Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet muke...
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO Internet muke... 06.09.2009. 22:51 T19900

status: user
broj poruka: 1013
2 kompa, oba XP 32bini, jedan prikljucen na net ADSL, drugi direktno umrezen sa njim i preko njega vuce net. Radilo neko vreme, a onda ovaj 2. odjednom nema net. Formatirali ga, ponovo nema net. Ovaj glavni ne smem da formatiram.
Iso sam na link
http://www.gusari.org/cesta-pitanja/podesavanje-ics-a-i-port-forward-a-kod-ics-a.html
i provalim da pod (tackom 6) na ovom glavnom kompjuteru ne postoji u tabu Advanced opcije za Internet connection sharing , ne postoje ova dva polja koja treba da se stikliraju, tu je prazno
Inace mrezne rade, sharovao sam podatke, i kompovi se vide medjusobno... Probao sam da deinstaliram modem, ne pomaze.

JOLE
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 00:07 #138031

broj poruka: 4228
mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njega

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 07.09.2009. 00:09 #138032

broj poruka: 12057

Jesi isključio Simple File Sharing u folder options ?

JOSILENKO Re: Re: 07.09.2009. 00:38 #138033

evo sad sam iskljucio na oba kompa, ne pomaze

Internet je prestao da radi odprilike u vreme kad se na server kompu pojavio onaj log in na startu windowsa, znas onaj smor koji se pojavi odjednom na kompjuterima, kao prozorce sa username i password, a ti nemas pasword nego samo udaris enter i on udje u windows. I niko ne zna odakle se to stvri i kako da se vrati na staro. Ne znam ima li to veze sa ovim

JOLE

::
:: Jesi isključio Simple File Sharing u folder options
JOSILENKO Re: Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 00:40 #138034

Izvini, pokusao sam da nadjem i jedno i drugo, i ne uspevam. Nisam expert, samo sam advanced user :))) Jer mozes da mi objasnis gde je to
Inace windows firewall sam iskljucio na oba.

JOLE

:: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg
:: Pozdrav
:: Vlad
Equinoxe Re: Re: Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 00:45 #138035

Start, Run, services.msc i nađeš servis na listi.

:: Izvini, pokusao sam da nadjem i jedno i drugo, i ne uspevam. Nisam expert, samo sam advanced user :))) Jer mozes da mi objasnis gde je t
:: Inace windows firewall sam iskljucio na oba
:: JOL
:: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg
:: ::
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
JOSILENKO Re: Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 01:17 #138041

Oba su ukljucena

JOLE

:: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg
:: Pozdrav
:: Vlad
Equinoxe Re: Re: Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 01:30 #138043

Ako ti šerovanje ne uspe, probaj sa ovim programčićem:
http://www.analogx.com/contents/download/Network/proxy/Freeware.htm

Ili kupi sebi jedan ruterčić i reši problem jednom za svagda. Tako lepo ne moraju oba kompa biti upaljena da bi drugi imao net. Imaš TPlinkove za 20-tak evra.

:: Oba su ukljucen
:: JOL
:: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
JOSILENKO Re: Re: Re: Pogledaj ICS servis da li je uključen 07.09.2009. 01:42 #138044

Ma nisu moji kompovi, pomazem prijatelju, tesko da ce da da pare za ruter
Pa mogu da probam sa proxijem, ali me nervira to sto je i bez njega radilo sve, majku mu. Mislim da sa ovim proxijem nece gmail da radi i jos neke stvari, koliko se secam

JOLE

:: Ako ti šerovanje ne uspe, probaj sa ovim programčićem
:: http://www.analogx.com/contents/download/Network/proxy/Freeware.ht
:: Ili kupi sebi jedan ruterčić i reši problem jednom za svagda. Tako lepo ne moraju oba kompa biti upaljena da bi drugi imao net. Imaš TPlinkove za 20-tak evra
:: :: Oba su ukljucen
:: :: JOL
:: :: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: Vlad
lllo 07.09.2009. 01:43 #138045

broj poruka: 319
Josilenko, prvo probaj najjednostavniju mogucu stvar - iskljuci LAN konekciju, ADSL neka ostane aktivan. Onda ponovo aktiviraj LAN konekciju i pogledaj da li ima promjena (mada si ovo na neki nacin vec uradio, ipak probaj).

Ako ne uspije, provjeri u servisima Network Conections i Application Layer Gateway (alg.exe u Tasku).
JOSILENKO Re: 07.09.2009. 01:50 #138047

Ova njjednostavnija stvar ne pomaze. Alg.exe postoji u tasku, aktivan je

JOLE

:: Josilenko, prvo probaj najjednostavniju mogucu stvar - iskljuci LAN konekciju, ADSL neka ostane aktivan. Onda ponovo aktiviraj LAN konekciju i pogledaj da li ima promjena (mada si ovo na neki nacin vec uradio, ipak probaj)
:: Ako ne uspije, provjeri u servisima Network Conections i Application Layer Gateway (alg.exe u Tasku).
vladarko Vidi ima li ti spasa 07.09.2009. 08:40 #138063

broj poruka: 4228
http://en.kioskea.net/forum/affich-28554-no-internet-connection-after-xp-sp3-update

I javi ako uspeš - šta od ovog valja

Srećno!

Pozdrav!

Vlada

alumiroi Re:Internet muke... 07.09.2009. 09:29 #138066

broj poruka: 99
Proveri da nije firewall.
Ja imam identican problem sa AVG-om. Verovatno da nesto cacnem sto ne treba i on odmah katanac na mrezu. Onda moram da u firewall-u opet namestim da je moja mreza `safe`.

JOSILENKO ... 08.09.2009. 02:46 #138214

Hvala drugari.
Pokusao sam sve sto ste preporucili, i digo ruke. Ipak je pao format. Sad radi najnormalnije

JOLE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs