Hocu da povezem moj i bratov komp da delimo net,imam Lelekom MT882 modem,cini mi se da je najjednostavniji nacin da moj komp povezem na lan a njegov na usb(jer MT882 ima oba ulaza i za lan i za usb). E sad,posto je udaljenost mog i njegovog kompa nekih 5-6 metara,da li je problem ako taj kabal do burazovog kompa bude dugacak 5-6 metara...Da li ce to moci da radi,i da li duzina kabla utice na bilo sta vezano za net?
Ovako, meni su kompovi bili na rastojanju od 1m, na kompu na kome je Vista instalirana je bio povezan MT882 preko USB-a, a na drugi preko LAN-a, preko USB-a net je leteo, a vamo na XP-u sam uspeo 2 puta da udjem u google i to sam cekao po minut, a ostatak je pisalo connecting, kada sam obrnuo ista stvar, znaci tamo na tom kompu gde je bio XP tj. koji je bio povezan preko USB-a sve je radilo ok, dok je ovamo gde je bila Vista instalirana nije net skoro uopste radio, tj. pisalo je connecting. Pokusao sam da limitiram i konekciju sa net limiterom, ali ni to ne funkcionise, zakljucak MT882 nije los modem za jedan komp, baguje pod Vistom 32bit, ne moze da se preko njega povezu 2 kompa, jedino svetlo je tu da ima i USB i LAN prikljucak, preko USB-a mnogo bolje radi nego preko LAN-a isprobano, onaj beli lezeci modem je bolji isto neki Huawei, kupi neki ruter i resio si posao, TP link za 3k to cu i ja da uradim kad zbudzim kes,...
Pazi duzina UTP kabla za Lan povezivanje moze da bude do 100m kabla tako da tih 5m je nista nego neznam kako njemu da omogucis net ako modem povezes na USB ali verovatno da i to moze.
:: Hocu da povezem moj i bratov komp da delimo net,imam Lelekom MT882 modem,cini mi se da je najjednostavniji nacin da moj komp povezem na lan a njegov na usb(jer MT882 ima oba ulaza i za lan i za usb). E sad,posto je udaljenost mog i njegovog kompa nekih 5-6 metara,da li je problem ako taj kabal do burazovog kompa bude dugacak 5-6 metara...Da li ce to moci da radi,i da li duzina kabla utice na bilo sta vezano za net :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Drugar je tako povezao njegov i sestrin komp i kaze da radi sve ok. Ja nisam proveravao ali mu verujem ako mi kaze da njemu i sestri radi tako povezano...meni je najslabija tacka to povezivanje,umrezavanje...to nekako slabo kapiram,pa zato pitam ovde na berzi da li to moze tako...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Pazi duzina UTP kabla za Lan povezivanje moze da bude do 100m kabla tako da tih 5m je nista nego neznam kako njemu da omogucis net ako modem povezes na USB ali verovatno da i to moze :: :: :: :: Hocu da povezem moj i bratov komp da delimo net,imam Lelekom MT882 modem,cini mi se da je najjednostavniji nacin da moj komp povezem na lan a njegov na usb(jer MT882 ima oba ulaza i za lan i za usb). E sad,posto je udaljenost mog i njegovog kompa nekih 5-6 metara,da li je problem ako taj kabal do burazovog kompa bude dugacak 5-6 metara...Da li ce to moci da radi,i da li duzina kabla utice na bilo sta vezano za net :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Jel preko MT882, kad ti kaze kako je povezao bez neke dodatne opreme postuj bas me zanima, kad povezes na jedan komp moras da imas konekciju, ne znam da li ce ti sam napraviti konekciju ili ti moras da je pravis, ali mislim da ce on to sam, i na kada se povezes preko LAN-a odes u network i namestis Internet TCP/IP protocol, namestis obtain IP adress automaticaly i isto obtain DNS valjda adress automaticaly, ovaj DNS je ispod IP-a, i da po pravilu ti ne bi trebao Net Limiter jer ce se u samom modemu konekcija podeliti na pola, tj, pola na USB, pola na LAN,...
Pozdrav!
:: Drugar je tako povezao njegov i sestrin komp i kaze da radi sve ok. Ja nisam proveravao ali mu verujem ako mi kaze da njemu i sestri radi tako povezano...meni je najslabija tacka to povezivanje,umrezavanje...to nekako slabo kapiram,pa zato pitam ovde na berzi da li to moze tako.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Pazi duzina UTP kabla za Lan povezivanje moze da bude do 100m kabla tako da tih 5m je nista nego neznam kako njemu da omogucis net ako modem povezes na USB ali verovatno da i to moze :: :: :: :: :: :: :: Hocu da povezem moj i bratov komp da delimo net,imam Lelekom MT882 modem,cini mi se da je najjednostavniji nacin da moj komp povezem na lan a njegov na usb(jer MT882 ima oba ulaza i za lan i za usb). E sad,posto je udaljenost mog i njegovog kompa nekih 5-6 metara,da li je problem ako taj kabal do burazovog kompa bude dugacak 5-6 metara...Da li ce to moci da radi,i da li duzina kabla utice na bilo sta vezano za net :: :: :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
Pa razmisljao sam da moj komp postavim na usb,ali onda mi download sa rapida nece ici kao obicno(imacu pauzu izmedju linkova),jer rekonektor koji koristim za Cryptload je napravljen da radi za lan,a ne za usb...
:: :: Preko 5m USB kabla može da pravi problem :: :: Moze da radi, a i ne mora :: :: Zavisi kakav kabal imaš. Mislim da bi ti bolje bilo da svoj staviš na USB, a burezerov komp da povežeš preko UTP kabla. :: :: Naravno trebaće ti instalacioni CD od tog rutera jer on u stvari instalira mrežni drajver koji radi preko USB-a :: :: Konfiguracija je ista kao i za običnu LAN kartu tako da ne verujem da će biti problema oko toga :: :: ::
A jel si probao da vidiš da li će da radi i preko USB-a?
Pretpostavljam da ti se ruter ne stavlja kod burazera?!
:: Pa razmisljao sam da moj komp postavim na usb,ali onda mi download sa rapida nece ici kao obicno(imacu pauzu izmedju linkova),jer rekonektor koji koristim za Cryptload je napravljen da radi za lan,a ne za usb.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: Preko 5m USB kabla može da pravi problem :: :: :: :: Moze da radi, a i ne mora :: :: :: :: Zavisi kakav kabal imaš. Mislim da bi ti bolje bilo da svoj staviš na USB, a burezerov komp da povežeš preko UTP kabla. :: :: :: :: Naravno trebaće ti instalacioni CD od tog rutera jer on u stvari instalira mrežni drajver koji radi preko USB-a :: :: :: :: Konfiguracija je ista kao i za običnu LAN kartu tako da ne verujem da će biti problema oko toga :: :: :: :: :: ::
Nisam jos nista probao jer moram na kompu da instaliram win(stavicu TINY XP),a ovde je slucaj samo da buraz dobije net,a da se sto manje para ulozi...Nece on nista skidati,zezati,samo facebook i nista vise...
:: :: A jel si probao da vidiš da li će da radi i preko USB-a :: :: Pretpostavljam da ti se ruter ne stavlja kod burazera?! :: :: :: Pa razmisljao sam da moj komp postavim na usb,ali onda mi download sa rapida nece ici kao obicno(imacu pauzu izmedju linkova),jer rekonektor koji koristim za Cryptload je napravljen da radi za lan,a ne za usb.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Preko 5m USB kabla može da pravi problem :: :: :: :: :: :: Moze da radi, a i ne mora :: :: :: :: :: :: Zavisi kakav kabal imaš. Mislim da bi ti bolje bilo da svoj staviš na USB, a burezerov komp da povežeš preko UTP kabla. :: :: :: :: :: :: Naravno trebaće ti instalacioni CD od tog rutera jer on u stvari instalira mrežni drajver koji radi preko USB-a :: :: :: :: :: :: Konfiguracija je ista kao i za običnu LAN kartu tako da ne verujem da će biti problema oko toga :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nece preko USB-a ne menja IP adresu, tj. mora da se ceka 15 minuta!!!
Pozdrav!
:: :: A jel si probao da vidiš da li će da radi i preko USB-a :: :: Pretpostavljam da ti se ruter ne stavlja kod burazera?! :: :: :: Pa razmisljao sam da moj komp postavim na usb,ali onda mi download sa rapida nece ici kao obicno(imacu pauzu izmedju linkova),jer rekonektor koji koristim za Cryptload je napravljen da radi za lan,a ne za usb.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Preko 5m USB kabla može da pravi problem :: :: :: :: :: :: Moze da radi, a i ne mora :: :: :: :: :: :: Zavisi kakav kabal imaš. Mislim da bi ti bolje bilo da svoj staviš na USB, a burezerov komp da povežeš preko UTP kabla. :: :: :: :: :: :: Naravno trebaće ti instalacioni CD od tog rutera jer on u stvari instalira mrežni drajver koji radi preko USB-a :: :: :: :: :: :: Konfiguracija je ista kao i za običnu LAN kartu tako da ne verujem da će biti problema oko toga :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ako nece tako kako si probao, onda probaj sledece: Preko USB-a prikljuci modem na jedan racunar. Racunare medjusobno povezi UTP kablom (mrezni kabl). Na raacunaru na kome je prikljucen modem preko USB-a postavi Internet shareing i resices problem. Jedina mana ovakvog povezivanja je sto racunar na kome je prikljucen modem mora da bude ukljucen da bi drugi racunar izasao na Net. Malo zametno, ali sigurno radi, a da se ne ualzu pare u ruter.
ja sam povezan sa burazerovim kompom kao sto doca80 pokusava i sve radi savrseno, duzina kable je oko 7-8m, jedino ne znam da li je bitno ali napravljena je broadband konekcija.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.