Interesuju me iskustva ljudi koji imaju IPTV .Konkretno kakva je slika, moze li se povezati dva TV aparata u stanu na taj njihov uredjaj i generalno utisci o tom vidu servisa.
Radi korektno, ali ako stane tu moze da bude poteskoca sa sluzbama telekoma
21.06.2009. 02:29
status: user broj poruka: 4515
Ne mozes povezati 2 tv aparata. Mozda u buducnosti sa 2 STB-a. Slika je ekvivalentna kvalitetu D3 paketa kod sbb-a. Rezolucije nesto vece od VGA. Povezivao sam i na monitor preko tv kartice... Ok je skroz. Pre bih uzeo to nego li platio sbb-u ugradnju kablovske 10 000 dinara. Inace retardi rade u obe firme.
Moj prijatelj ima to, i zali se dosta. Kaze da ima mnogo decjih bolesti, recka slika cesto, nekad se blokira pa mora da ga ugasi i da ga resetuje itd. Uzmi to samo ako nemas drugu opciju... Mislim bice to extra za pola godine, dok se uhodaju ovde, ali za sad nije dobro JOLE
Re: Radi korektno, ali ako stane tu moze da bude poteskoca sa sluzbama telekoma
21.06.2009. 02:38
status: user broj poruka: 362
Od kada je sbb 10000din? Ja sam na dve lokacije platio 2000, a jedino gde su mi trazili 10k je kad sam jedno vreme bio u kuci (iznajmljenoj) staroj 100 godina....
life`s a bitch...and then you die.
:: Ne mozes povezati 2 tv aparata. Mozda u buducnosti sa 2 STB-a. Slika je ekvivalentna kvalitetu D3 paketa kod sbb-a. Rezolucije nesto vece od VGA. Povezivao sam i na monitor preko tv kartice... Ok je skroz :: Pre bih uzeo to nego li platio sbb-u ugradnju kablovske 10 000 dinara. Inace retardi rade u obe firme :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
9000 + kablovi + konektori + izlazak na teren. Daj boze da je 10 000. Inace kuce do mene imaju i postoji sva infrastruktura. Ne znam kako 2000 kad je za stan 4000 + konektori.... A ako hoces na rate tu je tek sisanje dete im ebem. To samo u Srbiji ima...
prikljucna taksa jednokratno = 3900 stan, 7900-kuca/PP Prikljucna taksa na rate 6 mes = 4680 stan, 9480 kuca izlazak ekipe 360din... to je ako prikljucujes prvi put. Preseljenje je mnogo jefinije. Cene su za Nis. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: 9000 + kablovi + konektori + izlazak na teren. Daj boze da je 10 000. Inace kuce do mene imaju i postoji sva infrastruktura. Ne znam kako 2000 kad je za stan 4000 + konektori... :: A ako hoces na rate tu je tek sisanje dete im ebem. To samo u Srbiji ima.. :: :: http://www.sbb.co.yu/upload/document/cenovnik_ktv_beograd.pd :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
Re: Radi korektno, ali ako stane tu moze da bude poteskoca sa sluzbama telekoma
21.06.2009. 05:36
status: user broj poruka: 18472
Od septembra ce biti omoguceno povezivanje na dva TV-a!Ja samo jos uvek na stand by zbog toga.
I Want to believe - The truth is out there
:: Ne mozes povezati 2 tv aparata. Mozda u buducnosti sa 2 STB-a. Slika je ekvivalentna kvalitetu D3 paketa kod sbb-a. Rezolucije nesto vece od VGA. Povezivao sam i na monitor preko tv kartice... Ok je skroz :: Pre bih uzeo to nego li platio sbb-u ugradnju kablovske 10 000 dinara. Inace retardi rade u obe firme :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
Slika dolazi digitalno internetom sa digitalnim zvukom i to je za svaku pohvalu. Protok je za stabilnu sliku i zvuk neophodan od 5 do 7 megabita i ako nije dovoljan kada se veze zaguse, kao sto rekose gore, secka i ledi slika na kratko, ali obzirom da mi je slika na Samsungu CRT 29`, u odnosu na muljavi SBB perfektna, meni ovi povremeni nedostaci ne smetaju, osim kad im puknu linkovi za njihov prijem signala, pa nema programa po pola dana he,he!! Sliku i oni primaju digitalno inernetom pa tu dolazi do zeznutih situacija jer sirotani koji tamo rade, kao i u SBB-u nemaju mnogo veze s pamecu a i kad im nesto trazis za poboljsanje kvaliteta slike oni se trude da se ne mesaju u svoj posao. Veliki nedostatak je i jedan STB-jedan TV, ali cujem, kao sto neko rece ovde, da ce na jesen za iste pare da daju jos jedan setup box, tako da necemo morati vise u kuci da vadimo oci ko ce sta da gleda. E sad cujem da se i SBB sprema za opticke kablove i tzv 3D, do kraja ove godine,pa kad to stigne sacekaj komentare na ovom forumu pa onda odluci.
