Ljudi imam ADSL kod PTT brzina downloada je 1500kb, a upload 128kb djubre, ali ajde i pored toga sam se navikao samo imam veliki problem kod utorenta posto mi malo skida i neprelazi preko 50kb u sekundi, sad me interesuje port forwarding posto dole ili mi stoji zuti trougao ili crvani krug da mi je port ogranice.Modem koji imam je Sagem f@st 1201. Interesuje me da li postoji mogucnost namestanja porta da bude konacno zelen ili ne?
Za sređivanje portova idi na https://www.portforward.com i nađi model svog modema na listi i prati uputstvo. Realno, mislim da ti neće mnogo pomoći jer ti protok najviše zavisi od kvaliteta torrent linka (seed,peer). Ja sam godinu dana koristio utorrent bez podešenog porta i neke torente je skidao full brzinom dok neke nije hteo ni preko 20kb/s. Onda sam kao uradio Port Forwarding i verovao ili ne, sve je ostalo isto. Evo već mesecima imam zeleni kružić u utorrent-u i ne primećujem razliku. Sve je do linkova i ti tu ne možeš ništa. Pozdrav!
Većina TP Link rutera ima isti ili sličan web upravljački program, ja svojevremeno sa SAGEM Fast 1201 nisam imao uputstvo u listi ponuđenih, pa sam našao sličan model i postupio po priloženom uputstvu. Sve radi extra i dan danas...
Mada sam u međuvremenu prešao na Linksys by Cisco i Microtic.
Pozz
:: A sta da radim ja, mog Acces Pointa (TP link wa501) nema u listi... :: :: ::
niej nista komplikovano.. ili se zove `Port Forwarding` ili `Virtual Server` Tamo podesis isti port koji je podesen u torrent pogramu i stavis koja ti je interna adresa racunara na kom zelis da ti bude podesen port forward.. @korica, ukoliko imas jedan racunar koji izlazi na net preko modema, ne treba ti port forwarding... To se koristi ukoliko imas internu mrezu,tj.LAN
:: A sta da radim ja, mog Acces Pointa (TP link wa501) nema u listi... :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.