Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB...Lan+usb...or no...
STRANA 1 OD 1
Sub-Z SBB...Lan+usb...or no... 20.06.2009. 23:35 T18167

status: user
broj poruka: 1621
Jel moguce da u isto vreme budu prikacena 2 kompa na modem(Scientific Atlanta, standard)? Komp mi je na lan-u, a probao sam da usb ubodem na laptop...Sve se lepo instalira, napravi mi Lan 4 na lapu ali izbacuje `limited or no connectivity`...Jel moze ovo da se namesti il` da ne mlatim praznu slamu? Hvala...

Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD Re: SBB...Lan+usb...or no... 20.06.2009. 23:48 #122599

broj poruka: 412
Moguce je.. ja sam povezivao komp sa laptop-om preko SBB modema, sa tim da mi je komp bio na USB, a laptop preko LAN povezan se desktopom (iz modema USB u desktop, pa iz desktopa LAn u laptop). To je nekako radilo, ali je problem sto je desktop morao biti stalno ukljucen da bi laptop uopste imao internet. , ali sam presao na mnogo bolju varijantu - iz Modema u ruter D-LINK DIR-100, iz njega po jedan LAN u desktop i laptop, i tako mi radi bez ikakvih problema. To bih i tebi preporucio.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: Jel moguce da u isto vreme budu prikacena 2 kompa na modem(Scientific Atlanta, standard)? Komp mi je na lan-u, a probao sam da usb ubodem na laptop...Sve se lepo instalira, napravi mi Lan 4 na lapu ali izbacuje `limited or no connectivity`...Jel moze ovo da se namesti il` da ne mlatim praznu slamu? Hvala..
::
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
Sub-Z Jasno... 21.06.2009. 00:10 #122611

broj poruka: 1621
Planiram ja ruter, nego mi ovo pade na pamet pa da vidim jel radi....Ako sam te dobro razumeo, modem ti je bio povezan samo s jednim uredjajem... Zanima me da li mogu 2 kompa u isto vreme u modem...Ali hvali ti u svakom slucaju!
Fiat iustitia, et pereat mundus

arsaD Re: Jasno... 21.06.2009. 00:18 #122616

broj poruka: 412
Da, modem mi je preko USB kabla bio povezan sa desktopom, a iz desktopa LAN u laptop,izvini ako sam se lose izrazio u prethodnom postu. Nisam probao da li iz modema mogu 2 veze odjednom, ali ne bi trebalo da je moguce. Ubodi u ruter, i nemas problema.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: Planiram ja ruter, nego mi ovo pade na pamet pa da vidim jel radi....Ako sam te dobro razumeo, modem ti je bio povezan samo s jednim uredjajem... Zanima me da li mogu 2 kompa u isto vreme u modem...Ali hvali ti u svakom slucaju
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
nemamime re 21.06.2009. 08:54 #122658

broj poruka: 294
moraces preko rutera, i tada radi odlicno. D-Link ruteri su odlicni.

TheBear Ja sam pokusavao 21.06.2009. 11:10 #122692

broj poruka: 6502
tako nesto, ali nije nesto moglo i preko lan i USB, pa sam uzeo TP-Link WR340G i resio problem, wireless ruter kupis i najbolje tako... Isto je SBB modem u pitanju...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs