Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB, Telekom, IPTV
STRANA 1 OD 1
vukdusan SBB, Telekom, IPTV 17.05.2009. 14:43 T17423

status: user
broj poruka: 800

Zivim na Banovom brdu, I podneo sam zahtev za iptv 20 novembra, nikakav poziv nije stigao, nista, zvao sam 3 puta i stalno kao zahtev je u obradi. Muka mi je vise. Pa njima je u intresu da im budem musterija, da zaradjuju na meni. U normalnim zemljama se otimaju oko musterija, a ovi nasi monopolisti... Nema veze, pre neki dan je dolazio covek iz sbba i rekao da ne moramo da platimo nista ako bi presli kod njih ( inace sam kod ikoma, a prelazak na sbb je 10000 za kucu). Adsl dobijam naravno od telekoma, presao sam kod njih sa sezamproa samo zbog iptv ( kod sezamproa sam se prijavio cim je poceo da se uvodi adsl, za 3 nedelje su mi sve spremili, nikad nisam imao problema, tehnicka podrska od mene dobija 10+ i za znanje i za ljubaznost). Imam isdn i LCD. Sta da radim? Treba mi net za skidanje i igre i kablovska sa extra slikom. Koliko ukupno mesecno kosta d3 kod sbba?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zorandu re SBB, Telekom, IPTV 17.05.2009. 15:16 #114498

broj poruka: 74

d3 kod sbb mesecno 200,00 dinara,iza risiver uz prvi racun placas1000,00dinara.Ako se odlucis za jos neki paket sem osnovnog svaki ima svoju cenu.Ifi na njihov sajt sve lepo pise
https://www.sbb.rs
vukdusan Re: re SBB, Telekom, IPTV 17.05.2009. 15:21 #114502

Ma bio sam vec, znaci tih 200 ja dodajem na cenu pretplate?

::
:: d3 kod sbb mesecno 200,00 dinara,iza risiver uz prvi racun placas1000,00dinara.Ako se odlucis za jos neki paket sem osnovnog svaki ima svoju cenu.Ifi na njihov sajt sve lepo pis
:: https://www.sbb.rs
SkyFire Mozda se neko nece sloziti ali.. 17.05.2009. 16:03 #114516

broj poruka: 18472
SBB-ova digitalizovana televizija ima za mene jako losu sliku.Jednostavno nije to to kad gledas preko LCD-a!IPTV mi je dosta bolji,ostriji i kristalniji signal daje i lepsu sliku na LCD TV!

I Want to believe - The truth is out there

vukdusan Re: Mozda se neko nece sloziti ali.. 17.05.2009. 16:38 #114520

Ozbiljno? Pa sta da radim sad, kad ovi bukvalno pola godine `obradjuju zahtev`?

:: SBB-ova digitalizovana televizija ima za mene jako losu sliku.Jednostavno nije to to kad gledas preko LCD-a!IPTV mi je dosta bolji,ostriji i kristalniji signal daje i lepsu sliku na LCD TV
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: Mozda se neko nece sloziti ali.. 17.05.2009. 16:55 #114528

Radi svoje sigurnosti uvek se i licno uveri.Ako imas nekog da pogledas kako izgleda SBB Digital preko LCD TV-a idi i uveri se sam.
Sto se tice telekoma ,odes u njihovo predstavnistvo i napravis malo buku i pometnju tipa,ovo nije u redu,cekam toliko i toliko itd..Morace da ti zavrse u roku od par dana.Jebte ja zivim u malom gradu pa u TELEKOM-ovom predstavnistvu mogu da zavrsim sta hocu,ne mogu da verujem da se u BG-u tako ponasaju!

:: Ozbiljno? Pa sta da radim sad, kad ovi bukvalno pola godine `obradjuju zahtev`
:: :: SBB-ova digitalizovana televizija ima za mene jako losu sliku.Jednostavno nije to to kad gledas preko LCD-a!IPTV mi je dosta bolji,ostriji i kristalniji signal daje i lepsu sliku na LCD TV
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
markopvict Slazem se sa Skajdajerom za kvalitet. 17.05.2009. 17:27 #114538

broj poruka: 4515
Iptv je takodje digitalna televizija, samo sto je vece rezolucije i samim tim je ostirja slika. Sa sbb d3 paketom si u prednosti zato sto je sbb pouzdaniji 10x, i promena kanala je neuporedivo brza.
Inache telekom kao firma zaposljava 97% retarda. Svi su se zaposlili preko veze, pojma nemaju i ne zna se ko je veca seljacina. Postoje firme koje im odrzavaju MAN mrezu ... Sve u svemu mozda 5 ljudi iz telekoma zna sta radi i drzi firmu na ledjima. Firma je dosta bogata i kupuje najbolja gotova resenja, sa druge strane to otvara sansu za velike malverzacije sto se i desava u istoj firmi.
Znaci ako oces iptv, nadji coveka i dobijas u roku od 2 dana. Isto tako mozes da smuvas i brzine 16Mbit .... a placas onaj retardirani paket 256/16 :)

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Slozicu se sa kolegama 17.05.2009. 18:14 #114549

broj poruka: 3743
Slika na sbb-u je znatno ostrija, ali nije to to. Placas 200din plus ti je net jeftiniji za nekih 70din ukoliko uzimas u mix paketu. Ovo se odnosi na 1.5Mbit. Na 3Mbit je popust veci, Ali neznatno.

Btw ponovicu pricu o uvodjenju adsl kod moje devojke. Posle godinu I tri meseca cekanja, negde oko devet ujutru prijatan zenski glas javlja da ne postoje uslovi za uvodjenje adsla lolcina.
Nasiljem protiv argumenata...

SkyFire Re: Slozicu se sa kolegama 17.05.2009. 18:22 #114551

Na SBB-u ili na IPTV-u?Da nisi pogresio?

:: Slika na sbb-u je znatno ostrija, ali nije to to. Placas 200din plus ti je net jeftiniji za nekih 70din ukoliko uzimas u mix paketu. Ovo se odnosi na 1.5Mbit. Na 3Mbit je popust veci, Ali neznatno
:: Btw ponovicu pricu o uvodjenju adsl kod moje devojke. Posle godinu I tri meseca cekanja, negde oko devet ujutru prijatan zenski glas javlja da ne postoje uslovi za uvodjenje adsla lolcina
:: Nasiljem protiv argumenata..
pajsgudgud @skyfire 17.05.2009. 22:49 #114689

Mislim na sbb samo se nisam lepo objasnio. Hteo sam da kazem da je slika znatno ostrija
sa D3 paketom u odnosu na analogni ukoliko se gleda na nekom LCD-u. Na klasicnim (CRT) tv-ima razlika be neprimetna zbog rezolucije istih.

Ip tv nisam imao prilike da vidim, koje su rezolucije?

vukdusan Re: @skyfire 18.05.2009. 00:01 #114722

720*506. Ali rezolucija nije najvaznija...

:: Mislim na sbb samo se nisam lepo objasnio. Hteo sam da kazem da je slika znatno ostrij
:: sa D3 paketom u odnosu na analogni ukoliko se gleda na nekom LCD-u. Na klasicnim (CRT) tv-ima razlika be neprimetna zbog rezolucije istih
:: Ip tv nisam imao prilike da vidim, koje su rezolucije?
:: Nasiljem protiv argumenata..
pajsgudgud @vukdusan 18.05.2009. 00:21 #114732

Da da ta rezolucija, jedan moj rodjak je skoro kupio LCD sa tom rezolucijom za neke smesne pare. Kaporam da za iptv treba konstantan protok kako ne bi dolazilo do seckanja. Ukoliko se dobro secam negde Sam nasao da za Ono sto mi zovemo full HD treba protok od 80Mbit da bi radio kako treba. Mozda I gresim

vukdusan Re 18.05.2009. 00:40 #114737

Tako nesto

Ako film traje oko 100 min i ima 70000mb, treba ti oko 11,5mb/s realnog protoka. To dodje oko 115mb/s onog `njihovog` protoka. Valjda dobro racunam
markopvict lose racunas 18.05.2009. 01:08 #114742

broj poruka: 4515
Pogledaj bit ratu recimo matroska fajla. Recimo 720p od 4.5gb ti je oko 6-7mbps.
Znaci pravi hd ide kroz 15 Mbit ko nista.
Na ruteru se setuje Qos CBR (constant bit rate) i onda to ide glatko.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs