Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
E telekomeee ... harach
STRANA 1 OD 1
3S777 E telekomeee ... harach 10.04.2009. 12:48 T16696

status: user
broj poruka: 48

Pa ovako,
Covek pretplacen na ADSL placa 1150 din/ mesecno i ne radi. Prijavi najblizoj poshti i oni kao donesi modem ce da dobijesh novi, uradi tako.
Dodji sutra bice gotov, dodje sutra samo nije sad ce ... bolje sutra.
A sutra dan Evo ovaj radi. Covek proba, ja se namuchim restartujem, pipkam nece. Opet vrati modem i sad ide pricha : Uh moracete da uplatite 2000 din da izadje ekipa !?!?!?
Katastrofa ... a placa se redovno uplata , savestan platisha...
Drzava - harach
Sta pishe u tom ugovoru i ima li neki praUnik ovde ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 10.04.2009. 14:21 #107488

broj poruka: 467
Pa to je stvarno brutalno ali cekaj, zar nije to njihova obaveza da sami izadju na teren i da poprave sta ne valja besplatno? Mislim ipak nije covek kriv sto je njihova linija s*anje i sto mu ne radi adsl kako teba.
Ma kad malo bolje razmislim takve stvari su jedan od razloga zbog kojih ne prelazim sa vajerlesa na adsl, jeste da sam se dobro `iseko` za opremu i mozda i placam malo vise nego sto kosta ekvivalentni adsl ali znam da ne moze neko da me j*be na taj podmukao i kurvinski nacin samo zato sto sam vezan za njihovu j*benu zicu koju su na kraju krajeva nekada davno tu postavili zahvaljujuci parama nasih roditelja i baba i deda.
Sta reci drugo? Nikada mi necemo u Evropu ili bar ne dok je ovakve stoke. Pa onaj Svaba bi ti d*pe polizao samo da dodjes kod njega i da koristis njegove usluge, jer on zna da bez nas nema ni njega, prosto i jednostavno. Samo je u ovoj nazovi drzavi sve dozvoljeno i sve prolazi...
markopvict obrati paznju. 10.04.2009. 15:29 #107503

broj poruka: 4515
Telekom ima preko 100 000 adsl korisnika, zamisli kad bi morao da izlazi na teren za svakojake gluposti... trebalo bi mu 10 000 zaposlenih. Korsnik je duzan da: Ima normalne instalacije u kuci, da pravilno poveze opremu (dobije nacrtano), i kad sve to odradi moze da se javi problem na fizickom nivou ili neki problem sa autorizacijom. To se detektuje za 2 minuta ako je korisnik normalan/radnik normalan. Ako je sve dobro povezano, `uhvacen` signal ... provere se margine... To valjda znaju ovi iz telekoma. Za debilnosti, losa povezivanja, greske korisnika.... treba da se uzme 2000 din. Kod nas koriste internet debili koji ne znaju sta je desktop i sl, ali zato hoce da skiraju torrente full brzinom.
ADSL je servis osmisljen za siroke narodne mase, bez garancije na pouzdanost veze i protok i niko ne moze da ocekuje da ce neko da se cima za tih 1000 din mesecno.
Postoje servisi gde se inzinjeri koji imaju plate preko 1000 evra cimaju u 3 sata ujutru , ali to kosta.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: obrati paznju. 10.04.2009. 16:02 #107505

broj poruka: 9459
Potpuno se slazem s tobom,svaka ti je na mestu.Ima ljudi koji ne znaju da podese najobicniji dvd player,a kamoli int.konekciju,pa za svaki zajeb telefon u ruke i...Mrzi me da pisem,ali kakve sam sve slucajeve imao...strasno

Ja placam wireless 2900 din 756/512.Svaki dan se desi da pukne veza,non-stop provajder nesto dr*a,nema neta po par sati,padne protok...Pa ga nikada nisam kontaktirao,jer znam sta sam kupio i kako to radi i da od cimanja necu nista dobiti.
Cutim i trpim,drugih opcija nenam jbg.

:: Telekom ima preko 100 000 adsl korisnika, zamisli kad bi morao da izlazi na teren za svakojake gluposti... trebalo bi mu 10 000 zaposlenih. Korsnik je duzan da: Ima normalne instalacije u kuci, da pravilno poveze opremu (dobije nacrtano), i kad sve to odradi moze da se javi problem na fizickom nivou ili neki problem sa autorizacijom. To se detektuje za 2 minuta ako je korisnik normalan/radnik normalan. Ako je sve dobro povezano, `uhvacen` signal ... provere se margine... To valjda znaju ovi iz telekoma. Za debilnosti, losa povezivanja, greske korisnika.... treba da se uzme 2000 din. Kod nas koriste internet debili koji ne znaju sta je desktop i sl, ali zato hoce da skiraju torrente full brzinom
:: ADSL je servis osmisljen za siroke narodne mase, bez garancije na pouzdanost veze i protok i niko ne moze da ocekuje da ce neko da se cima za tih 1000 din mesecno.
:: Postoje servisi gde se inzinjeri koji imaju plate preko 1000 evra cimaju u 3 sata ujutru , ali to kosta.
::
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

Slavuj ... 10.04.2009. 16:57 #107511

broj poruka: 2236
Blago nama kad se ti nisi setio ni da navedes gde zivi taj tvoj nesrecnik, koliko ``prakse`` ima na PC-u, koliko je ovako, van kuce, zdrav u glavu, koji internet paket koristi, u kojoj je opstini, da li duguje jos neke poreze itsl. u kakvom mu je stanju Windows, koji je, koji je modem/ruter, koliko ti imas iskustva sa kompjuterima, sta si, kako, zasto i koliko radio ili pokusavao da uradis/postignes ``pipkajuci``...

A onako... posto i mene zanima, otkad se to problemi sa Telekomovim ADSL uslugama resavaju u lokalnoj posti ?

Da nije, sasvim slucajno, PTT provajder tih usluga ? (sa svojim akcijama i popustima ako se plati vise meseci odjednom...)

Ako jeste, onda nista ne bi trebalo da te cudi.

Ja koristim Telekom ADSL i placam 1425 dinara mesecno za 1MBit/s.
To je najslabiji/najjeftiniji paket, sada takozvani Click 1. Bez PDV-a je 1208 dinara.

Proveri na http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=32391

Veza mi nije pukla NIJEDNOM za poslednje skoro 2 godine !

Posto iskljucujem ruter kada i PC, pa ga pri sledecem ukljucivanju PC-a ukljucujem, desilo mi se mozda 5 puta da nije u prvih par minuta bila slobodna neka IP adresa, a od kako sam skinuo IP Changer, kome treba oko 3 sekunde da promeni IP adresu, apsolutno svaki put sam prikljucen na mrezu par trenutaka pre nego sto se ucita Windows.

I, sto se tice te neke ``pouzdanosti`` imam samo pohvale. Cene su za neku drugu temu.

Nisam izgubio razum...backup je tu negde.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
edvard81 edi 10.04.2009. 17:32 #107523

broj poruka: 2

imao sam slicnih problema,mesec dana mi nije radio net.zvao sam ih svaki dan i stalno su pricali da je do mene(neznam dobro da povezem)posle mesec dana je odamput proradio i normalno racun za predhodni mesec morao sam da platim.valjda je to zbog ove krize.hee
tortojed prvo sto je trebalo da se uradi: 10.04.2009. 17:33 #107524

broj poruka: 11001

isprobavanje ispravnosti modema na kompjuteru najblizeg komsije (koji je na Telekomovom aDSL-u).
MaliAbner Eh pa da... 10.04.2009. 18:50 #107528

broj poruka: 7769
Verat.net provajder kod koga sam jedno mesec dana od prelaska sa 1536/1024 na 2048/192 sam imao probleme tj ruter je uvek prijavljivao izmedju 1024/188 do 1800/188kbps. Pisem ja Veratu da nemam ono sto placam i oni prijave lelekomu, lokalni serviseri iz lokalne PTT centrale provere u centrali i kao nije do njih, ja se opet zalim oni opet cimnu lelekom izadju na teren i ustanove da nije do linije.

@Slavuj ja iz ovoga ipak zakljucujem da nisi u pravu (verovatno ni u krivu), ali sva infrasturktura je u vlasnistvu lelekoma pa niko drugi nema pravo da cacka u njihovu imovinu.

Resenje mog problema je bila zamena adsl rutera, znaci ja spakovao stari svratio do poslovnice u G. Principa i dobio drugi ruter bez ubedjivanja i cimanja.

Tomato Republic Of Serbia !!!

darkoc78 re: 10.04.2009. 19:06 #107529

broj poruka: 467
100000 korisnika svakako nece u isto vreme da traze da im se nesto resi tako da to ne moze da bude izgovor. Takodje izgovor ne moze da bude to sto je neko `debil` jer nisu svi obrazovani i eksperti sto se tice racunara i upravo vecinom zbog takvih ljudi tehnicke podrske i postoje.
milojca Zavisi kako kome zapadne... 10.04.2009. 19:34 #107530

broj poruka: 207
Dve godine Telekomov ADSL,trenutno 1024/128 i radi besprekorno mada su iskustva
razlicita od slucaja do slucaja...mnogi ljudi u beogradu se zale na stalne prekide,usporenja i sl.
Kod mene za dve godine brzina konstantna bez ijednog kvara...

Slavuj ... 10.04.2009. 21:44 #107536

Ja se osecam glupo kada na nesto ``odgovorim``, a prethodno ne procitam, taj neki post na koji odgovaram, od pocetka do kraja i ne ``analiziram`` ga bar 3 puta.

MaliAbner Re: ... 10.04.2009. 21:47 #107537

Razum nisi ali kontrolni toranj jesi...
Al ka ga bekapujes...
Do kesice...

:: Ja se osecam glupo kada na nesto ``odgovorim``, a prethodno ne procitam, taj neki post na koji odgovaram, od pocetka do kraja i ne ``analiziram`` ga bar 3 puta
:: Nisam izgubio razum...backup je tu negde.
Slavuj ... 10.04.2009. 21:55 #107538

Daj nabavi i meni malo toga preko reda... platicu duplo.

MaliAbner Re: ... 10.04.2009. 22:06 #107543

Nisi zasluzio...

:: Daj nabavi i meni malo toga preko reda... platicu duplo
Slavuj ... 10.04.2009. 22:15 #107547

Ipak sam te precenio.

MaliAbner Re: ... 10.04.2009. 22:21 #107549

Daj bre opusti se vidis da i MMF predlaze da predjemo na Evro...

Sta se bre odma secas cim ti neko nesto kaze, tako je bilo i sa onim CRT vs TFT...

Ih kaki si necu vise da komentarisem ni za ni protiv...

:: Ipak sam te precenio
CrowBgd ... 10.04.2009. 23:22 #107564

broj poruka: 1376

Uh a centrla? A kablovi? A kisa koja natopi pola instalacije? Ako je stara centrala kojoj su dodavani moduli pa sad umersto 72222222222 je 2722222222 a to se udavi u cvoristima :D a sve to kao na mojoj novoj centrali Filmski grad radi 100% i na Telekomu Ok i na Beotelu
rasha44 Moje iskustvo 10.04.2009. 23:41 #107567

broj poruka: 1492
U decembru prošle godine sam prešao na Telekom i nisam imao nikakvih problema. Pre otprilike 2 nedelje odjednom sam izgubio vezu. Prijavim ja to u petak i, pošto preko vikenda ne rade, dođe čovek u ponedeljak da proveri u čemu je problem.
Ispostavilo se da sam ja SOM. Glavna linija mi je u hodniku. Odatle sam razvukao dve linije do dnevne (tačno do radnog stola) i spavaće sobe. Čovek proveri na glavnoj liniji i sve normalno radi. Ljubazno mi kaže, iako mu nije bilo pravo što je dolazio za džabe, da proverim žicu od hodnika do kompjutera. Živ me je sram pojeo. Izizvinjavao sam se čoveku do jaja.

Onda sam pronašao da je jedan izlaz na zidnom razvodniku kod kompjutera, baš onaj na koji sam kačio ruter, raz**ban od stalnog drndanja (vađenje, guranje, menjanja kablova, modema, rutera itd.).

Pouka, za mene i druge. Iako sam davno naučio da prvo treba proveriti mehaničke veze, tvrdoglavo sam ubedio sam sebe da je krivica do njih.
Da se razumemo, nisu oni zlatni i sjajni, kod nas retko ko jeste, ali prvo treba sve dobro proveriti pa tek onda pljuvati. Utoliko je Slavuj u pravu, kad je postavio sva ona pitanja.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

3S777 MA resheno al` .... 13.04.2009. 10:00 #108002

broj poruka: 48

NA kraju covek je resio , tako shto je dobio drugi modem.
Stvar je shto je ishao jedno5-6 puta gubio vreme nervirao se , izgubio nedelju dana interneta, ja se zezo sa tim neispravnim modemom. Imao je neki crni, a dobio sad neki beli... Po ugovoru, on koristi vec nekih god .dana, trebalo je i da mu se smanji pretplata na pola pa je to neka ultra dzidzi cena. Covek ne razume se mnogo u computere zadnji put dobije taj beli modem i samo prikljuci. Opet se zali ovim u poslovnici izgubi vreme zivce.
Konacno pozve onako iz bedaka sluzbu u Beogradu neku Hot line .-) i posle 10-tak minuta naidje covek instalira drivere za novi modem na USB i proradi.

Smo sto se spremio za SBB al` za malo.

Malo glupo iskustvo pa reko da zaokruzim pricu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs