ja, koji sam zivotno okrenut skepticizmu prema prodavcima bilo cega, ne mogu da saberem sta se to dogadja sa ikom-om...previse je dobro da bi bilo stvarno, a to jeste.. u prethodnom podizanju protoka bez povecavanja cena, ikom je bio jedini provajder koji je duplirao download, dok su ostali to uradili za samo 1.5 puta, svaka cast rekoh onda...sada se to isto dogadja ponovo i opet ikom 2x a ostali 1.5x...pri tome je moj ugovor bio osnovno vezan za 512/256k flat (no limit) + free cable tv + free svi pay tv kanali i to sve za 2200din mesecno...nema prekida (osim u slucaju radova na instalacijama u zgradi), nema limita,nema ometanja ni opominjanja...izuzetno korektno Svakome kome je ikom dostupan, za ove tri godine, toplo ih preporucujem, razocaran sto je deo mog skepticizma morao da pukne p.s. nisam zaposlen kod ikom-a, niti imam bilo kakvu finansijsku nadoknadu od njih za ovo pisanje, ali me je povukao tekst ` ovo je ponuda` sa :
Sve je to lepo ali samo mali broj njihovih korisnika kablovske TV ima tehnicke uslove za koriscenje njihovog interneta.
Vise puta sam ih zvao i dobijam od kol centra informaciju koju je mogao da smisli samo neki bolesni um. Informacija glasi:
Za internet je zaduzeno odeljenje marketinga !!!!! Ako imate tehnicke mogucnosti neko ce vam se javiti za nekoliko dana, a ako nemate niko vas nece zvati !!!!
...ili bar prosecni da su morali nesto da urade. Ali i nije ti neka cena. Ja za 2600 kod sbb imam 1mbit/128 plus 2 paytv paketa, a bez njih je oko 2000 (flat, no limit), a brate xtra mi radi net. A ikom recimo nema, ili bar nije imao tehnicke mogucnosti da uvede net recimo na ceraku. To sto ti dozivljavas sa njima moraju da rade jer ce ih pojesti konkurencija, tako da nemoj da se cudis, moze da bude samo jos bolje. Previse ljudi je preslo na sbb i telekom jedno vreme. Oni sad pokusavaju da vrate neke ljude. A s obzirom na to sta sbb nudi od 1. maja, Ikom ce tek morati da zapne...
nisam ja bio jasan...mene sada 2Mb kosta 2200 din,kao prethodno 512, a sve ostale pretplate ulaze u tu cenu,standardna kablovska+hbo ceo paket + sport ceo paket + 18+ ceo paket, + discovery&explorer pay segment, etc, etc sbb je ipak daleko skuplji od ovoga
Hmmm Moja sestra na Medaku ima Ikom, i kaze da cesto se dasi da veliki deo dana nemaju ni tv ni net. Mozda kod nje nesto nije u redu sa mrezom... E jos ako stvarno imas protok od 2Mb/s, onda super. Sto se tice sbb-a, ne secam se kada sam imao protok od 5Mb/s kao sto bi trebalo (mada oni kazu `up to 5Mb/s`), meni je DL u 80% oko 250KB/s a trebao bi da bude `up to 640KB/s _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
OK, pogresno sam te shvatio, ALI...pogledaj pokrivenost Ikoma i ostalih provajdera. Zar ti stvarno mislis da daju toliko kanala dzabe (takoreci) osim da bi se sto vise ljudi vratilo njima a ne otislo konkurenciji? Tesko...Ikom je i pre 1.5 godinu kad sam hteo da radim sa njima imao mnoge kanale za dz, a net je u stvari taj koji se placa, ali jedan od problema je sto imaju dosta slabu pokrivenost i ocajnu ponudu ugovora (bar je tad bila, sad ne znam). Malo ljudi hvali Ikom, a to nije tek trip. No dobro, u svakom slucaju, stvarno mi je drago zbog tebe i onih koji mogu od Ikoma to da imaju. Ja se doduse ne zalim na cenu sbb, za buducih oko 3000din, imam 1.5mbit/768k u lokalu, 3 pay tv paketa, njihovo idiotsko mesecno odrzavanje od 710din i odlican internet. Kad bolje pomislim, to je 2300din za jak net sa 3 paketa, a ima 4 (valjda). To nije toliko losije od Ikomove ponude ako cemo tako. Uzivaj care, samo jos kad bi svi imali to sto imamo ti i ja:)
poz
life`s a bitch...and then you die.
:: :: nisam ja bio jasan...mene sada 2Mb kosta 2200 din,kao prethodno 512, a sve ostale pretplate ulaze u tu cenu,standardna kablovska+hbo ceo paket + sport ceo paket + 18+ ceo paket, + discovery&explorer pay segment, etc, etc sbb je ipak daleko skuplji od ovog ::
Ovi uslovi i cene o kojima pise Savatije vaze za stare korisnike. IKOM ima tu politiku da ne ukida ili menja stecena prava. Tako da ako je korisnik paketa Flat 4 ili jos ranije Flat 3 dobio u paketu i Pay Tv kanale to pravo mu se ne ukida.
Ko danas zeli da postane korisnik za njega vaze nova pravila i cene pa ce Pay Tv kanale moci da dobije tek sa paketom Flat 5 koji kosta 2.800 dinara.
taj podatak sam zaboravio kao stari korisnik sa davno potpisanim aneksom ugovora, ali paket od 28800 din( ili njihov flat 5) trebalo bi sada da nosi pored 3 pay paketa tv-a i 4Mb/512 po novom
Zivim u Zemunu i furao sam adsl 4Mb/s sa 256 to nikome ne zelim!!!!!!DIGITALNA CENTRALA NA KOJOJ JE MOJ BROJ JE PORED ZGRADE I NET JE OPET BIO BEDA U SUSTINI ADSL JE BEDA JER OD TIH 4MBS REALNIH JE 3.5-3.6 A OD MIZERNIH 256 za UP AKO NAVUCE 180-190 KAPA!
predjoh od januara na iKOM ZLO! predobro merio mi je 1010/245 od 1024/256 down je 128kbs max up 32kbs max zlo jedno!!!!
a sad od skoro taj paket je 2mbs/256 zlo jedno! predobro ping u igrama preko neta sto se pikaju je neuporedivo manji nego na 4bs/256 na USRANOM ADSL-u
Net je bomba i ima tendenciju da se jos povecava down i up...
i ovo je kapa 2mbs/256kbs za 1700din(500din TV) zlo!
Imam ikomov Flat 5 Kabl. TV + PAY TV (Paketi 1,2 i 3) Neograničena 4096/512 Kbps 2,800 din Delim na 2 kompa (2gi preko wirelessa) ...i konekcija mi je uzasno nestabilna , mislim da je modem u pitanju posto i drugar jedan ima iste probleme kao i ja, a ima isti modem. Da li bi menjanje modema nesto promenilo?? ili da se prebacujem na adsl...posto sa ovakvim netom ping mi je od 60 - 700 , a trebao bi da je 10-30 ...Pomagajte :)
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.