Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
PODREBAN SAVET PTT-ADSL KORISNIKA
STRANA 1 OD 1
alexalex PODREBAN SAVET PTT-ADSL KORISNIKA 26.03.2009. 20:34 T16400

status: user
broj poruka: 43

Potreban mi je savet u vezi ADSL PTT-interneta,

kako radi, koji je download, dali ima dovoljno ip adresa za download preko rapidshera u kombinaciji sa nekim downloaderom(cryptload, j-downloader...) itd
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Radi 26.03.2009. 20:43 #105419

broj poruka: 2386
Imam Telekom ADSL i brzina je oko 106kB/s, ali to je od sluchaja do sluchaja, nekome ide i malo brze. SBB-ov isti paket mi je ishao 120kB.
IP adrese su dinamichke i mozesh postaviti automatski rekonekt rutera ili modema u Cryptloadu i Jdownloaderu koga preporuchujem. Kada to uradish nema chekanja izmedju downloada fajlova, dobro ima chekanja oko minut dok se ruter ne rekonektuje.
Dobio sam Wireless router i prva tri meseca free interneta na ugovor od 12 meseci. Pre dve nedelje sam potpisao sa Telekomom.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

codeus re 26.03.2009. 21:24 #105430

broj poruka: 4054
identicno kao i kod windfuckera ... izgleda da mi koji smo uzeli adsl prosle godine smo zakucani na 106kb ... dok kod gomile frendova koji su adsl dobili OVE godine ... download se nespusta ispod 124kb .. a u pikovima zadrzava i 180kb ... ha jeeee
slowrun re 26.03.2009. 22:00 #105445

broj poruka: 4
ADSL na PTT-u!!! Ide 106Kb/s konstantno. Zavisi i sa cega skidas. Ja sam uzeo router jer mi vise odgovara, a imaju i popust za korisnike koji su sa njima 3-6-12 meseci. (5-10-20%)
Konekcija je stabilna i desi mi se mozda jednom u 2 meseca da mi nestane neta na veoma kratko (sto ja primetim). Sve u svemu zadovoljan korisnik. Ne dobijas email adresu, pa moras koristiti javnu.
Preporucujem PTT.
Slavuj ... 26.03.2009. 22:12 #105448

broj poruka: 2236
Savet bi bio da ako imaš uslova da biraš, izabereš Telekom, zato što je ``glavni`` otimač, pa, planira da to i ostane još koju godinu i uglavnom zbog toga najbrže rešava eventualne probleme.

IP adresa ima uvek, nego je pitanje koji ćeš modem/ruter dobiti od proVAJDERA.

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter ADSL-SezamPro.... 26.03.2009. 23:03 #105467

broj poruka: 8138
...paket od 1mb,download mi je oko 110kb/s,nekad mi ide i do 125kb/s!

alexalex iskljuivo mi treba savet za ptt adsl 26.03.2009. 23:32 #105478

broj poruka: 43
znaci iskljucivo savet i iskustvo korisnika PTT adsl-a
taj planiram da uzmem
prevashodno zbog popusta od 20% na ugovor od 12 meseci, pa me zanima dali imaju ip adresa ,kod brze promene kod skidanja na rapid shera i drugih ,

na lelekomu se ponekad desi da mi pokupi ip adresu od nekog drugog korisnika koji je vec skidao pa restartujem ip ponovo....

takodje desi se i da ima zagusenja ali retko ...

tako ako je isto bolja varijanta je ptt

Bertoni zakucano 27.03.2009. 00:09 #105485

broj poruka: 80

106 i ni da mrdne!!!Jbg,oni drzze monopol...i ne verujem da cce ikome to da prepuste?!U principu retko kad puca veza...par uobichajenih downloadera rade pristojno,nism zapazio neke problemchicce!
Slavuj ... 27.03.2009. 00:18 #105487

broj poruka: 2236
Koliko znam, oni sa PTT-a bi zaista voleli da je isto. Pitaj kako tehničari, inženjeri, stručnjaci reaguju u slučaju kvara, koliko im nedelja treba da usliše tvoje molitve, koliko su rentabilni itd.
Ja sam takođe hteo da se pretplatim na PTT-ov ADSL, zbog tih popusta, jer ne volim da plaćam ``vazduh``, ali sam imao prilike da se uverim da nije baš sve tako fino, kao što je na papiru, bilo i u stvarnosti. Iskreno, ne znam kako je ovih dana, svi koje znam da su pre godinu+ dana koristili PTT, prešli su na Telekom.

Uglavnom, da bi ruter promenio IP adresu, mislim da mu treba oko 4 sekunde, tako da... za to vreme ne stigneš ni da napuniš pluća vazduhom, tako da je zanemarljivo mala verovatnoća da će ti nešto od vitalnog značaja izmaći pred nosom zbog tolikog čekanja.

Za ove skoro dve godine koliko koristim Telekomov ADSL, nisam imao prilike da doživim zagušenje. Živim u Beogradu i imam telefonsku liniju skoro 20 godina, ako išta znači informacija.

Ako se i desi jednom u 2 meseca da ruter ``neće`` da se konektuje, treba uložiti nadljudski napor i kliknuti dvaput na skriptu koja menja IP adresu i za manje od 5 sekundi je spreman za skidanje ilegalnih sadržaja.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Re: ADSL-SezamPro.... 27.03.2009. 00:51 #105494

broj poruka: 4515
Decko LUPAS za medalju! tih 125KB/s moze da ti stvori samo Cak Noris~!

Do 105KB je max kod svih provajdera.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: ...paket od 1mb,download mi je oko 110kb/s,nekad mi ide i do 125kb/s
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Re: zakucano 27.03.2009. 01:37 #105498

broj poruka: 2386
Mnogo me to iritira jer u odnosu na SBB koji takodje imam isti paket ide 14 kB sporije. Pa ja sam pre godinu i po dana paket od 128kb/16kb placao 1400 dinara SBB-u. On je ishao 16kB/s, zato me to i nervira.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

:: 106 i ni da mrdne!!!Jbg,oni drzze monopol...i ne verujem da cce ikome to da prepuste?!U principu retko kad puca veza...par uobichajenih downloadera rade pristojno,nism zapazio neke problemchicce
MaliBaneBG Re: Re: ADSL-SezamPro.... 27.03.2009. 05:26 #105507

broj poruka: 487
Decko sada si lupio strasnu glupost!
Meni ne pada nikada (ako ne blejim po netu, gledam nesto na YouTubeu itd.) ispod 110...
Telekom 1 megabit, ADSL.
http://img155.imageshack.us/img155/6846/evo114.jpg
==========
BLEJA:)))

:: Decko LUPAS za medalju! tih 125KB/s moze da ti stvori samo Cak Noris~
:: Do 105KB je max kod svih provajdera
:: - - - -
:: `Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon

:: :: ...paket od 1mb,download mi je oko 110kb/s,nekad mi ide i do 125kb/s
:: ::
Scyter Re: 27.03.2009. 07:55 #105512

broj poruka: 8138
A sto bi lupao bezveze?Kad skidam neke programe sa filehippo-a nekad u trenutku mi dodje download i do 125kb/s!Neznam i ja kako.Evo i da se uverite:

http://img161.imageshack.us/img161/6159/95033515.png

markopvict @eseses 27.03.2009. 13:53 #105523

broj poruka: 4515
To je iz kesa povukao.
125K moze da vuce samo preko kablovskog neta. Mrzi me da obrazlazem i zasto. Ne dozvoljava sama tehnologija da izvuces vise od 106KB. PPPoE i MTU 1492= -15% protoka.

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

gile23 ... 27.03.2009. 15:42 #105536

broj poruka: 9121
Hajde sad mi objasnite kako meni stalno vuce 114kb/s, a imam 1024/128, a sto se tice tog izvlacenja iz kesa evo ti ga jedan lagan primer: skini 500kb nekog programa pritisni cancel, pa posle ponovo startuj taj program sa nekog linka videces da ce ti 500kb biti odmah skinuto, a pisace ti da je download speed neka cifra preko tvog moguceg protoka, @markoipvct chuck moze 125kb/s, a bata 128kb/s.

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs