Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Lucent i Vista
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Lucent i Vista 07.03.2009. 13:28 T15980

status: user
broj poruka: 1621
Ortak uzeo komp juce i drugi ortak(programer) mu je greskom ubacio Vistu umesto XP(mada ne znam sta tu ima da se razume-svi znamo koliko je divan pomenuti os). Posto zbog tehnickih nemogucnosti ne moze da koristi adsl/kablovsku, uzeo je ST Lab Lucent win modem,koji pogadjate-ne radi. Kazu mu u servisu da raspala Vista ne podr. dial-up. Jel postoji neko resenje/driveri? Frka mu je da ponovo nosi komp na install Xp-a...ako mora, naravno, hoce. Hvala!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Nisam nesto vican instalacijama OS-a... 07.03.2009. 13:38 #101262

Kiji je najlaksi nacin prebacivanja na XP? Jel moze neki downgrade? I jel moraju ponovo da se instaliraju driveri, office itd?

MilivojeS Виста подржава ДИАЛ - УП 07.03.2009. 13:58 #101265

broj poruka: 439
Хајде, не претеруј!
Ја сам пре годину и више подесио без икаквих проблема диал - уп конекцију на Висти - Ултимате пријатељу. Биће да су друге ствари код вас у питању.
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

MilivojeS ... 07.03.2009. 13:59 #101267

Вероватно су у питању драјвери за прастари Луцент...
А то не значи да Виста не подржава спору конекцију.

Stripy Nema 07.03.2009. 14:01 #101269

broj poruka: 4163
daungrejda samo format diska i ponovna instalacija sistema

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Sub-Z Ne kazem ja de ne moze dial-up na Visti 07.03.2009. 14:08 #101273

Milivoje, brate. Kazu `serviseri`. Jel ima neko ideju gde da nadjem driver(ako postoji)? Guglam bezuspesno....

Stripy Može 07.03.2009. 14:10 #101274

da bude i nešto u istalaciji same viste, ili verzije kojih ima više. Za razliku od MilivojeS za koga je vista zakon ja lično smatram da je vista najveće đubre od operativnog sistema koje je ikada napravljeno. Po inovacijama po kojima svaki novi operativni sistem treba da bude bolji od prethodnog, vista ne da ih nema, nego radi gore i sporije + masu softvera i koponenti ne podržava u odnosu na xp. O hardverskoj zahtevnosti neću ni da govorim. Kada bude bio 1 jedini konkretan razlog da pređem sa XP-a na novi OS tada ću da batalim XP

Stripy Re: Ne kazem ja de ne moze dial-up na Visti 07.03.2009. 14:11 #101275

Za lucenta imaš bar 50 različitih drajera. Zavisi koji je modem. Sa 1 ili 2 čipa, jel na njemu piče agere ili lucent?

:: Milivoje, brate. Kazu `serviseri`. Jel ima neko ideju gde da nadjem driver(ako postoji)? Guglam bezuspesno...
::
Sub-Z Modem je ovaj... 07.03.2009. 14:21 #101277

http://www.list.rs/proizvod.php?id=MOD00003. Stigao sa drajverima na minidisc-u. To je sve sto imam. Hvala na strpljenju!
Panta019 Re 07.03.2009. 15:12 #101289

broj poruka: 1583
I ako imam ADSL cisto sam probao i na Visti i na Win 7 da li moze da radi moj prastari dial up modem Agere Lucent i ,verovali ili ne, radi i oba OS-a su automatski prepoznala modem i instalirala svoj drajver.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

BlueSkyNIS ... 07.03.2009. 15:12 #101290

broj poruka: 860
Haha mojne ljutiš Milivoja!

@Sub-Z: formatiraj C: i instaliraj XP SP2 ili SP3

Windows-free with Fedora 10

MilivojeS Хе, хе 07.03.2009. 15:21 #101293

Ето, видите на законској Висти све ради лепо, кад се лепо инсталира. Панта није био лењ да деинсталира и инсталира систем и модеме да би то показао. :)Сваку му част. Нисам мислио да застареле модеме Виста не може да препозна него да драјвери главну кочницу у том смислу представљају. И ја сам имао модем новије производње па је проблема било због драјвера и само због драјвера. Чим су изишли драјвери за тај модем за Висту све нормално ради и далеко брже се инсталирају. Хтедох да кажем да није проблем у ОС - у него у другоме.
И још нешто.
Нисам ја једини који у потпису држи што држи, има ту још просвећених осаџија. Сетите се само...

Panta019 Re: Хе, хе 07.03.2009. 15:39 #101298

broj poruka: 1583
Instaliraj Win 7 i zaboravises da je Vista uopste postojala.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: Ето, видите на законској Висти све ради лепо, кад се лепо инсталира. Панта није био лењ да деинсталира и инсталира систем и модеме да би то показао. :)Сваку му част. Нисам мислио да застареле модеме Виста не може да препозна него да драјвери главну кочницу у том смислу представљају. И ја сам имао модем новије производње па је проблема било због драјвера и само због драјвера. Чим су изишли драјвери за тај модем за Висту све нормално ради и далеко брже се инсталирају. Хтедох да кажем да није проблем у ОС - у него у другоме.
:: И још нешто
:: Нисам ја једини који у потпису држи што држи, има ту још просвећених осаџија. Сетите се само..
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
Sub-Z Izvinjavam se za cim... 07.03.2009. 20:09 #101353

Ortak se zeznuo, ipak mu je ovaj ubacio XP SP3(ustvari nije mogao da instalira modem-ne znam kako su dosli do Viste). Sad sam bio kod njega i probao 10ak verzija drajvera i patka. Samo jedni rade, uslovno receno( pise u device manageru da je ok modem ali zeza modem port) i nece da se butuje win pri restartu-stoji na Starting Up-u. Ako nista drugo, probacu da zamenim za verziju sa Conexant cipom....Hvala....

Sub-Z @Panta 07.03.2009. 20:13 #101357

Jel imas mozda drivere za taj Lucent(da mi bacis na mail/link)? Sad se setih da mi isti stoji na ormanu...mozda sljaka(pise Next-LT, cip Lucent HV90P-T REA 12). Hvala!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs