Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telenor i Huawei
STRANA 1 OD 1
vladarko Telenor i Huawei 06.09.2009. 20:10 T19893

status: user
broj poruka: 4228
Da li neko ima slična iskustva?

Priključio sam ovaj stick na Toshiba laptop, XP SP2, US podešavanja. Otvara mi sve .rs sajtove i samo neke koji nisu (hotmail, google, gmail), dok druge kao što su sony, toshiba, lufthansa neće. Ponekad neće ni da radi update sa AVG ili MalwareBytes, nekad i hoće.

Probao sam ga na još 2 računara: klot XP SP2, SRB podešavanja i Vaio Vista HP UK podešavanja - svuda se ponaša isto.

Tehnička podrška Telenora kaže da nema padova u sistemu i da je problem verovatno u fajervolu (Win fajervol je u sva tri slučaja), međutim ne vidim kakav je to problem, jer me nikako nije pitao da li da blokiram program/konekcijiu.

Inače, računar sve sajtove otvara sa WiFi i UTP konekcijama.

Svaka sugestija je dobrodošla.

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict imao sam iskustva sa Telekomovim 3g sranjem 06.09.2009. 20:31 #137966

broj poruka: 4515
Moze da posluzi za mail eventualno nesto slicno.
Ako nece da otvara strane sajtove moze biti nesto od ovoga. DNS, Peering, Routing....

Probaj da pingujes adrese sajtova. Probaj da stavis dns drugog provajdera.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: imao sam iskustva sa Telekomovim 3g sranjem 07.09.2009. 00:04 #138030

broj poruka: 4228
Pa, brzina nije loša, nije 3.6mb kao što prijavljuje konekcija, ali znam da to zavisi i od dosta uslova. Međutim, to što ne otvara strane sajtove je bez veze. U jednom trenutku sam zvao drugaricu koja isto ima takav modem i ona je mogla da otvori iste sajtove koje ja nisam mogao.

Hvala na savetu, u svakom slučaju!

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs