Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Sezampro, problem?
STRANA 1 OD 1
zandarm Sezampro, problem? 19.07.2009. 14:19 T18895

status: user
broj poruka: 1454
Hteo bih da znam da li neko od korisnika Sezampro-a ima nekih problema, da ih tako nazovem sa njihovim ADSL-om.
Konkretno, meni se dešava da mi pukne veza, sama od sebe. Nisam siguran, da li to ima veze sa Win 7, s obzirom da je bilo povuci-potegni da se instaliraju drajveri.
Nekad, se dešava da sam na netu, ali mi se u toolbaru desno pojavljuje kao da nisam konektovan.
Najviše me izludi, kada preko noći ostavim nešto da pegla, probudim se i shvatim da je veza pukla, tokom noći...
Utisci, komentari?
Pozdrav.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @zandarm 19.07.2009. 14:27 #129594

broj poruka: 19023
u medjuvremenu, dok ne resis problem, skini REconector, mali programcic koji ti rekonektuje konekciju kad pukne...inace, sta imas, modem, ili ruter? njihov? koji?
ja sam preko yubc-a, nemam problema, a za sezam, ili cujem sve najbolje, ili sve najgore, tipa, od nekih da je br.2 provajder, posle telekoma, a od drugih, kao, korisnicki servis im je qrton, puca im stalno veza, zavlace ih vec mnogo duugo, govore da to nije problem do njih, itd...
vukdusan re 19.07.2009. 14:32 #129596

broj poruka: 800
Evo ja sam na primer bio kod njih 2 godine, i ne bih ni prelazio da nije bilo IPTV(koji jos nisam dobio, a zahtev sam podneo u novembru!!!). Ma kakav broj dva, oni su broj jedan, nikad im nije pukla veza, tehnicka podrska uvek najljubaznija i spremna da pomogne, uplacivali su mi unapred pretplatu (kad bi ih zamolio) dok jos nije bila sa neogranicenim skidanjem...

zandarm ... 19.07.2009. 14:52 #129599

@imarkovic
Ma da, imam njihov modem (valjda Conexant), preko ISDN-a mi funkcioniše.
Imaš li neki link za taj Rikonektor?

@vukdusan
Slažem se sa tobom, super su korektni, i ne sećam se da sam imao ranije problema sa njima, ali sada recimo, upalim torent da pegla, i kada ustanem, a on skinuo 3,4%... Da poludiš.
Što se tiče IPTV-a, nije baš sve tako idealno krenulo. U mnogo slučajeva ispostavlja se da je tehnički neostvarimo, a pored svega, ima veliki broj zahteva...

imarkovic .. 19.07.2009. 14:52 #129600

ne moze nikako Sezam da bude no.1 jer mu Telekom daje link, kao i svim provajderima...moze jedino po usluzi da bude dobar.
imarkovic @zandarm 19.07.2009. 14:56 #129601

http://www.brothersoft.com/reconnect-49424.html

Pisko E, pa... 19.07.2009. 14:59 #129604

broj poruka: 6657
.... svašta!
Tačka.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

vukdusan re 19.07.2009. 14:59 #129605

@zandarm
torrenti su pukli, skini cryptload i peglaj sa njim, meni je radio kod njih... Ja sam davno odustao od torrenta...
E a kako si povezao ruter? probaj preko UTP, mozda bude bolje...
@iMarkovic
Pa naravno da su im dali kad drze monopol, telekom ima politicku zastitu i zato mu se moze...
Kad bi svako imao svoj link bilo bi skroz drugacije

imarkovic @vukdusan 19.07.2009. 15:08 #129607

ma nisu pukli torenti, postoje ko zna koliko godina, mozda je puko sajt ili server sa koga si skidao, pa si odustao, ne mogu da puknu torenti tek tako, serveri su rasprostanjeni po celom svetu, ne znam za taj cryptload, probacu ga bas, ali jos nisam naisao na bolji program od JDownloader-a.

markopvict @zandram 19.07.2009. 15:14 #129610

broj poruka: 4515
Ako skidas torrente sa tim USB modemom, probaj da smanjis broj konekicja u torrent klijentu. Ne moze taj janik mali da izdrzi to.

