Dakle ovako: Pored zgrade mi se nalazi kafic sa wifi-om i signal u stanu mi je extra... :-) Sve odlicno radai kada se konektujem preko mobilnog (nokia n82) ali me interesuje da li mogu i kako da se konektujem i sa kompa? Hvala unapred...
Krajnje jednostavno, u svim kaficima koji imaju free net aktiviran je DHCP server, sto ce reci da ko god da se konektuje dobija automatsku IP adresu. Da bi se konektovao potrebno je da samo namestis wi fi kartu da joj ip adresa bude auto i jednostavno samo obelezis taj kafic koji ce sam windows da prijavi da je pronasao i kliknes na connect.
Kolika je brzina protoka iz tog kafica, ako nije tajna?
:: :: Dakle ovako :: Pored zgrade mi se nalazi kafic sa wifi-om i signal u stanu mi je extra... :-) Sve odlicno radai kada se konektujem preko mobilnog (nokia n82) ali me interesuje da li mogu i kako da se konektujem i sa kompa :: Hvala unapred.. ::
Odes u radnju i kupis wireless karticu (108 Mbps ili 54 Mbps... svejedno posto net neces moci da guras na toj brzini svakako), instaliras drajver i kod sata ti se pojavi ikonica na koju kliknes i u prozoru koji se pojavi samo duplim klikom pristupis mrezi. Samo nemoj da budes alav pa da skidas punom brzinom... Stavi Net limiter ako bas hoces da skidas filmove i tako to pa ogranici protok na neku razumnu cifru od 256 ili 512.
Za one koji se pitaju kako da pristupis zakljucanoj mrezi hint - Linux + Aircrack
:: Odes u radnju i kupis wireless karticu (108 Mbps ili 54 Mbps... svejedno posto net neces moci da guras na toj brzini svakako), instaliras drajver i kod sata ti se pojavi ikonica na koju kliknes i u prozoru koji se pojavi samo duplim klikom pristupis mrezi. Samo nemoj da budes alav pa da skidas punom brzinom... Stavi Net limiter ako bas hoces da skidas filmove i tako to pa ogranici protok na neku razumnu cifru od 256 ili 512 :: :: Za one koji se pitaju kako da pristupis zakljucanoj mrezi hint - Linux + Aircrac :: :: Pozdrav!
Sve sam uradio, kupio wifi karticu (tp-link model: tl-wn851n), lepo instalirao, windows mi nasao mrezu, kliknuo na conect, ali posle acquring network address mi izadje limited or no connectivity! Zna li neko o cemu je rec? Da li je problem sa nekim podesawanjem u windowsu? Na mobilnom sve radi normalno...
Sto se brzine tice nisam siguran, ali otprilike mi treba 2min. da skinem pesmu od 10Mb
Ne znam, verovatno je nesto do podesavanja. Pitaj tamo gde si kupio karticu, znaju oni sta treba. Pa javi sta bi...
:: :: :: :: Sve sam uradio, kupio wifi karticu (tp-link model: tl-wn851n), lepo instalirao, windows mi nasao mrezu, kliknuo na conect, ali posle acquring network address mi izadje limited or no connectivity! Zna li neko o cemu je rec? Da li je problem sa nekim podesawanjem u windowsu? Na mobilnom sve radi normalno.. :: :: :: Sto se brzine tice nisam siguran, ali otprilike mi treba 2min. da skinem pesmu od 10Mb
I meni je to cesto znalo da pise limited or no conectivity i to sam resavao tako sto samo promjenim ip adresu...Znaci desni klik na konekciju sto si napravio,pa properties,pa jezicak networking pa na TCP/IP properties i onda drugu opciju use the folowing IP adress...i ukucas 192.168.1.1 ili 1.2 na kraju...1.3 kako god hoces...Mada meni nije bila situacija kao kod tebe (nisam pokusavao da se konektujem na neku bezicnu mrezu) ali vrijedi pokusati...
Independence is a state of mind
:: :: :: :: Sve sam uradio, kupio wifi karticu (tp-link model: tl-wn851n), lepo instalirao, windows mi nasao mrezu, kliknuo na conect, ali posle acquring network address mi izadje limited or no connectivity! Zna li neko o cemu je rec? Da li je problem sa nekim podesawanjem u windowsu? Na mobilnom sve radi normalno.. :: :: :: Sto se brzine tice nisam siguran, ali otprilike mi treba 2min. da skinem pesmu od 10Mb
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.