan obračun kao kod mobilnog telefona gde je izuvanje od cene... problem je u kvalitetu usluge a ne toliko u njenoj ceni, jer, kada bi radila odlično, mnogi bi bili prisiljeni ili voljni da je uzmu - tj. bila bi više nego super za surfere ali nikako za downloader-e.... pa ma koliko malo ih bilo!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: + sto takav internet preko mobilne mreze prli koliko skupo izadje kada stigne racun
::
:: ___________________________________
:: Kod Kalču nema laganje.
endrem wimax!!!!!! 20.09.2009. 08:45 #141327

broj poruka: 224
A sto ne uzmeta WiMax kod verata flat 2048 za nekih 2300 2400 din,mesto da se d****e sa tim 3g g******m koji je jos ogranicen!!!!!!I jos taj njihov modem mozete da nosate gde hocete,mislim gde ima struje i signala naravno.......

codeus re 20.09.2009. 09:28 #141328

broj poruka: 4054

..3g ha .. sa pocetka te price o mobilnom net-u .. drugar/ortak/gari/ se preselio u svoj novi stan i trazio od Telekoma prenos ADSL-a na novi broj .. Nema problema .. odgovirili su Telekomovci i od tog obecanja proslo je 6 meseci .. elem .. pojavi se u medjuvremenu 3g i resi gari da uzme telenor ... niko .. ali NIKO nije rekao da nije FLAT.. niko napomenuo da je limit 1Gb .. niko ga ni neobavestava od prekoracenju ... download fenomenalan 250-350kb all time .. i lepo gari svuce neke igrice od par Gb ... i nekoliko dana do isteka prvog mesea stigne mu sms o zaduzenju za NET - 140.000 dinara .. (tada je prekoracenje 1mb bilo preko 10din- sad je dinar) ..sreca je da u ugovoru stoji da je prvi mesec free i ako ti se nesvidja mozes da vratis uredjaj i raskines ugovor - sto je i ucinjeno sutradan uz malo sile i advokata .

e sad .. posle te epizode .. imali smo OPASAN plan koji je uspeo .. prvo zatrazis IPTV od telekoma (uz to ide i adsl) ... dobijes to u roku od 5 dana bez problema i posle 30 dana otkazes IPTV a ostane ti ADSL ... no problem ...
markopvict Re: wimax!!!!!! 20.09.2009. 11:14 #141341

broj poruka: 4515
Da li si probao isti?

Sto bi rekao SkyFire... tresla se gora-rodio se mis :))))))))))))))

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: A sto ne uzmeta WiMax kod verata flat 2048 za nekih 2300 2400 din,mesto da se d****e sa tim 3g g******m koji je jos ogranicen!!!!!!I jos taj njihov modem mozete da nosate gde hocete,mislim gde ima struje i signala naravno......
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grunf011 Više-manje očekivano... 20.09.2009. 17:24 #141399

broj poruka: 12
... ali hvala na postovima u svakom slučaju. Stvar je u tome što je dial-up očajna veza, a telefonski račun u zbiru sa satima dođe skoro ko taj bežični paket.

@Pisko ...koliko se Telekomu `ebe što nema portova a ima toliko interesenata (nemaju kod koga drugog da idu, tako da su im to sigurne pare i još će da naprave umetnu nestašicu kako bi uzimali pare za mito - klasika komunizma) i koliko će da čeka....

Slazem se apsolutno. Lopovska posla kao i za sve drugo kod nas.

@codeus e sad .. posle te epizode .. imali smo OPASAN plan koji je uspeo .. prvo zatrazis IPTV od telekoma (uz to ide i adsl) ... dobijes to u roku od 5 dana bez problema i posle 30 dana otkazes IPTV a ostane ti ADSL ... no problem ...

Pa pokusao sam pre jedno 3 nedelje prijavom na email (a kako da ih covek dobije direktno od silnih preusmeravanja i podmenija govornih automata) da narucim IPTV uz ADSL i jos me nisu udostojili odgovora za bilo sta od toga...

Mada nisam znao da kad mi otvore port mogu da otkazem deo zahteva koji se odnosi na IPTV, hvala za savet.

Ko sme, taj moze. Ko ne zna za strah, ide napred

blackwolf - - - - - - 20.09.2009. 23:47 #141511

broj poruka: 1510
Ovako se Telenor ponaša kod mene: u kući kao dial up,stavi ga na produžni i izbaci kroz prozor oko 1Mb pa naviše.
Razmišljam da uzmem sad telekomov 3g sa 30GB protoka studentski paket,jebiga kad nemam ništa drugo.
Black Wolf

Ishmerish Samo 21.09.2009. 00:02 #141515

broj poruka: 7285
opusteno momci,ja sam sve do sada bio na dial-up-u.

Neznam tacno mesec ali bi trebao u 2010 toj da udje Mediaworks kao drugi operater fiksne telefonije,sa prvenstvenim ciljem adsl u ruralnim sredinama a zatim i u vecim gradovima.I sto je najveca fora nece ici preko telekomovog neba(kao svi ostali).

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs