Internet preko Wireless rutera radi brže u Visti/W7 nego u XP-u
STRANA 1 OD 1
Equinoxe
Internet preko Wireless rutera radi brže u Visti/W7 nego u XP-u
05.04.2009. 21:01
T16618
status: user broj poruka: 12057
Dakle, o čemu se radi: Telekom ADSL, 4 MB paket, MT882 modem i TP-link WR340G wireless ruter.
Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s.
Problem je u wireless kombinaciji: ruter - laptop - windows XP SP2/SP3. Tada download ni pod razno ne prelazi 340 kb/s. Ako na lap stavim bilo koju Vistu ili W7 download piči full speed.
Pitanje glasi: zbog čega http download ide sporije preko wireless konekcije na XP nego na Visti ?
P.S. Ona burgija sa isključivanjem QoS-a u grupoj polisi ne rešava problem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ja imam vistu laptop i linksys adsl ruter wi-fi,primetio sam cudnu stvar da kada idem treko adsl modema sezama sporiji mi je i download i upload nego kada sam skopcao wi fi ruter dirakt liniju iz swicera i povezao ga sa laptopom preko wireless-a. neznam zasto ali sam sretan i extra mi radi preko wirelessa.
Ovo nije baš moja oblast, ali eto da reknem nešto.... Čitao sam neki članak, onako ofrlje (brzinski), o poređenju brzine između XP-a i Linuxa i došli su do zaključka da drajver za XP (ili sam XP) nije ispravno regulisao intezitet signala, dok je u Linuxu sve pičilo. Možda je i kod tebe isti slučaj.
Vidiš, to sam zaboravio gore da napišem. Na lapu je kartica Inte PRO/Wireless 3945ABG, i probani su i matori i svežiji drajveri za nju. Ništa se nije menjalo. Vista ima u sebi drajvere za ovaj adapter i oni su stariji od bilo kojih koje sam našao, a ipak sve radi kako treba.
Sve se svodi na to da je problem do samog Windows-a XP. Neki registry paja verovatno. Boli me glava, ne mogu više ni da mislim od ovome. Ne bi vas smarao, ali ja sam out of idejas. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ovo nije baš moja oblast, ali eto da reknem nešto... :: Čitao sam neki članak, onako ofrlje (brzinski), o poređenju brzine između XP-a i Linuxa i došli su do zaključka da drajver za XP (ili sam XP) nije ispravno regulisao intezitet signala, dok je u Linuxu sve pičilo. Možda je i kod tebe isti slučaj :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
Re: Internet preko Wireless rutera radi brže u Visti/W7 nego u XP-u
05.04.2009. 22:05
status: user broj poruka: 4228
Malo je off-topic, ali...
Šta ti znači: full speed 420+ KB/s
Ja imam Telekom ADSL, HuaWei HG520i i priključujem se preko wireless veze WPA kriptovane (mada to nema nikakve veze), ali moj najbrži download (full) je oko 530KB/s...
Pozdrav!
Vlada
:: :: Dakle, o čemu se radi :: Telekom ADSL, 4 MB paket, MT882 modem i TP-link WR340G wireless ruter :: :: Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s :: :: Problem je u wireless kombinaciji: ruter - laptop - windows XP SP2/SP3. Tada download ni pod razno ne prelazi 340 kb/s. Ako na lap stavim bilo koju Vistu ili W7 download piči full speed :: :: Pitanje glasi: zbog čega http download ide sporije preko wireless konekcije na XP nego na Visti ? :: :: P.S :: Ona burgija sa isključivanjem QoS-a u grupoj polisi ne rešava problem :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. ::
Re: Re: Internet preko Wireless rutera radi brže u Visti/W7 nego u XP-u
05.04.2009. 22:11
status: user broj poruka: 12057
Ne znam koji je to paket, ali sa 4 MB ADSL paketom da imaš 530 kb/s... nemoguće. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Malo je off-topic, ali.. :: :: Šta ti znači: full speed 420+ KB/ :: :: Ja imam Telekom ADSL, HuaWei HG520i i priključujem se preko wireless veze WPA kriptovane (mada to nema nikakve veze), ali moj najbrži download (full) je oko 530KB/s.. :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: Dakle, o čemu se radi :: :: Telekom ADSL, 4 MB paket, MT882 modem i TP-link WR340G wireless ruter :: :: :: :: Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s :: :: :: :: Problem je u wireless kombinaciji: ruter - laptop - windows XP SP2/SP3. Tada download ni pod razno ne prelazi 340 kb/s. Ako na lap stavim bilo koju Vistu ili W7 download piči full speed :: :: :: :: Pitanje glasi: zbog čega http download ide sporije preko wireless konekcije na XP nego na Visti ? :: :: :: :: P.S :: :: Ona burgija sa isključivanjem QoS-a u grupoj polisi ne rešava problem :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Namerno s*ebavaju drajvere za XP kako bi ljudi prešli na novije Windowse, odnosno digli ruke od drajvera za XP?
Windows-free with Fedora 10
:: :: Vidiš, to sam zaboravio gore da napišem. Na lapu je kartica Inte PRO/Wireless 3945ABG, i probani su i matori i svežiji drajveri za nju. Ništa se nije menjalo. Vista ima u sebi drajvere za ovaj adapter i oni su stariji od bilo kojih koje sam našao, a ipak sve radi kako treba :: :: Sve se svodi na to da je problem do samog Windows-a XP. Neki registry paja verovatno. Boli me glava, ne mogu više ni da mislim od ovome. Ne bi vas smarao, ali ja sam out of idejas :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ovo nije baš moja oblast, ali eto da reknem nešto... :: :: Čitao sam neki članak, onako ofrlje (brzinski), o poređenju brzine između XP-a i Linuxa i došli su do zaključka da drajver za XP (ili sam XP) nije ispravno regulisao intezitet signala, dok je u Linuxu sve pičilo. Možda je i kod tebe isti slučaj :: :: :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: ::
Re: Re: Re: Internet preko Wireless rutera radi brže u Visti/W7 nego u XP-u
05.04.2009. 22:24
status: user broj poruka: 4228
Hmmm...
Pa, ne znam... Pre ovog poslednje povećanja imao sam 2Mbita i oko 230KB/s download. Uzeli smo IPTV, promenili ruter (pre je bio Thompson) i kada se svima dupliralo dupliralo se i nama. Samo što je d/l oko 530KB/s, već od kraja prošle godine...
Preko kojeg sajta mogu da dobijem najpribližniju izmerenu brzinu?
@bax: da li si probao direktno iz MT882 kablom u laptop?
Pozdrav!
Vlada
:: :: Ne znam koji je to paket, ali sa 4 MB ADSL paketom da imaš 530 kb/s... nemoguće :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Malo je off-topic, ali.. :: :: :: :: Šta ti znači: full speed 420+ KB/ :: :: :: :: Ja imam Telekom ADSL, HuaWei HG520i i priključujem se preko wireless veze WPA kriptovane (mada to nema nikakve veze), ali moj najbrži download (full) je oko 530KB/s.. :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, o čemu se radi :: :: :: Telekom ADSL, 4 MB paket, MT882 modem i TP-link WR340G wireless ruter :: :: :: :: :: :: Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s :: :: :: :: :: :: Problem je u wireless kombinaciji: ruter - laptop - windows XP SP2/SP3. Tada download ni pod razno ne prelazi 340 kb/s. Ako na lap stavim bilo koju Vistu ili W7 download piči full speed :: :: :: :: :: :: Pitanje glasi: zbog čega http download ide sporije preko wireless konekcije na XP nego na Visti ? :: :: :: :: :: :: P.S :: :: :: Ona burgija sa isključivanjem QoS-a u grupoj polisi ne rešava problem :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Odmah bi znao u čemu je problem kad bi imao neku PCMCIA Wireless karticu i probao.
@Vladarko Iz originalnog posta: ...`Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s....` _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Namerno s*ebavaju drajvere za XP kako bi ljudi prešli na novije Windowse, odnosno digli ruke od drajvera za XP :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: :: :: Vidiš, to sam zaboravio gore da napišem. Na lapu je kartica Inte PRO/Wireless 3945ABG, i probani su i matori i svežiji drajveri za nju. Ništa se nije menjalo. Vista ima u sebi drajvere za ovaj adapter i oni su stariji od bilo kojih koje sam našao, a ipak sve radi kako treba :: :: :: :: Sve se svodi na to da je problem do samog Windows-a XP. Neki registry paja verovatno. Boli me glava, ne mogu više ni da mislim od ovome. Ne bi vas smarao, ali ja sam out of idejas :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Ovo nije baš moja oblast, ali eto da reknem nešto... :: :: :: Čitao sam neki članak, onako ofrlje (brzinski), o poređenju brzine između XP-a i Linuxa i došli su do zaključka da drajver za XP (ili sam XP) nije ispravno regulisao intezitet signala, dok je u Linuxu sve pičilo. Možda je i kod tebe isti slučaj :: :: :: :: :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: :: :: ::
802.11b Preamble: Long and Short Map Registers: 256 Network Address: Not Present Power Save Mode: Off Radio On/Off: On Scan Valid Interval: 120
U pitanju je miniPCI sa Atheros čipom, XP Home
Pozdrav!
Vlada
:: :: Odmah bi znao u čemu je problem kad bi imao neku PCMCIA Wireless karticu i probao :: :: @Vladark :: Iz originalnog posta: ...`Kada kablom iz rutera bocnem u laptop ili desktop, download piči full speed....420+ kb/s.... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
ima ti neka prica sa prioritetima, al meni meri skoro kao shto mi je provajder pustio. aj javi rezultat(naravno stopiraj sve na neta) hvala nekome za ip torrents.
Apsolutno su isti rezultati za DL i UL sa latptopa (net preko wireless rutera ili preko LAN-a). Bez obzira na to, DL sa LAN-om ide 420+ a sa Wireless-om 340. Znači tregedija. Blagog pojma nemam šta se dešava. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ima ti neka prica sa prioritetima, al meni meri skoro kao shto mi je provajder pustio :: aj javi rezultat(naravno stopiraj sve na neta :: hvala nekome za ip torrents :: :: ::
SG TCP Optimizer reševa sve probleme. XP je ograničio konekciju na 3000 Kbps samo on zna zašto. Skida XP 420+ isad je sve OK. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imam problem da nateram ADSL da radi kako treba kad pokusam da furam i laptop preko wirelessa, i desktop preko LANa. Pingovi izmedju uredjaja su OK, ali je net mnoogo spor, sporiji cak i od dial-upa. Podesio sam sve po papirima koje sam dobio od provajdera. Jel ima neka konkretna fora, hajde recite mi bar na sta da obratim paznju, ili dajte neki koristan link :)
Probaj Fucking Googleit. Ja sam imao problem da namestim Sharing između dva kompjutera, jedan na LAN-u (Huawei HG520s) a drugi na Netgear Adapter-u WG111. Oba rade super na internetu, ali nisu videli jedan drugog.
Ukucao sam `Wireless Network problem` i dobio dve tone linkova. Ili `Problem with speed in Wireless Network`. Probaj nekoliko kombinacija sa pitanjima.
Dodatak: sad sam ukucao: Wireless Network speed problem i dobio gomilu linkova. Probaj sa tim na Google-u.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Imam problem da nateram ADSL da radi kako treba kad pokusam da furam i laptop preko wirelessa, i desktop preko LANa :: Pingovi izmedju uredjaja su OK, ali je net mnoogo spor, sporiji cak i od dial-upa :: Podesio sam sve po papirima koje sam dobio od provajdera. Jel ima neka konkretna fora, hajde recite mi bar na sta da obratim paznju, ili dajte neki koristan link : :: :: Oba kompa su inace na XPu :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.