Koji bre muljavi sbb? Slika je dosta dobra! Plus su mi smanjenjem signala pre par meseci skinuli sve smetnje. Zamisli, smanjenjem a ne pocecanjem! I jos imam onaj shit Asus tvfm, star je preko 5 godina. Dobro, nije po meni sbb D3 digitalna tv u pravom smislu itd, ima `flekica` kao i na dvd-u i dobrim kopijama ripova (hd, dvd), ali to je sigurno do moje tv kartice a i ne vide se vec sa 30ak cm udaljenosti od ekrana. Slika je bolja od TV-a, a TV nije muljav. Ko zna, mozda stvarno nisu svima isti signali u smislu kvaliteta slike? TFT je vec druga prica, pretpostavljam da je na njemu dosta losija situacija jer on inace trazi HDTV mega kopije da bi se gledalo kako treba. Moj primer je za crt. Dobro, tvoj je bas ogroman, pa si mozda i u pravu, ali za normalne velicine do 21`, slika je dosta dobra
life`s a bitch...and then you die.
:: Samsungu CRT 29`, u odnosu na muljavi SBB perfektna, meni ovi povremeni nedostaci ne smetaju, osim kad im puknu linkovi za njihov prijem signala, pa nema programa po pola dana he,he!! Sliku i oni primaju digitalno inernetom pa tu dolazi do zeznutih situacija jer :: :: POZDRAV ZA SVE OD TATE :: ::
E u tom grmu lezi zec.CRT i obican TV nikad nece moci da prikazu pravi signal tj kvalitet slike koji dobijas.Svaki nedostatak i realnu sliku mozes da vidis na TFT-u.Danas se svi sad vec baziraju na LCD TV-ima i zato i teze ka sto boljim signalima za svoju televiziju.Znaci tu su ukljuceni SBB Digital,IPTV,Total TV ... Od svih njih jedini koji moze da isprati kvalitet prikaza na LCD ekranu je IPTV.Isao sam da uporedjujem SBB digital i mogu ti reci da je neuporedivo losiji.Samo sam kod jednog drugara video da to radi kako treba na LCD 40`,mada mi on kaze da je desetak LCD TV-a probao da bi uskladio da mu slika odgovara i tako dosao do tog LG-a koji sad ima..
I Want to believe - The truth is out there
::TFT je vec druga prica, pretpostavljam da je na njemu dosta losija situacija jer on inace trazi HDTV mega kopije da bi se gledalo kako treba. Moj primer je za crt. Dobro, tvoj je bas ogroman, pa si mozda i u pravu, ali za normalne velicine do 21`, slika je dosta dobr :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: :: Samsungu CRT 29`, u odnosu na muljavi SBB perfektna, meni ovi povremeni nedostaci ne smetaju, osim kad im puknu linkovi za njihov prijem signala, pa nema programa po pola dana he,he!! Sliku i oni primaju digitalno inernetom pa tu dolazi do zeznutih situacija jer :: :: :: POZDRAV ZA SVE OD TATE :: :: :: ::
Kasnjenje od 2-5 s postoji i ono varira od korisnika do korisnika.Medutim dobra je stvar sto se to ne oseti dok ti pozicioniras daljinskim zeljeni kanal on u roku od 2s prebaci.Ipak je ovo pocetak a to ce se sigurno prevazici kao problem.
To sto se kanal prebacuje od 2-5 sec. nije problem nego to tako radi, nazalost. Mora da izbaferuje...u pitanju je prenos podataka( i promena ip adrese), a ne promena frekvencije kao na analognoj tv. Pusti se na ATM nivou(PVC2) 10Mbit link samo za IPTV. Na ruteru se konfigurise Qos na CBR i sama televizija radi po UDP-u, tako da nema retransmisije paketa(TCP).
:: :: Kasnjenje od 2-5 s postoji i ono varira od korisnika do korisnika.Medutim dobra je stvar sto se to ne oseti dok ti pozicioniras daljinskim zeljeni kanal on u roku od 2s prebaci.Ipak je ovo pocetak a to ce se sigurno prevazici kao problem :: ::
Jel moze taj 10mbit link da se prebaci i da se koristi kao ADSL?
Pozdrav!
:: To sto se kanal prebacuje od 2-5 sec. nije problem nego to tako radi, nazalost. Mora da izbaferuje...u pitanju je prenos podataka( i promena ip adrese), a ne promena frekvencije kao na analognoj tv. Pusti se na ATM nivou(PVC2) 10Mbit link samo za IPTV. Na ruteru se konfigurise Qos na CBR i sama televizija radi po UDP-u, tako da nema retransmisije paketa(TCP) :: :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: :: :: :: :: Kasnjenje od 2-5 s postoji i ono varira od korisnika do korisnika.Medutim dobra je stvar sto se to ne oseti dok ti pozicioniras daljinskim zeljeni kanal on u roku od 2s prebaci.Ipak je ovo pocetak a to ce se sigurno prevazici kao problem :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.