Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB priprema nesto...
STRANA 1 OD 1
dz0ni SBB priprema nesto... 05.01.2009. 03:52 T14244

status: user
broj poruka: 880
Licenca za međunarodno povezivanje i novi servisi:

Poštovani korisnici usluga SBB kablovskog Interneta,
Izuzetno nam je zadovoljstvo da objavimo da je kompanija SBB, posle 17 meseci čekanja, dana 30.12.2008. konačno dobila licencu za međunarodno povezivanje. Licenca predstavlja pravni osnov koji omogućava SBB-u nabavku Interneta direktno sa najvažnijih međunarodnih čvorišta, bez posrednika, što je jedan od glavnih faktora koji su neophodni kako bi našim korisnicima omogućili još kvalitetniji Internet pristup.

Licenca je samo jedan od činilaca koji su neophodni da bi se to ostvarilo. Veliki deo posla predstavlja i izgradnja mreže za međunarodno povezivanje, nabavka opreme i priprema pristupne mreže za još veće brzine kao i potpisivanje neophodnih ugovora i faktička realizacija konekcija sa internacionalnim partnerima, što je proces koji traje i do godinu dana. Srećom, uz podršku naših investitora, SBB nije čekao dobijanje licence skrštenih ruku tako da je najveći deo pomenutih aktivnosti već urađen ili je u završnoj fazi. Uz finalizaciju testiranja određenih servisa na pristupnoj mreži ostalo je još sređivanje ugovorne papirologije sa našim sadašnjim i budućim nadprovajderima pa stoga sa sigurnošću možemo najaviti unapređenje postojećih i nekoliko novih servisa u prvom kvartalu 2009. godine.

Liberalizacija tržišta veleprodaje predstavlja veliki korak u razvoju Interneta u Srbiji. Od 2009. očekujemo da bude godina najvećeg napredka u IP sektoru, a mi u SBBu ćemo se potruditi da i dalje budemo u prvim redovima broadband revolucije.

SBB vam se zahvaljuje na poverenju koje ste nam ukazali izabravši nas za svog Internet provajdera – nadamo se da ćemo ga opravdati i u budućem radu.

S poštovanjem,
SBB menadžment

Izvor: http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?f=51&t=16036
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko ... 05.01.2009. 06:17 #87184

broj poruka: 1228
Citiram Piska
`postoje pisani i postoje nepisani monopoli. Nepisano pravilo je da je onaj koji spušta cene robi, pi*ka, koju valja prijaviti finansijskoj, zapaliti mu radnju, izolovati ga i smestiti mu već nešto, i toga se svi drže, sve dok najveći igrači malo ne popuste, ili se desi neka suša u kupovini (kao ono posle uvođenja PDV-a na IT opremu).
i dodajem da se ne treba previse nadati ali nije da ne zelim da verujem da ce SBB uraditi nesto sto ce biti bar 10-15% povoljnije od Telekoma i tako doprineti poboljsanju standarda kad su internet brzine u pitanju. Polako ali sigurno, nesto se ipak desava.

Pozdrav!

pajsgudgud Re: ... 05.01.2009. 13:30 #87204

broj poruka: 3743
Dešava se to da je SBB kupio Nemac i da ga baš svrbi lakat za naša nepisana pravila:)
Što ti dobro pamtiš:P
a sta ti ja znam...

:: Citiram Pisk
:: `postoje pisani i postoje nepisani monopoli. Nepisano pravilo je da je onaj koji spušta cene robi, pi*ka, koju valja prijaviti finansijskoj, zapaliti mu radnju, izolovati ga i smestiti mu već nešto, i toga se svi drže, sve dok najveći igrači malo ne popuste, ili se desi neka suša u kupovini (kao ono posle uvođenja PDV-a na IT opremu).
:: i dodajem da se ne treba previse nadati ali nije da ne zelim da verujem da ce SBB uraditi nesto sto ce biti bar 10-15% povoljnije od Telekoma i tako doprineti poboljsanju standarda kad su internet brzine u pitanju. Polako ali sigurno, nesto se ipak desava
::
:: Pozdrav
zeljkoa Re: Re: ... 05.01.2009. 13:43 #87208

status: admin
broj poruka: 714
:: Dešava se to da je SBB kupio Nemac i da ga baš svrbi lakat za naša nepisana pravila:

Sada sam proverio, na sajtu Agencije za Privredne Registre stoji da je jedini vlasnik SBB-a:

ADRIA CABLE B.V
Laan van Kronenburg 8
Amstelveen
Holandija

Ne znam zašto je to toliko bitno, ali vidim da se to pitanje ovde poteže pa reko da razjasnim.
Lično mislim da je za nas bolje da vlasnik bar jednog operatera bude stranac tako da Telekom ne može lako da ugovori primirje i isforsira visoke cene !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud U pravu si... 05.01.2009. 17:39 #87236

broj poruka: 3743
Sada sam proverio, na sajtu Agencije za Privredne Registre stoji da je jedini vlasnik SBB-a:

nadam se da se barem vode zapadnjačkim načinom razmišljanja kad je net u pitanju.
Ko je gledao Novu Švedsku organizaciju znaće na šta mislim.
Naravno da treba strane(zdrave) konkurencije da razdrma situaciju. Naši kad zasednu na busiju na njoj i zaspe.
a sta ti ja znam...

taekwondo Super je to SBB odradio a dali ce ikada da sprovedu taj i 05.01.2009. 19:48 #87250

broj poruka: 13
Super je to SBB odradio a dali ce ikada da sprovedu taj internet po selima recimo u okolini Vrsca.i da kao recimo u Rumuniji za 10 megabita plati covek 10Evra a ne ko sad kod nas za 1000Dinara glupih 256 i kod naj,naj jacih provajdera 512K i to te limitiraju ako skidas sa Rapidom itd...BEZVEZE....
Pozdrav
trogdor Trka tek pocinje... 06.01.2009. 23:57 #87393

broj poruka: 373

Go Go Go !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs