Da li je moguca ad-hoc mreza izmedju racunara i iPhona? Evo mucim se ceo dan. Sve sam podesio kako treba, racunaru dodelio staticku IP adresu za bezicnu mreznu kartu isto tako i za Iphone. Serovao sam ADSL internet konekciju, podesio firewall. iPhone pronadje konekcuju koju sam napravio na desktop racunaru ali nece da izace na internet. Verovatno negde gresim. Kod druga koji ima bezicni ADSL ruter koji je dobio od Lelekoma bez problema radi (cak ne moram da podesavam staticku IP adresu na iPhonu nego samo odabrem DHCP i on se konktuje i net radi).
bas pre neki dan ortaku nabudzio wifi i iphone radi iz prve inace on je na sbb mada poneki iphone ima nekih tripova, na jednom ne radi net preko gprs/edge/umts nikako, dok drugi sljaka normalno, ali sa wifi oba rade savrseno ja kontam da je iphone bez wifi totalno beskoristan, i koliko sam ja skontao mora se ukljuciti data roaming da bi koristio net preko mreze, ali nisam siguran, a i nisi to pitao, ali ako neko ima problem sa tim, probajte to
Tako je i meni bagovao dok nisam ubacio 2.1... Isto se desavalo i na jos 2 pa je i na njima proradio kad sam ubacio 2.1 Dakle, ubaci verziju 2.1 ako vec nisi i uzivaj... Trebalo bi da resi problem. Nemoj samo da se zeznes pa da ubacis 2.2
U slucaju da si ubacio 2.1 i opet nece, onda probaj sledece: - desni klik na adsl konekciju pa ukljuci ICS (vec jesi... ok) ali u Settings ukljuci HTTP i sta jos hoces... - desni klik na wireless konekciju pa Properties, iskljuci TCP/IPv6, klik na TCP/IPv4 i onda unesi rucno: 192.168.0.2 255.255.255.0 192.168.0.1
A da bi video koji opseg mozes da ukucas u DNS klik na start, pa kucaj cmd pa enter i onda kucaj ipconfig/all i tamo pogledaj opseg pa unesi tamo. Meni je tako podeseno i preko ad-hoc mreze sam bacio komsiji preko puta net, opusteno radi i file sharing (morao sam tamo da ubijem NOD32 da bi proradilo... XP), a i iPhone se tu prikljucio preko DHCP-a.
P.S. Extra je to sto se na ovom sajtu sesija zavrsila dok sam ja kucao ovu poruku ali sam srecom kopirao ovo sto se vidi gore pa je bar nesto ostalo... Zahvali se adminima sto fali i taj deo koji mi ne pada na pamet opet da kucam.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.