Desava mi se danas u downloadu da peekuje na 180kbps i pada do 132, nekad i nize. Jel se desava jos nekom? SBB nam se priprema za 1.Maj! Paket je 1mbit ___________________________________________________________________ Succumb To The Superior
kakvih vi to muka imate sa adsl vidim malo, malo svi nesto kenjaju kako je adsl los pa ceo svet koristi dsl sisteme, a ovde kao nesto ne valja meni je recimo moj adsl, konkretno se radi o telekomovoj izvedbi, naravno i svi ostali su telekom, samo druga etiketa, I MENI ADSL RADI SAVRSENO, nista bolje ni losije od kablovskog, koji sam lapo godine koristio u ns-u, koji mi se bas i nije svideo, jer je veza cesto pucala i jos nesto sto se tice adsl-a, kojim sam do ja*a zadovoljan, kod mene imam 2Mbps, i kod keve 1Mbps i oba rade sasvim korektno, veza ne puca uopste, meli upload meni ne smeta ni najmanje, jer i ako nesto kacim na net, to su file-ovi od najvise par MB, najcesce attachment-i za mail, mada se i to lako zaobilazi slanjem linka ka doticnom file-u ja, inace vise nista ne cuvam, ne snimam na diskove, jer sta god da mi treba skinem jako brzo, stvarno ne znam kad sam zadnji put nesto snimio, a da nije win
sve u svemu zacin (C) meni je adsl zakon, i njegova cena takodje ne bih se upustao u raspravu o tome kako je u okolini jeftiniji net, a brzi, jer ta prica uvek moze da se prica
ljudi do pre par godina smo bili na dial up-u, pa zar vam nije ok sto sada imate vezu koja je najmanje 8 puta brza, a neuporedivo jeftinija
aj uzdravlje
p.s. ovo je samo moje misljenje i sigurno ima jos gomila ljudi koja se slaze vi kojima se ne svidja nemojte ga koristiti, ili ako imate mogucnosti predjite na taj famozni kablovski kod sbb-a
Joooooj dial up Sada sam i ja zadovoljan mojim vajrlesom.
Pre neki dan mi je pukla veza,a trebao sam hitno proveriti mejl.Pogledam onaj kabel od telefona,pa se zapitam: dali da ga bocnem...ma jok.kakvo njesra c c c c.
:: kakvih vi to muka imate sa ads :: vidim malo, malo svi nesto kenjaju kako je adsl lo :: pa ceo svet koristi dsl sisteme, a ovde kao nesto ne valj :: meni je recimo moj adsl, konkretno se radi o telekomovoj izvedbi, naravno i svi ostali su telekom, samo druga etiketa, I MENI ADSL RADI SAVRSENO, nista bolje ni losije od kablovskog, koji sam lapo godine koristio u ns-u, koji mi se bas i nije svideo, jer je veza cesto pucal :: i jos nesto sto se tice adsl-a, kojim sam do ja*a zadovoljan, kod mene imam 2Mbps, i kod keve 1Mbps i oba rade sasvim korektno, veza ne puca uopste, meli upload meni ne smeta ni najmanje, jer i ako nesto kacim na net, to su file-ovi od najvise par MB, najcesce attachment-i za mail, mada se i to lako zaobilazi slanjem linka ka doticnom file- :: ja, inace vise nista ne cuvam, ne snimam na diskove, jer sta god da mi treba skinem jako brzo, stvarno ne znam kad sam zadnji put nesto snimio, a da nije wi :: :: sve u svemu zacin (C) meni je adsl zakon, i njegova cena takodj :: ne bih se upustao u raspravu o tome kako je u okolini jeftiniji net, a brzi, jer ta prica uvek moze da se pric :: :: ljudi do pre par godina smo bili na dial up-u, pa zar vam nije ok sto sada imate vezu koja je najmanje 8 puta brza, a neuporedivo jeftinij :: :: aj uzdravlj :: :: p.s. ovo je samo moje misljenje i sigurno ima jos gomila ljudi koja se slaz :: vi kojima se ne svidja nemojte ga koristiti, ili ako imate mogucnosti predjite na taj famozni kablovski kod sbb- :: :: et :: :: :: uls :: ::
Ne zalim se ja na kvalitet ADSL-a nego sto ce SBB-ovci ponovo za iste pare imati brze pakete.
I ja imam Adsl kod Telekoma koji super radi.
:: kakvih vi to muka imate sa ads :: vidim malo, malo svi nesto kenjaju kako je adsl lo :: pa ceo svet koristi dsl sisteme, a ovde kao nesto ne valj :: meni je recimo moj adsl, konkretno se radi o telekomovoj izvedbi, naravno i svi ostali su telekom, samo druga etiketa, I MENI ADSL RADI SAVRSENO, nista bolje ni losije od kablovskog, koji sam lapo godine koristio u ns-u, koji mi se bas i nije svideo, jer je veza cesto pucal :: i jos nesto sto se tice adsl-a, kojim sam do ja*a zadovoljan, kod mene imam 2Mbps, i kod keve 1Mbps i oba rade sasvim korektno, veza ne puca uopste, meli upload meni ne smeta ni najmanje, jer i ako nesto kacim na net, to su file-ovi od najvise par MB, najcesce attachment-i za mail, mada se i to lako zaobilazi slanjem linka ka doticnom file- :: ja, inace vise nista ne cuvam, ne snimam na diskove, jer sta god da mi treba skinem jako brzo, stvarno ne znam kad sam zadnji put nesto snimio, a da nije wi :: :: sve u svemu zacin (C) meni je adsl zakon, i njegova cena takodj :: ne bih se upustao u raspravu o tome kako je u okolini jeftiniji net, a brzi, jer ta prica uvek moze da se pric :: :: ljudi do pre par godina smo bili na dial up-u, pa zar vam nije ok sto sada imate vezu koja je najmanje 8 puta brza, a neuporedivo jeftinij :: :: aj uzdravlj :: :: p.s. ovo je samo moje misljenje i sigurno ima jos gomila ljudi koja se slaz :: vi kojima se ne svidja nemojte ga koristiti, ili ako imate mogucnosti predjite na taj famozni kablovski kod sbb- :: :: et :: :: :: uls :: ::
Eh, kao sto ima korisnika kojima lose sbb radi tako postoje nezadovoljni korisnici adsl-a. Imao sam i ja adsl, bio sam tu i tamo zadovoljan korisnik. Provajder Eunet, modem Sagem, koji je shit najgori, na njemu je nekad pucala konekcija, trebalo mu nekad vise vremena da se sinhronizuje. Uzeo sam TP link router i bio sam miran. Naravno, ako ne racunam to sto su torrenti lose radili, iako sam forwardovao port itd itd. i o gubicima da ne pricam. Na sbb su gubici minimalni. Veza mi ni jednom nije pukla od kada sam presao na isti. Tako da je sbb, licno meni, bolji. ___________________________________________________________________ Succumb To The Superior
:: Eh, kao sto ima korisnika kojima lose sbb radi tako postoje nezadovoljni korisnici adsl-a :: Imao sam i ja adsl, bio sam tu i tamo zadovoljan korisnik. Provajder Eunet, modem Sagem, koji je shit najgori, na njemu je nekad pucala konekcija, trebalo mu nekad vise vremena da se sinhronizuje. Uzeo sam TP link router i bio sam miran. Naravno, ako ne racunam to sto su torrenti lose radili, iako sam forwardovao port itd itd. i o gubicima da ne pricam. Na sbb su gubici minimalni. Veza mi ni jednom nije pukla od kada sam presao na isti. Tako da je sbb, licno meni, bolji :: __________________________________________________________________ :: Succumb To The Superio Imao sam i ja taj sagem, ostavim ga da skida preko noci i ujutro vidim da se ugasio. Sada imam neki conexant i lepo radi. Ne znam o kakvom rutovanju portova pricas ako nemas ruter, tj ako imas samo modem koji se veze za tel - tu je sve kako valja, nema NAT blokiranja kada ga proveravam ni iz emulea ni iz azureusa... Download mi je maximalan (220) na torentima (privatni trakeri) a upload sam ogranicio jer na bilo kojoj konekciji upload mora biti sto slobodniji pogotovu za torente jer oni stalno salju neke zahteve za paketima itd. Kod ADSLa je po pravilu mnogo los odnos UL/DL pa ljudima koji u torentu ne ogranice upload ume da pravi probleme.
ADSL ima veliku prednost zato sto svaki korisnik ima svoju konekciju ka provajderu samim tim svaki korisnik ima svoju brzinu, tj. ne deli je ni sa kim. Ako imas 2MB/s, onda ih imas non stop uz male varijacije. Kod kablovskog (SBB i drugi) imas jednu fizicku konekciju ka provajderu za recimo celu zgradu od 30 stanova, i brzina ti nije recimo 2MB/s nego `UP TO 2MB/s` sto znaci da je to MAX za koji brzina moze da ti pikuje, a uglavnom ces imati manji protok, jer on se deli na sve korisnike na tom vodu (svih 30 stanova), sto vise korisnika veza je sporija i puca pod opterecenjem. Ja nazalost koristim SBB 5MB/s, i nekada je brzina i preko 600KB/s (bila je jer sam jedan od prvih u zgradi koji je poceo da koristi SBB internet), sada je uglavnom izmedju 100-300KB/s, jer svakim danom sve vise ljudi u zgradi uvodi internet, i vise na netu sve vise. Vikendom se desi i da skroz pukne, ili padne download i na 70KB/s Ozbiljno razmisljam da raskinem ugovor sa SBB-om i uvedem ADSL. Na poslu recimo imam Telekom ADSl, i daleko je bolji. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
sto ljudi na ovom forumu ne citaju tudje postove. Ja, kad neko nesto ispise, ako zelim da procitam, zaista to i uradim. @Psionic, ja ne znam da li si video recenicu u mom postu `UZEO SAM TP LINK ROUTER I BIO SAM MIRAN` Na tom sagemu torrenti su radili, ali ne kao na sbb-u @philaemos ja sam u centru Sapca, u zgradi koja ima 20 stanova. Pored mene jos jedan stan ima uveden sbb. Za Sabac je zakupljen dovoljno veliki link, tako da zagusenja nema, jos uvek. Svi smo imali dial-up, imao sam wireless, adsl i sada sbb. Tako da ako ti kazem da je meni najbolji sbb, onda zaista jeste tako iz razloga sto sam probao sve. Ne znam kakav ce sbb biti u buducnosti, al sa njima je bar lako raskinuti ugovor kad hoces, za razliku od adsl provajdera koji zahtevaju jednogodisnji ugovor potipsan. ___________________________________________________________________ Succumb To The Superior
Brlja Sbb sa brzina zestoko ......imam 2 mb vezu....znaci 230 ak kb/s ...download mi skoro svakog dana bar jednom ide 2000 kb/s !!!! znaci ne fiktivno da samo pise nego ide tom brzinom, zavrsi mi fajl za par sekundi..da ne verujes.
U sunce ti j*bem, tebi usustini zapucava u pozitivnom smislu, moja greska! Nisam obratio paznju da si stavio da ti je brzina 1Mb/s Ma kakav SBB, u celom kraju svi koji su uveli su bili zadovoljni samo u pocetku, ali vremenom se protok mnogo sjeb@o, mnogi drugovi iz kraja su uveli adsl posle SBB-a ii zadovoljni su Inace zivim u Beogradu u novo-izgradjenoj zgradi, brzina treba da je 5Mb/s tj 640KB/s, ali malo sutra, pikuje mi oko 500KB/s samo po nekad, uglavnom je kao sto sam vec naveo gore, a vikendom je sacuvaj Boze _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: sto ljudi na ovom forumu ne citaju tudje postove. Ja, kad neko nesto ispise, ako zelim da procitam, zaista to i uradim :: @Psionic, ja ne znam da li si video recenicu u mom postu `UZEO SAM TP LINK ROUTER I BIO SAM MIRAN :: Na tom sagemu torrenti su radili, ali ne kao na sbb- :: @philaemos ja sam u centru Sapca, u zgradi koja ima 20 stanova. Pored mene jos jedan stan ima uveden sbb. Za Sabac je zakupljen dovoljno veliki link, tako da zagusenja nema, jos uvek :: Svi smo imali dial-up, imao sam wireless, adsl i sada sbb. Tako da ako ti kazem da je meni najbolji sbb, onda zaista jeste tako iz razloga sto sam probao sve. Ne znam kakav ce sbb biti u buducnosti, al sa njima je bar lako raskinuti ugovor kad hoces, za razliku od adsl provajdera koji zahtevaju jednogodisnji ugovor potipsan :: __________________________________________________________________ :: Succumb To The Superio :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.