Ovako u pitanju je pomoc oko izlaska na net pomocu wireeles kartice Air live 2000 koja je konektovana na telekomov Adsl preko Huawei rutera .Naime, drug preko puta ima adsl, i uz pomoc moje wireeles kartice uspeli smo da se konektujemo na njegov modem , ali moj racunar ne moze da otvori nijednu internet stranicu .Molim pomozite ako neko zna u cemu je problem . Znaci ja sam konektovan na njegovu mrezu , kada pingujem njegov ruter ima odaziv i nema gubitaka paketa , ali nikako nece da se konektuje na net .
Verovatno ti je problem u nekoj od adresa, ako koristis automatsko dodeljivanje onda je moguce da ti je neka adresa pogresna ili nedostaje. U svakom slucaju bi morao da imas ip adresu, default gateway adresu i dns adresu. Ako ti neka od njih fali internet ti nece raditi.
1. Nemash dobar signal, iznad -80dbi nema ni govora o netu... 2. Moguce da to sto pricas nije istina, tj da hoces da kradesh net, ali taj korisnik ima neku vrste zastite 3. Ako vec ne kradesh, i dobar je signal, neka seruje konekciju, tj net... i imaces i ti... 4. Ne smesh da imash upisanu nikakvu IP adresu, DNS, Gateway, tj swe mora da bude na automatic...
Plameni ne necu da kradem net,vec se duze vreme cimamo i ne mozemo da se na mom racunaru konektujemo na net . Probali smo sve ,pa sam zato u ocaju i samo sam potrazio neki savet od iskusnijih,da vidim gde otprilike gresim . Nemam vremena da danas probam, pa cu javiti dal sam uspeo .Hvala svima koji su pokusali da pomognu .
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.