Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem u APu, ili ne? :/
STRANA 1 OD 1
alexi Problem u APu, ili ne? :/ 14.04.2009. 15:18 T16775

status: user
broj poruka: 677
Vajrles net, 1mbit/512. TP LINK 501G.
U poslednjih par dana uopste ne radi kako treba. Zvao sam tehnciku podrsku, kazu mi da nemaju problema sa antenom, da sve radi skroz ok kod njih. I to nije ono drsko SVE JE OK, covek je korektan maksimalno. Jacina signala koji primam sa antene se nije menjala. Pricao sam sa covekom, i kaze mi da je moguce da mi je AP `zastareo` (poceo da crkava). Primetio sam da mu, posto ga rucno restartujem, prilicno dosta vremena treba da primi signal. Ili, ocitava signal, a prijavljuje mi REMOTE COMPUTER DID NOT RESPOND gresku. Restartujem ga, (opet), radi sve `ok` (nisam pomenuo da se brzina i vise nego prepolovila), i posle nekog vremena net samo zakuca, i onda moram opet da ga bocnem pozadi da bi proradio. Sta vi mislite, u cemu moze da bude problem?
Ako bih uzimao nov uredjaj - da li uzeti cuveni Bullet, i zasto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi I, da... 14.04.2009. 18:25 #108265

Zaboravih da napomenem da je AP star godinu i tri dana. Da, garancija je istekla 11.04.

imarkovic .. 14.04.2009. 20:57 #108295

broj poruka: 19023
dobro ti je rekao, moze da bude ruter, ako imas nekog da ti pozajmi da probas, ne bi bilo lose, ako ne, uzmi neki d-link, tp-link, Zoltrix ili Telesyn...pa probaj, nema sta drugo, ako si sve ostalo proverio, onda je to to..
alexi hmmm.... 16.04.2009. 11:54 #108579

Opet ja. AP je zamenjen - uzeo sam ga od druga. 601G, star mozda 3 meseca. Nista se nije promenilo. Zovem tehnicku podrsku malopre, kaze mi da je moguce da mi je LAN karta propala (istina, imam problema sa plocom, ali sa jednim slotom za RAM), da je moguce da gubim pakete na potezu od antene do lan kartice. Pingovao je moju antenu, kaze da sve lepo funkcionise. Imate li neku ideju?

VMARC Plasim se... 16.04.2009. 13:43 #108586

broj poruka: 9430
Da pijes klasicnu pricu od Wireles ISPa. Dakle, simptomi ukazuju na preopterecenost NJIHOVOG APa, dakle kupuju ti jos malo vremena, dok jos imas razumevanja i ne poludis. Onda ce da prosire kapacitet APa i sve ce raditi OK... narednih godinu dana... Pa onda iznova...

Eto, donesi neki laptop, probaj i tu famoznu LAN katru na DRUGOM racunaru i onda kada provalis da se to sve ponasa potpuno isto (sto sam spreman da potpisem da ce biti tako :)), e onda nemoj da zoves, nego IDI lepo do ljubaznog provajdera i ponesi neku ciglu... ili bar pola, ako ti je daleko .)

PS. Da nisi mozda kod K.C :))) ?

Ne mere to bez kabla...

Baby BM

alexi Heheh... 16.04.2009. 14:27 #108591

Mozda i jeste tako, ne iskljucujem ni jednu mogucnost. Videcu sa ortakom da donese laptop sutra pa cu proveriti i to. :)
Nisam kod K. C, a da ne mere bez kabla sam svestan otkad sam uveo vajrles. Ali, eto, selo, nema tehnicke mogucnosti za adsl, tra, la, la. -.-

alexi Heheh... 22.04.2009. 19:06 #109450

Ja samo da javim da su ipak `danas` provalili da im je antena preopterecena. :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs