Najjednostavnije podesavanje Telekom ADSL-a za dva korisnika
STRANA 1 OD 1
operator
Najjednostavnije podesavanje Telekom ADSL-a za dva korisnika
31.08.2009. 18:05
T19753
status: user broj poruka: 4275
1.Najjednostavnije podesavanje 2. Da li mogu da se podese Telekom ruteri osim 1 i 4 porta za konekciju? 3. Onemogucavanje wireless login-a. Mozak mi ne radi, a i nisam sada siguran da li bi radilo sve na default-u sa automatskim IP adresama dodelenih od strane rutera. Ako je moguce sto brze. Hvala unapred. U rasulu sam.
Što se wireless-a tiče, zakolji ga sa Disable Wireless Router Radio. Za za LAN portove, proveri u LAN podeđavanjima, ali mislim da ti je bolje rešnje da dozvoliš samo određenim MAC adresama da se konektuju na ruter, u kom god su LAN portu, pa nek se kači ko hoće. Promeni admin šifru na ruteru i to je to. Ko ti se to bez pitanja kači na ruter ?
1. Sve je podeseno za 2 korisnika. 2. Mogu, ako imas elementarno poznavanje VLAN-ova. Vec su podeseni za 2 racunara kablom. 3. Lose definisano. Mozes da gasis WLAN ili da zastitis.
Mozak ti ipak ne radi, sve radi sa def. automatskim ip adresama.
Pozz
- - - - Ajde nam odaj tajnu kako si mu formatirao hdd? Serovao lik hdd? Pa si isao delete?!
To nije tacno. 1. Modem je bio zakljucan. 2. 2 i 3 moraju da se podese, ali SAMO ako otkljucas ruter. 3. WLAN je bio nedostupan(vec se je neko onektovao na njega i nisam mogao da ga ugasim ili podesim). Improvizovao i oblozio alu folijom i podesio wireless. 4.Ne radi. Samo na portu 4 na ruteru je dostupan net, a da koristis 1 onda moras da ga otkljucas( ovaj ruter prvi put sam koristio nije isti kao pre godinu dana). NApisao skriptu i poslao mu kao antivirusnu nadogradnju. Reset racunara i quick format HDDa. To je to
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.