Kupio sam tp-link WR543G i imam Huawei SmartAX MT882 (telekomov rozi), e sada kako sve to lepo da povezem. Hteo bih da imam wireless sada na ovom kompu da ne ide na Ethernet, nego preko wireless-a posto na kompu vec imam wireless karticu (ploca je Asus P5K-E WiFi/AP) i da imam bezicni net na laptopu. Unapred zahvalan.
Patch kablom iz Modema u WAN port rutera. Ruteru promeni IP adresu (ako je Huaweiu 192.168.1.1, neka ruteru bude 192.168.2.1). U ruteru podesi WEP ključ (šifru za kačenje), aktiviraj MAC filter, promeni admin šifre i za ruter i modem.
Dodaj MAC adrese tvojih mrežnih (i wireless adaptera) u ruteroc MAC filter. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Dobro ok za to, a da te pitam ja imam na kompu neki wizard za ovu moju karticu na ploci, i imam da izaberem ap ili station, da li to da ne diram ili sta
Pa vec sam nesto dirao ali sam izbrisao sve profile koje sam napravio. E sad ja sam gurnuo onaj kabl u ethernet port u modem Huawei pa onda iz njega u wan port rutera tplink, koja je dalja procedura, bax je to dobro rekao samo meni treba malo opsirnije
Uradio samo ovako: iz ethernet-a modema u wan port tplinka, i onda lan iz tp linka u ethernet kompa, to radi, ali ja hocu da povezem komp i ruter preko wireless-a a to mi nikako ne uspeva
sve lepo da namestim, ali sam se grdno zeznuo ukljucio sam mac filtering ali nisam uneo mac adresu laptopa i kompa i sad nece da se konektuje ni na http://192.168.1.1 kako mogu to da iskljucim da bi mogao ponovo da se konektujem
odes na wireless settings/security i tu mu stavi neki WPA PSK(neka rec od 8 karaktera).... ako ti je lakse. Ipak je za tebe MAC pojam. - - - - `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona
Probao sam ali nece izlazi limited or no connectivity. udjem u run pa cmd i ipconfig pise za ip adresu gateway i ne znam sta jos sve, pise 0.0.0.0. Ne znam sta mu je, bax pomagaaaj...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.