Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa ADSL-om
STRANA 1 OD 1
sstef Problem sa ADSL-om 23.04.2009. 12:24 T16960

status: user
broj poruka: 120
Jer ima neko ideju mozda shta se deshava?Problem je sledeci:deshava mi se da se ruter,TP Link-8811,sam resetuje od sebe nekoliko puta dok ne uspostavi konekciju sa provajderom.To se ponavlja nekoliko puta u toku dana.Probao sam sa drugom mreznom kartom,mislice da je problem do integrisane mrezne karte na ploci pa sam stavio D-Linkove mrezna kartu ali se i sa njom problem javlja.Interesantno je reci da sumnjam da nije neki softverski problem,jer se to deshava i kada je komp iskljuchen da se ruter sam od sebe reseruje i to moze da traje od 1 do 15 minuta nikada nije uvek isti vremenski period.ADSL imam na Verat netu,do skora je sve radilo fenomenalno ali od pre jedno 3 nedelje su pocheli ovakvi problemi.Zvao sam podrshku i oni su rekli da su videli da imam veliki broj reserovanja ali da neznaju shta moze da bude problem.Ako neko ima neku ideju voleo bih da je chujem?
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 23.04.2009. 14:04 #109610

broj poruka: 12057

Izgleda da tom ruteru nije najbolje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MaliAbner Re: Problem sa ADSL-om 23.04.2009. 16:08 #109640

broj poruka: 7769
Nesto slicno, takodje Verat.net i resenje je bila zamena rutera.
Dobio sam neki 8817 (ruzan ko djavo).
Kod mene je bio problem brzina konekcije koja nije mogla da bude 2048/192 nego je maksimum bio 1900/188.
E tih 148 kbps me je nerviralo do besvesti.

No svejeno bas kao i tebi 8811 je radio bez problema dve godine a onda je naglo poceo da brljavi.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Jer ima neko ideju mozda shta se deshava?Problem je sledeci:deshava mi se da se ruter,TP Link-8811,sam resetuje od sebe nekoliko puta dok ne uspostavi konekciju sa provajderom.To se ponavlja nekoliko puta u toku dana.Probao sam sa drugom mreznom kartom,mislice da je problem do integrisane mrezne karte na ploci pa sam stavio D-Linkove mrezna kartu ali se i sa njom problem javlja.Interesantno je reci da sumnjam da nije neki softverski problem,jer se to deshava i kada je komp iskljuchen da se ruter sam od sebe reseruje i to moze da traje od 1 do 15 minuta nikada nije uvek isti vremenski period.ADSL imam na Verat netu,do skora je sve radilo fenomenalno ali od pre jedno 3 nedelje su pocheli ovakvi problemi.Zvao sam podrshku i oni su rekli da su videli da imam veliki broj reserovanja ali da neznaju shta moze da bude problem.Ako neko ima neku ideju voleo bih da je chujem
:: Hvala unapred
sstef Re 23.04.2009. 16:08 #109641

Ma neznam da li je do rutera je sam prethodni ruter,tj. ceo paket vratio i zamenio za drugu opremu.Ni ja neznam shta vishe da pokusham.
sstef Re 23.04.2009. 16:42 #109675

Evo kako sad stoje stvari.Podrshka iz Verata mi je rekla da im je Telekom dostavio informaciju da su proverili moju liniju i da je sve uredu.Predlozili su mi da prbam stavim reter da budu u Bridge konekciji shto sam sada i uradio pa cu videti kako ce se sada ponashati.Ako opet bude zezalo trazicu da zemenim opremu kao shto reche MaliAbner mozda je to reshenje.
Hvala vam svima na odgovorimai pomoci!
markopvict reci veratu da posalju telekomu zahtev za rekonfig prota 23.04.2009. 17:32 #109699

broj poruka: 4515
Eventualno mozes da pogledas margine na uredjaju.... Ako je adsl signal ocaj oce tako nesto da se desava.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Po meni... 23.04.2009. 18:24 #109718

broj poruka: 6657
Onako, na penal, izgleda mi na dve stvari: ili je stvarno signal problematičan (npr. zbog oštećenog kablića U TVOJOJ kući.... ili neke smetnje u singalu) pa ruter gubi konekciju i pokušava ponovo da je uspostavi, ili, isti je na izdisaju ili se pregreva, pa to dovodi do resetovanja.
P.S. Ne mere to bez kabla.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

PCoprema :( 23.04.2009. 19:28 #109735

broj poruka: 292
Ja imam slican problem, ne znam da li je to resetovanje ali znam da od pre 10 dana izgubim signal na minut-dva. Isti ruter samo ptt net. Kako to da proverim za kvalitet signala i sta se moze pregledati u podesavanjima za ruter (novi firmver nije pomogao). Sve je radilo odlicno a grejanje nije vece nego ranije.

sstef Re 24.04.2009. 08:23 #109848

Poshto nisam znao shta vishe da radim palo mi je napamet da izmerim vrednosti dolaznog napona je sam pomislio da on mozda zeza ruter.Evo shta sam primetio,sinoc kada mi se deshavalo da se ruter resetuje sam od sebe i u tim pokushajima da uspostavi vezu ja izmerim napon kada on pokazuje da je dolazni napon iz mreze 200V.Nakon nekog vremena kada je veza uspostavljena ja izmerim ponovo i tada vidim da je dolazni napon oko 220V shto i treba da bude tako.Praticu danas da vidim ukoliko dodje do resetovanja rutera da li je u tim momentima vrednost napon dosta niska,tj oko 200V.Mada sam izmerio i izlazni napon na ispravljachu rutera prilikom dolaznog napona od 200V iz mreze,napon je 9.9V na ispravljachu rutera,na samom ispravljachu pishe da treba da daje 9V a on daje vishe i prilikom tog pada napona.Sa kompom i ostalim potroshachima u stanu nema problema zbog ovog pada napona to moram da napomenem,komp mi se nikada nije resetovao.Probacu josh da proverim da li je mozda problem do telefonskog kabla koji dolazi do rutera.Interesuje me shta vi mislite da li je moguce da ovo zeza ruiter,tj. ovaj pada napona da mu provi tolike probleme?

Hvala unapred
MACHINE Re: Re 24.04.2009. 10:54 #109872

broj poruka: 5710
Ma kakvi...nema to veze, moze biti i 180 i radice, to sve ide preko adaptera na niski DCV kao i vecina tih aparata, dakle nijke direktno okacen na mrezu...pre bi bilo od varijacije napona u tel. mrezi (~50V ACV)

A N G E L

:: Poshto nisam znao shta vishe da radim palo mi je napamet da izmerim vrednosti dolaznog napona je sam pomislio da on mozda zeza ruter.Evo shta sam primetio,sinoc kada mi se deshavalo da se ruter resetuje sam od sebe i u tim pokushajima da uspostavi vezu ja izmerim napon kada on pokazuje da je dolazni napon iz mreze 200V.Nakon nekog vremena kada je veza uspostavljena ja izmerim ponovo i tada vidim da je dolazni napon oko 220V shto i treba da bude tako.Praticu danas da vidim ukoliko dodje do resetovanja rutera da li je u tim momentima vrednost napon dosta niska,tj oko 200V.Mada sam izmerio i izlazni napon na ispravljachu rutera prilikom dolaznog napona od 200V iz mreze,napon je 9.9V na ispravljachu rutera,na samom ispravljachu pishe da treba da daje 9V a on daje vishe i prilikom tog pada napona.Sa kompom i ostalim potroshachima u stanu nema problema zbog ovog pada napona to moram da napomenem,komp mi se nikada nije resetovao.Probacu josh da proverim da li je mozda problem do telefonskog kabla koji dolazi do rutera.Interesuje me shta vi mislite da li je moguce da ovo zeza ruiter,tj. ovaj pada napona da mu provi tolike probleme
::
:: Hvala unapred
sstef Re 24.04.2009. 11:18 #109873

Da sve radi preko DCV adaptera i kao shto rekoh daje i sa tim padom napona dovoljni napon na izlazu DC pretvaracha kao shto rekoh 9.9V DC.Ok, probacu da izmerim koliki je dolazni napon u telefonskom prikljuchku.Znash shta mi je chudno,u Telekom,kada su testirali na zahtev mog provajdera moju telefonsku liniju,kazu da nisu nashlil nikakve smetnje na liniji.Jer treba da bude napon oko 50ACV?I koliko su dozvoljena odstupanja?

sstef Re 24.04.2009. 11:44 #109876

Koliko moze da utiche duzina telefonskog kabla?Meni je duzina 10m sada,lichno mislim da ne moze da izazove toliki pad naponaali mozda i greshim.Vi recite
nenika Re: Problem sa ADSL-om 24.04.2009. 22:11 #109960

broj poruka: 1133

:: Jer ima neko ideju mozda shta se deshava?Problem je sledeci:deshava mi se da se ruter,TP Link-8811,sam resetuje od sebe nekoliko puta dok ne uspostavi konekciju sa provajderom.To se ponavlja nekoliko puta u toku dana.Probao sam sa drugom mreznom kartom,mislice da je problem do integrisane mrezne karte na ploci pa sam stavio D-Linkove mrezna kartu ali se i sa njom problem javlja.Interesantno je reci da sumnjam da nije neki softverski problem,jer se to deshava i kada je komp iskljuchen da se ruter sam od sebe reseruje i to moze da traje od 1 do 15 minuta nikada nije uvek isti vremenski period.ADSL imam na Verat netu,do skora je sve radilo fenomenalno ali od pre jedno 3 nedelje su pocheli ovakvi problemi.Zvao sam podrshku i oni su rekli da su videli da imam veliki broj reserovanja ali da neznaju shta moze da bude problem.Ako neko ima neku ideju voleo bih da je chujem
:: Hvala unapre

RESENJE

eTrust PestPatrol Anti-Spyware 5.0.1.5

Besplatan je 30 dana ali prvo update uradite pa onda skenirajte OBAVEZNO SVE PARTICIJE
sstef Re 25.04.2009. 21:33 #110188

Prvo da se svima zahvalim na odgovorima i shto su se trudili da pomognu.Reshenje je bilo zameniti celu opremu,da li je bio problem ruter ili spliter neznam ali sada sa novom opremom sve radi dobro.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs