Imam Telekomov ADSL. Ruter (modem) mi je HG510-r-B.
Čuo sam da je moguće da se umesto ovog žičanog rutera (modema) mogao da koristim Vajerles ruter (modem), pa pošto imam lap-top ne bih bio vezan za jednu prostoriju gde mi se nalazi telefonska linija, već bih mogao da stavim ruter u jedan deo kuće, a da ADSL imam u celoj kući. Pritom bih nosio lap-top tamo gde mi je potreban bez obzira gde je ruter (modem).
Zanima me dal bih mogao da tražim od Telekoma da mi umesto ovog rutera daju jedan bežični koji bih mogao da koristim u celoj kući???
Šta mislite???
I ako ne može, dal imate neku preporuku, kako bih mogao da razvučem ADSL po kući, a da ne budem vezan samo za jednu prostoriju gde mi se nalazi telefonski priključak.
Ovako, Telekom ti verovatno nece dati takav ruter, tj. morao bi ti da ga kupis, onda frka dok sve to namestis, gubljenje signala itd., sigurno ces izgubiti deo brzine u prenosenju signala, bolje ostavi tako kako ti je, a ako hoces da prenosis, idi lepo ili u Telenor ili u Mts i uzmi onaj njihov bezicni net,...
ne znam za telekom, ali ja sam kod Sezama uzeo uz doplatu od 2000 ruter wifi Siemens i shljaka bez problema, imam dva laptopa trenutno u stanu, nema nikakvih problema I nemam nikakvog gubljenja signala i slicno, i skida mi istom brzinom kao i na desktopu ako ne skidam neshto na njemu normalno, tako da bih ti preporucio da pitash u telekomu ja mislim da i kod njih ima to da se doplati i zamenih.. Pozz
I ja sam mislio da ti za dzabe to nece dati, tj. uz doplatu, a jesi li morao da vratis stari ruter ili ne Mashinac, a mislim da napolju ipak ima mali procenat uspporenja neta, a gubljenja signala ako se previse odaljis od rutera, i pazi da ti se neko iz drugog stana ne nakaci, ali mislim da ce ipak zidovi blokirati talase,....
Pozdrav!
:: ne znam za telekom, ali ja sam kod Sezama uzeo uz doplatu od 2000 ruter wifi Siemens i shljaka bez problema, imam dva laptopa trenutno u stanu, nema nikakvih problem :: I nemam nikakvog gubljenja signala i slicno, i skida mi istom brzinom kao i na desktopu ako ne skidam neshto na njemu normalno, tako da bih ti preporucio da pitash u telekomu ja mislim da i kod njih ima to da se doplati i zamenih.. :: Poz ::
Ljudu o kakvom gubljenju signala u stanu pricate? Nema veza sa zivotom. Svi wireless ruteri mogu da na otvorenom proslede signa do 200m, a u zatvorenom prostoru do 50m. Ja koristim Linksys-ov wireless modem-ruter u stanu koji je na dva nivoa i nemam nikakvo slabljenje signala, ma u kojoj se prostoriji u stanu nalazio. Cak sam proveravao jacinu signala krecuci se kroz hodnike zgrade i jedino sam uspeo da izgubim signal kada sam sisao tri sprata ispod svog stana, pa sad vi razmislite sta znaci `slabljenje signala` kod wireless rutera.
pošto koristiš Kradikomov adsl... oni trenutno dele i kapom i šakom Huawei iptv rutere koji imaju i wireless u sebi. Juče sam baš namestio kumu jedan... nije baš Linksys by Cisco ali ima osnovne parametre kao što su mac filtering i osnovni wireless protokoli. On se dobija besplatno, samo se prijavi za IPTV. U slučaju da nakon test perioda od 30 dana ne želiš da zadržiš IPTV paket, uređaj ti ostaje, u slučaju da se predomisliš. U svakom slučaju... uzeće ti onaj stari Huawei prilikom montaže novog i taj sa wireless-om ti ostaje bez naknade.
:: pošto koristiš Kradikomov adsl... oni trenutno dele i kapom i šakom Huawei iptv rutere koji imaju i wireless u sebi :: Juče sam baš namestio kumu jedan... nije baš Linksys by Cisco ali ima osnovne parametre kao što su mac filtering i osnovni wireless protokoli :: On se dobija besplatno, samo se prijavi za IPTV :: U slučaju da nakon test perioda od 30 dana ne želiš da zadržiš IPTV paket, uređaj ti ostaje, u slučaju da se predomisliš :: U svakom slučaju... uzeće ti onaj stari Huawei prilikom montaže novog i taj sa wireless-om ti ostaje bez naknade :: :: Požuri i javi šta si uradio.
замена ADSL модема код већ постојећих корисника, је могућа искључиво уколико исти прави сметњу на услузи ADSL, а која се након евидентирања позивањем Кол центра на број 0800/100-100, испитује од стране техничке службе. Уколико техничка служба прогласи оправданост замене модема, након горе поменуте процедуре пријаве сметње, кориснику се даје модем који је у том тренутку у понуди, што не мора бити искључиво wireless модем.
За више информација и помоћ техничке природе на располагању Вам стоји Кол центар техничке подршке на броју 0800/100-100.
kupiš jedan wireles ruter i wireles karticu za laptop povežeš iz telekomovog rutera u wireles ruter istaliraš karticu u laptop i onda možeš i u kadu sa kompjuterom samo obrati pažnju na firewal jer i komšije mogu da ti se prikače ako dozvoliš da ti se konektuju
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.