Mali protok preko USB veze sa 3G mobilnim telefonom
STRANA 1 OD 1
goranvu
Mali protok preko USB veze sa 3G mobilnim telefonom
09.07.2009. 08:07
T18657
status: user broj poruka: 195
Imam LG U830, kacim ga preko USB kabla na kompjuter da bih ga koristio kao 3G modem, te pomocu dial-up konekcije izlazim na internet. U telefonu je sve podeseno kako treba, APN funkcionise, i vidi se 3G indikator, a i pouzdano znam da sam u zoni 3G signala. Medjutim, sama dial-up konekcija je 115 kbps, sto se lepo vidi i prilikom uspostavljanja veze, i to dakle cini usko grlo. Kako da na ovaj nacin dobijem vecu brzinu? Kako preko tih 115 kbps?
jer je to ogranicenje ocigledno predajnika mobilne telefonije....znaci nisi nista pogresio.....ali jednostavno kad se prikacis,kacis se preko edge standarda,a ne nazalost preko hctp standarda,koji daje vecu propusnost....a to je do oblasnog predajnika mesta gde zivis....
radio sam isto to sa nokiom 6288 ali sam je na komp poveyao preko bluetootha isto je radio na 3G mrezi i 115 kbps je max i ne moze vise toliki protok ti daje mreza. jer si 064 ili 063?
Ne ne, prilikom konekcije se na telefonu pokazuje 3G ili H(SDPA) indikator, dakle signal koji telefon `vidi` je sigurno brz, nego dial-up povezivanje je ocito problem, mozda je i sam genericki dial-up standard takav da ne omogucava vece brzine. Ja razumem da je bluetooth usko grlo, ali USB je daleko brzi, no kazem ipak je izgleda u pitanju dial-up standard. Verovatno bih dobio drugacije rezultate ako bih koristio originalni komunikacioni softver telefona, kakve ima nokia, ali taj cd sam odavno negde zagubio, a na netu jedva da se spominje moj model telefona. Hvala u svakom slucaju...
ma i meni isto izadje 3G.nekoristim ni jedan nokijin softver konektujem se preko bluesoleis-a (valjda se tako pise sad nemam trenutno taj program na kompu). uostalom sta ce internet preko fona to je cisto bacanje para.ja sam to probao samo na par minuta
:: Ne ne, prilikom konekcije se na telefonu pokazuje 3G ili H(SDPA) indikator, dakle signal koji telefon `vidi` je sigurno brz, nego dial-up povezivanje je ocito problem, mozda je i sam genericki dial-up standard takav da ne omogucava vece brzine. Ja razumem da je bluetooth usko grlo, ali USB je daleko brzi, no kazem ipak je izgleda u pitanju dial-up standard. Verovatno bih dobio drugacije rezultate ako bih koristio originalni komunikacioni softver telefona, kakve ima nokia, ali taj cd sam odavno negde zagubio, a na netu jedva da se spominje moj model telefona. Hvala u svakom slucaju.. ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.