Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telekom ADSL
STRANA 1 OD 1
xenox Telekom ADSL 25.04.2009. 16:08 T17019

status: user
broj poruka: 1408

Zna li neko admin user/pass za EchoLife HG520s koji daje Lelekom. Kao zbog ugovora ne mogu da daju isti (telekom/telekom daje samo statistiku i dijagnostiku). Trebalo bi mi da prebacim DHCP opseg (koji i ne radi trenutno), nesto malo rutiranja i NAT-a. Ako za sve treba da kontaktiram nekog iz njihove `podrske` dobicu ospice jer nisu imali pojma sta je net dok sam konfigurisao cisco-e...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict evo 25.04.2009. 16:11 #110131

broj poruka: 4515
admin
ztonpk

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Puno hvala 25.04.2009. 16:19 #110133

taj je...

vladarko Re: evo 25.04.2009. 17:34 #110140

broj poruka: 4228
Pa, kad si mu već dao pass što mu nisi rekao da isključi ili zaštiti WiFi?

Aj, ja ću:

@ xenox: isključi ili zaštiti WiFi !!!

Pozdrav!

Vlada

:: admi
:: ztonp
::
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

xenox @vladarko 25.04.2009. 18:56 #110149

Ma jesam. Glupa naprava nema listu nakacenih MAC-ova. Morao sam da se pingam da saznam MAC wireless-a... DHCP default gate je on licno - ne moze da se menja. 172.16.0.0 je nekako nakokan na eth0 (bio je i 10.0.0.1/8 ali je on dodat kao sekundarni na eth0 (192.168.1.1/24 je primar). DHCP nije bio ukljucen (a ja ga volim za wireless - nema podesavanja na lapu)... Ono sto je lepo je da je wireless po defaultu ukljucen a da oni sada stavljaju svima te uredjaje. Bice uskoro ulicnih surfera :) Od koga je dobro je.

P.S. Ako si citao moj prvi post - poodavno sam ja administrirao net - od `94 ili `95. Ali hvala u svakom slucaju. Pozdrav svima koji se secaju Memodata ISP-a.

vladarko Re: @vladarko 25.04.2009. 20:01 #110165

broj poruka: 4228
Telekom daje svima te ili slične modele uređaja (pretpostavljam) da želi da mu to bude osnova kod krajnjih korisnika za IPTV. Igrom slučaja dolaze sa wireless-om. Čudnim spletom koincidencija (ZaštitaTelekomaOdNeovlašćenogPristupKorisnika) stavljaju ovaj pass.

Ti kažeš da ti je DHCP bio isključen? Svašta od njih! Ali dobro je da si se snašao, tj, znao šta radiš.

On na tim uređajima daje uključene samo 1. i 4. port. 3. port im služi za IPTVP. Mislim da pretpostavljaju da ti treba jedan port za računar pored rutera , a da svi ostali idu preko još nekog svitča.

Lepo je što je wireless uključen, samo mi se ne sviđa što korisnik kome ne treba wireless daje svo jruter/internet na `izvol`te`. Naravno, to je problem ovih kod Telekoma.

Pozdrav!

Vlada

:: Ma jesam. Glupa naprava nema listu nakacenih MAC-ova. Morao sam da se pingam da saznam MAC wireless-a... DHCP default gate je on licno - ne moze da se menja. 172.16.0.0 je nekako nakokan na eth0 (bio je i 10.0.0.1/8 ali je on dodat kao sekundarni na eth0 (192.168.1.1/24 je primar). DHCP nije bio ukljucen (a ja ga volim za wireless - nema podesavanja na lapu)... Ono sto je lepo je da je wireless po defaultu ukljucen a da oni sada stavljaju svima te uredjaje. Bice uskoro ulicnih surfera :) Od koga je dobro je
:: P.S. Ako si citao moj prvi post - poodavno sam ja administrirao net - od `94 ili `95. Ali hvala u svakom slucaju. Pozdrav svima koji se secaju Memodata ISP-a
ICEsd nisam od pomoci 26.04.2009. 07:02 #110265

broj poruka: 2158

Ali zivis u Srbiji i moras da trpis ovakve gluposti DEmokratija je na korak daleko samoj jos malo i tu smo al taj korak je daleko jedno 100god ako ti ovde niko ne pomgne kazi zdravo tvom problemu i pomirise ovo ti je cuba u demokratiji :DDDDD
skaut70 Telekom i portovi !!! 29.04.2009. 14:30 #111024

broj poruka: 4

Da li iko zna kada ce se normalizovati stanje sa portovima u Telekomu,i koliko ce jos trajati maltretiranje i cekanje na adsl,za sve one koji trenutno nemaju druge mogucnosti osim wireless-a?
xenox Proveri 29.04.2009. 14:58 #111026

da slucajno nema mogucnost ADSL-a preko ISDN-a. Koleginici su tako uveli ADSL, neko bio pametan u telekomu pa je dobila jos jedan tel broj i ADSL za koji ovako nije bilo uslova buduci da nije bilo analognih portova na centrali.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs