Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Kako u apex dc++ da radi opcija search na lokalnoj sbb mrezi?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Kako u apex dc++ da radi opcija search na lokalnoj sbb mrezi? 10.01.2009. 00:27 T14379

status: user
broj poruka: 479
Imam jedan mali problem pa bih zamolio za pomoc.
Evo ovako imam telekomov adsl net i njihov modem huawei mt882.Posto je sbb dozvolio da se njihova lokalna mreza koristi i za druge provajdere instalirao sam program apex dc++ i podesio parametre.Forvardovao sam portove u huawei mt882 i podesio parametre u apex dc++ i to je sve radilo normalno.E sad posto u stanu imam dva racunara i na oba instaliranu vistu a ovaj modem mt882 ima jedan usb i jedan lan izlaz dosao sam do problema da na racunaru koji je vezan na usb, net cas radi cas ne radi posto ne postoji drajver za modem huawei mt882 koji radi na visti pa sam morao da kupim ruter i od tada nastaju moji problemi sa koriscenjem sbb lokalne mreze.
Kupio sam ruter tp-link tl-r402m.
Znaci sada izmedju racunara i modema se nalazi pomenuti ruter tp link i od kada sam njega zakacio ne radi mi opcija search na apex-u.Znaci udjem na apex i ljudi mogu od mene da skidaju znaci radi mi upload ali mi ne radi seach i ne mogu da download-jem.Kad u programu apex kliknem na check connection izbaci mi sledecu poruku
Failed to connect on TCP 20000
Connect on UDP 20001.
Pretpostavljam da bi nesto trebalo podesiti u ruteru tp link ali ne znam sta.
Posto se i na mt 882 i na tp link ulazi sa adrese
192.168.1.1 morao sam za tp link da dodelim 192.168.2.1 da bih mu pristupio.
Znaci radi mi net umrezen sam sa drugim racunarom,forvardovani su mi portovi na huawei mt 882 ali od kada je zakacen ruter tp link ne radi mi search na apexu odnosno sbb lokalnoj mrezi.
Ako neko zna sta bi mogao biti problem ocekujem odgovor.Inace sam probao da forvardujem i portove na tp link ruteru ali mi onda uopste ne radi internet tako da ne znam sta da radim.
Pretpostavljam da na forumu ima dosta ljudi koji koriste lokalnu sbb mrezu i nadam se da ce mi neko objasniti sta konkretno treba da se podesi da bi proradila opcija search na apex-u.
Pozdrav i hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Kako u apex dc++ da radi opcija search na lokalnoj sbb mrezi? 10.01.2009. 00:43 #88120

broj poruka: 3053
meni mt 882 radi i na usb na visti 32 bit i to sa drajverima koje sam dobio na originalnom cd-u od Lelekoma...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Imam jedan mali problem pa bih zamolio za pomoc
:: Evo ovako imam telekomov adsl net i njihov modem huawei mt882.Posto je sbb dozvolio da se njihova lokalna mreza koristi i za druge provajdere instalirao sam program apex dc++ i podesio parametre.Forvardovao sam portove u huawei mt882 i podesio parametre u apex dc++ i to je sve radilo normalno.E sad posto u stanu imam dva racunara i na oba instaliranu vistu a ovaj modem mt882 ima jedan usb i jedan lan izlaz dosao sam do problema da na racunaru koji je vezan na usb, net cas radi cas ne radi posto ne postoji drajver za modem huawei mt882 koji radi na visti pa sam morao da kupim ruter i od tada nastaju moji problemi sa koriscenjem sbb lokalne mreze
:: Kupio sam ruter tp-link tl-r402m
:: Znaci sada izmedju racunara i modema se nalazi pomenuti ruter tp link i od kada sam njega zakacio ne radi mi opcija search na apex-u.Znaci udjem na apex i ljudi mogu od mene da skidaju znaci radi mi upload ali mi ne radi seach i ne mogu da download-jem.Kad u programu apex kliknem na check connection izbaci mi sledecu poruk
:: Failed to connect on TCP 2000
:: Connect on UDP 20001
:: Pretpostavljam da bi nesto trebalo podesiti u ruteru tp link ali ne znam sta
:: Posto se i na mt 882 i na tp link ulazi sa adrese
:: 192.168.1.1 morao sam za tp link da dodelim 192.168.2.1 da bih mu pristupio
:: Znaci radi mi net umrezen sam sa drugim racunarom,forvardovani su mi portovi na huawei mt 882 ali od kada je zakacen ruter tp link ne radi mi search na apexu odnosno sbb lokalnoj mrezi
:: Ako neko zna sta bi mogao biti problem ocekujem odgovor.Inace sam probao da forvardujem i portove na tp link ruteru ali mi onda uopste ne radi internet tako da ne znam sta da radim
:: Pretpostavljam da na forumu ima dosta ljudi koji koriste lokalnu sbb mrezu i nadam se da ce mi neko objasniti sta konkretno treba da se podesi da bi proradila opcija search na apex-u
:: Pozdrav i hvala unapred.
Jebivetar Znao sam 10.01.2009. 01:01 #88123

broj poruka: 2386
ali sam zaboravio. U podeshavanjima, tamo gde pishesh nick i shifru ima neshto u vezi firewalla. E sad ako je shtiklirano treba da odshtiklirash i obrnuto, ne secam se dobro ali znam da bez toga ljudi sa Adsl-a nisu mogli da budu na hubu.
Korisnici Sbb lokala ne moraju nishta da podeshavaju za opciju search na apexu, bar ja nisam podeshavao.
Uostalom, pitaj administratora sa huba ako ti chat radi, ili od nekog drugog.

Pit probaj na... 10.01.2009. 01:46 #88131

broj poruka: 68
http://www.gusari.org/cesta-pitanja/

odnosno

http://www.gusari.org/cesta-pitanja/kako-da-podesim-svoj-ruter.html
pajsgudgud SBB i ruterr 10.01.2009. 08:52 #88167

broj poruka: 3743
Moraš da rezervišeš ip adrese za oba kompa i da ih zapamtiš na ruteru. Dakle za jedan da bude 192.168.2.101, a drugi 192.168.2.102. To bi trebalo da radi. TCP i UDP možeš da staviš koje oćeš od 10000 do 20000 pa biraj.
Imao sam isti problem kod mene gde je pet kompova išlo preko TP-linka i ruter automatski dodeli ip adresu prvu slobodnu kada se konektuješ. To radi i tvoj ruter, tako da ako ti je prvi komp uključen on drugom kompu dodeli 192.168.2.102 i zato ti ne radi srč i obrnuto.
a sta ti ja znam...

bojke1 Kako u apex dc++ da radi opcija search na lokalnoj sbb mrezi? 10.01.2009. 11:19 #88189

Ok.Probacu nesto da cackam pa cemo videti sta ce na kraju ispasti.Kazi mi samo kad se dodele ip adrese u ruteru da li je podesavanje u njemu zavrseno ili se moraju forvardovati i portovi u ruteru kao sto su morali da se forvarduju u mt882?
Meni je problem samo TCP koji ne radi.UDP radi posto vidim da mogu da uzimaju od mene.

bojke1 Re: SBB i ruterr 11.01.2009. 13:00 #88454

:: Moraš da rezervišeš ip adrese za oba kompa i da ih zapamtiš na ruteru. Dakle za jedan da bude 192.168.2.101, a drugi 192.168.2.102. To bi trebalo da radi. TCP i UDP možeš da staviš koje oćeš od 10000 do 20000 pa biraj.
:: Imao sam isti problem kod mene gde je pet kompova išlo preko TP-linka i ruter automatski dodeli ip adresu prvu slobodnu kada se konektuješ. To radi i tvoj ruter, tako da ako ti je prvi komp uključen on drugom kompu dodeli 192.168.2.102 i zato ti ne radi srč i obrnuto
:: a sta ti ja znam..
Evo probao sam ovako kako si ti rekao.Rezervisao sam adresu u ruteru ali posto je meni drugar vec dodelio adresu 192.168.2.100 tu sam onda i upisao.Na drugom kompu je dodeljena 192.168.2.101.Forvardovao sam portove u ruteru za tcp 20000 a za udp 20001 i resetovao ruter.I dalje ne radi opcija search na apex-u.Kad odem da proverim konekciju stalno ispisuje da je tcp failed a udp conected.Inace firewal je iskljucen.
Da li neko ima predstavu sta bi mogao biti problem.Da li mora i na modemu huawei mt882 i na ruteru tp link da se otvaraju portovi,posto sam ja otvorio na oba uredjaja ili je dovoljno samo na tp linku.Ovo pitam zato sto su mi neki rekli da treba samo na tp linku otvoriti portove.Inace probao sam i tu opciju da su portovi otvoreni samo na tp linku i opet nece da radi pretraga na apex-u.
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs