Pre nekog vremena sam kupio w router D link 524, za sada mi pokriva ceo stan, cak sam i isao preko puta ulice i tamo ima i dobar je, e sad da li ja mogu necim jos da rasirim taj signal, recimo na nekih 100tinak metara, da bi moj drugar mogao da hvata taj signal, samim tim bih mu dozvolio da ima moj net koji bi uplacivali po pola. Hvala
Promena antene, buduci da tvoj ima RP-SMA konektor, i ako ti je drugar u drugoj zgradi onda da izbacis tu antennu napolje prema njemu.
TP-Link TL-ANT2408C Mini omni interna antena 8 dBi sa RP-SMA kablom od 1,3m i magnetnim postoljem - ISM 2.4-2.5GHz, interna antena za povećanje dometa Wireless opreme u okviru objekata, ugao zračenja 360 stepeni 15E
Omni antena 8 dBi - ISM 2.4-2.5 GHz, N(ž) konektor, VSWR
tipa betonskih zidova do tvog drugara, može lako da se uloguje. U suprotnom pomoćne (već navedene) antenice i kod tebe i kod njega zbog dvosmjerne WiFi komunikacije.
Ta antena sto je naveo xenox sigurno moze da dobaci tih 100m na otvorenom... Sta vise, kvalitetne omnidirekcionalne antene od 8dBi imaju domet 2km, ali je zato i cijena dobra...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.