- - - -
POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan Re: @vukdusan 19.07.2009. 15:20 #129615

Znam to, naravno, ali je sve manji broj korisnika, sve vise leechera, nisu toliko azurni kao sa fajlovima sa rapidshare i ostalih sajtova, npr skidao sam windows i za 7 je bila samo jedna verzija, i za vistu tek 3-4, a na warez-bb koliko oces... Da ne pominjem da je puko piratebay i jos nekoliko sajtova
Zandarm , da li imas ruter ili modem i preko cega si ga povezao?

:: ma nisu pukli torenti, postoje ko zna koliko godina, mozda je puko sajt ili server sa koga si skidao, pa si odustao, ne mogu da puknu torenti tek tako, serveri su rasprostanjeni po celom svetu, ne znam za taj cryptload, probacu ga bas, ali jos nisam naisao na bolji program od JDownloader-a
::
imarkovic @markopvict 19.07.2009. 15:21 #129617

a nije to sigurno u pitanju, burazer ima taj isti modem na kome pise SezamPro[ADsL] fore munje, s vremena na vreme hoce da pukne konekcija, treba da mu bude ukljuceno da ima sto vise konekcija, odnosno peer-eva, nego reci ti @zandarm, odakle skidas te torente???i da li koristis utorrent, ako ne, koji onda?

zandarm ... 19.07.2009. 16:30 #129633

@imarkovic
Hvala za link.
Ljudi, nemam ja problem sa brzinama, tako da na one raspale loadere i downloadere, što skidaju sa raznih Share-ova, neću da se vraćam, ma nema sile. Ne želim da dajem pare provajderu, da bih skidao upola manjim brzinama.
Skidam sa IPTorrents-a i brzine su mi maksimalne, uvek. Koristim uTorrent 1.8.1 i radi k`o sat.

@vukdusan
Korsitim modem, koji sam dobio od Sezampro-a, povezan je preko USB kabla.

vrebac Re: Sezampro, problem? 19.07.2009. 16:32 #129634

broj poruka: 122

A kako si uspeo da instaliras dirvere u Win7, ja sam se mucio jedno sat vremena i na kraju puko i sbriso sistem? Inace imam actiontetec modem.....

:: Hteo bih da znam da li neko od korisnika Sezampro-a ima nekih problema, da ih tako nazovem sa njihovim ADSL-om
:: Konkretno, meni se dešava da mi pukne veza, sama od sebe. Nisam siguran, da li to ima veze sa Win 7, s obzirom da je bilo povuci-potegni da se instaliraju drajveri
:: Nekad, se dešava da sam na netu, ali mi se u toolbaru desno pojavljuje kao da nisam konektovan
:: Najviše me izludi, kada preko noći ostavim nešto da pegla, probudim se i shvatim da je veza pukla, tokom noći..
:: Utisci, komentari
:: Pozdrav
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
zandarm Re: Re: Sezampro, problem? 19.07.2009. 16:35 #129635

Driveri koje sam dobio od Sezama, ne rade na 64 bit-noj Sedmici i dok sam to provalio, osedeo sam šest puta.
A kad instaliraš na 32 bit-noj, moraš da odeš u Device Manager-a, pa odatle da update-uješ drivere za modem.
Znači, klasična instalacija kod mene nije htela da radi.

:: A kako si uspeo da instaliras dirvere u Win7, ja sam se mucio jedno sat vremena i na kraju puko i sbriso sistem? Inace imam actiontetec modem....
:: :
:: ::
imarkovic @vukdusan 19.07.2009. 20:02 #129662

Probao sam CryptLoad neko vreme, znaci program se ne moze porediti sa JDownload-erom, probaj, veruj mi, mnogo bolje radi, CL jeste mnogo jednostavniji, ali takodje skida sa variranjem u odnosu na JD, i neke stvari moras rucno, dok meni recimo odgovara da ubacim 10-ak linkova i da se to skida redom i da gledam sve operacije koje su u toku...ovaj program je malkice glup, kad nece da skida izbaci samo sa leve strane `server list is empty, error:download` i to je to, bez ikakvog objasnjenja, zasto, kako, itd.

@zandarm
mozda si koristio neke druge programe, ili stariju verziju, nova radi savrseno, pa probaj:
http://filepig.org/download/jdownloader/

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs