Imam jedan problem. Imam ADSL PTT-a 2048/192Kbps ali imam problem sa protokom. Kad odem na speed test pokazemi da je protok 0,45/0,15 Mbps. E sad danas sam izvadio 500Kb RAM memorije i pocelo je da bolje radi. Moje pitanje je da li RAM memorija moze da utice na protok ADSL-a
RAM ne moze da utice na brzinu ADSL. Koliko vec imas taj problem, da li dijelis internet vezu sa nekim drugim ili vise kompjutera i zasto se ne obratis provajderu?
vec 2 nedelje imam problem sa brzinom ADSL-a. Obratio sam se provajderu alu su me ladno odbili. Devojka preko telefona mi je rekla da rezultate sa speed testa posaljem njihovim inzenjerima ali vec dva puta saljem i niko nista ne odgovara. E sad ne znam da li je i mozda virus ali on meni normalno radi cak i reinstaliro Windows i cistio ga 3 puta od virusa. E sad RAM memoriju sma nadogradio ali posto je slabija masina nekad je opterecen sa RAM memorijom pa nece da upali. Ako neko ima resenje neka kaze
Brzina interneta ne moze da utcie od toga kolko rama imas.Ti ih lepo ponovo pozovi,reci im da si im poslao sliku sa speedtesta i da nesto nije u redu. Evo sta bi ja uradio u slucaju da me 2 put isqulira:Prvo bi im spamovao te slike na mail,jedno 100x bi im posalo,a ako se posle toga ne bi javili otisao bi im tamo i naj***** bi im se keve.I naravno promenio provajdera.
`Oladi malo. Iz tvojih pitanja i postova zaključujem da nemaš pojma o čemu pišeš (osim da imaš problem) i da si na ivici da stvari pogoršaš srljanjem i probijanjem zida glavom. Pre nego što nekulturno nastupiš pred provajderom, nemoj da uz to ispadneš glup i nekulturan jer će ti sigurno ukazati na ovo prvo zbog ovog drugog - ako pokažeš i jedno i drugo. Recmo da se ništa ne razumeš u računare, ali imaš zdravu logiku: onda, kada malo porazmisliš, provajder je odgovoran za sve što od tebe i do tebe stiže sa NET-a. Ali, to što ti čačkaš nešto na svom računaru, pa se protok menja, nema veze sa provajderom. Usput, povećanje RAM memorije, možda kod neke kilave mašine može ubrzati i protok (u stvari, rad programa - browsera i svega ostalog što obrađuje podatke u dolazu i odlazu, pa ti se čini da je protok brži...), ali, da do tog efekta dovede smanjenje odnosno, vađenje RAM modula... nema veze sa životom. Taj problem je skoro nemoguće rešiti ovako, na forumu. Moraš naći nekoga ko se malo više razume da proveri stanje OS-a, da proveri OS na gamad, otkloni sumnju na `kačenje` uljeza, i na kraju, sve proveri i namesti kako treba, jer, mnogo je mogućih uzroka pada protoka ili zaglavljivanja računara ako ne znaš pouzdano mnoge pojedinosti nego ovako naslepo nagađaš. Tek kada to - kod sebe - sa velikom verovatnoćom otkloniš, počni da daviš provajdera. Iz mog iskustva, prilično su ažurni, ali, ako vide besmislena pitanja i probleme... verovatno gube volju i izbegavaju izvesno trakavičaste odgovore i rešenja. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
98% je problem do tvog racunara, eventualno pogledas na modemu upstream i downstream rate.
01.09.2009. 14:16
status: user broj poruka: 4515
Mozda je na portu popio ogranicenje. Mozes eventualno da restartujes opremu koju si dobio. Sistem kod provajdera je isto podesen za sve adsl korisnike. Dakle, ako bi ptt radio kao sto ti kazes...proculo bi se vrlo brzo.
uvek mozes da probas neciji laptop na tvom prikljucku da vidis kako njemu radi ?? Mozda ces da razresis bar neku dilemu, ako njemu kilavo radi ...znaci nije do tvog kompa( a ne moze da bude do rama)...pozdrav
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.