2 kompa, oba XP 32bini, jedan prikljucen na net ADSL, drugi direktno umrezen sa njim i preko njega vuce net. Radilo neko vreme, a onda ovaj 2. odjednom nema net. Formatirali ga, ponovo nema net. Ovaj glavni ne smem da formatiram. Iso sam na link http://www.gusari.org/cesta-pitanja/podesavanje-ics-a-i-port-forward-a-kod-ics-a.html i provalim da pod (tackom 6) na ovom glavnom kompjuteru ne postoji u tabu Advanced opcije za Internet connection sharing , ne postoje ova dva polja koja treba da se stikliraju, tu je prazno Inace mrezne rade, sharovao sam podatke, i kompovi se vide medjusobno... Probao sam da deinstaliram modem, ne pomaze.
Internet je prestao da radi odprilike u vreme kad se na server kompu pojavio onaj log in na startu windowsa, znas onaj smor koji se pojavi odjednom na kompjuterima, kao prozorce sa username i password, a ti nemas pasword nego samo udaris enter i on udje u windows. I niko ne zna odakle se to stvri i kako da se vrati na staro. Ne znam ima li to veze sa ovim
Izvini, pokusao sam da nadjem i jedno i drugo, i ne uspevam. Nisam expert, samo sam advanced user :))) Jer mozes da mi objasnis gde je to Inace windows firewall sam iskljucio na oba.
JOLE
:: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
:: Izvini, pokusao sam da nadjem i jedno i drugo, i ne uspevam. Nisam expert, samo sam advanced user :))) Jer mozes da mi objasnis gde je t :: Inace windows firewall sam iskljucio na oba :: :: :: :: JOL :: :: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Ili kupi sebi jedan ruterčić i reši problem jednom za svagda. Tako lepo ne moraju oba kompa biti upaljena da bi drugi imao net. Imaš TPlinkove za 20-tak evra.
:: Oba su ukljucen :: :: :: JOL :: :: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Ma nisu moji kompovi, pomazem prijatelju, tesko da ce da da pare za ruter Pa mogu da probam sa proxijem, ali me nervira to sto je i bez njega radilo sve, majku mu. Mislim da sa ovim proxijem nece gmail da radi i jos neke stvari, koliko se secam
JOLE
:: :: Ako ti šerovanje ne uspe, probaj sa ovim programčićem :: http://www.analogx.com/contents/download/Network/proxy/Freeware.ht :: :: Ili kupi sebi jedan ruterčić i reši problem jednom za svagda. Tako lepo ne moraju oba kompa biti upaljena da bi drugi imao net. Imaš TPlinkove za 20-tak evra :: :: :: Oba su ukljucen :: :: :: :: :: :: JOL :: :: :: :: :: mislim da je on povezan i sa windows fajervolom i zavisi od RPC servisa - proveri i njeg :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: ::
Josilenko, prvo probaj najjednostavniju mogucu stvar - iskljuci LAN konekciju, ADSL neka ostane aktivan. Onda ponovo aktiviraj LAN konekciju i pogledaj da li ima promjena (mada si ovo na neki nacin vec uradio, ipak probaj).
Ako ne uspije, provjeri u servisima Network Conections i Application Layer Gateway (alg.exe u Tasku).
Ova njjednostavnija stvar ne pomaze. Alg.exe postoji u tasku, aktivan je
JOLE
:: Josilenko, prvo probaj najjednostavniju mogucu stvar - iskljuci LAN konekciju, ADSL neka ostane aktivan. Onda ponovo aktiviraj LAN konekciju i pogledaj da li ima promjena (mada si ovo na neki nacin vec uradio, ipak probaj) :: :: Ako ne uspije, provjeri u servisima Network Conections i Application Layer Gateway (alg.exe u Tasku). ::
Proveri da nije firewall. Ja imam identican problem sa AVG-om. Verovatno da nesto cacnem sto ne treba i on odmah katanac na mrezu. Onda moram da u firewall-u opet namestim da je moja mreza `safe`.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.