Narednih dana ( u toku nedelje, bar se nadam ) treba da dobijem ADSL od Telekoma Srbija, Paket 3 ( 2048/192 ) pa imam nekoliko pitanja:
1. Šta se sa tim paketom dobija: modem ili router? Koju varijantu uzeti: USB ili Ethernet?
2. Treba nekoliko računara da mi idu na Internet, nezavisno jedan od drugog. Šta treba dokupiti za povezivanje na ADSL bez kablova? Router, WiFi Router, ADSL Router ? Baš se i ne razumem u sve te termine.
3. Potrebno je da se računari koji su trenutno uključeni vide međusobno. Može li to preko tog uređaja koji će služiti za bežični izlaz na ADSL.
4. Pošto na toj telefonskoj liniji gde će ići ADSL imam 3 - 4 telefonska aparata ( pop raznim sobama ), da li to znači da ADSL modem ili šta već, mora da ide pre prvog telefona ili se telefonski aparati mogu priključivati i `iza` ADSL modema / routera? Nadam se da ste razumeli šta hoću da kažem.
Da ne otvaram drugu temu ali mi nije jasno kad si vec pomenuo...Kako je moguce da sad ima u ponudi 2 Mbit a da je download i dalje ostao sa 1.5 Mbit tj 192kb/s ???!!!Ko bre ovde koga zajebava?Pa kako su onda povecali brzinu kad je ostala ista???!!!Kako onda ja i svi ostali korisnici imaju veci download od povecanja na 2 Mbit?
Za ADSL treba: ADSL modem, za povezivanje vise racunara treba router, za bezicno povezivanje treba Access Point. Sve to imas u jednom uredjaju, recimo D-link 684. Raspitaj se u Telekomu imaju li oni takav uredjaj.
Na samom ulazu prije modema postavlja se spliter za odvajanje tel. signala od ADSL-a. Sve ostale telefone mozes paralelno spojiti na tel. liniju posle splitera.
U cenu su uključeni troškovi obezbeđenja ADSL modema na strani korisnika (vlasnik modema je Telekom Srbija ad) koji ne podržava bežično povezivanje. U slučaju da Telekom Srbija ad obezbeđuje ADSL modem koji podržava bežično (WiFi) povezivanje, korisniku se naplaćuje dodatna naknada od 1.999,00 dinara.
Da li to znači da doplatom tih 1999 dinara rešavam sve probleme oko povezivanja? Hoće li računari moći međusobno da se vide?
Zaboravio sam da napomenem da posedujem AP Pheenet WL-118 C+ koji sam do sada koriwtio za bežični izlaz na Internet. Da li mi je on dovoljan, tj. da li mogu da uzmem od Telekoma samo ADSL modem koji oni daju za džabaka pa da na njega nakačim AP ili mi ipak treba i router?
192 kb/s označava brzinu upload-a, a ne download-a. Ne uzbuđuj se, `će te strefi nešto.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: Da ne otvaram drugu temu ali mi nije jasno kad si vec pomenuo...Kako je moguce da sad ima u ponudi 2 Mbit a da je download i dalje ostao sa 1.5 Mbit tj 192kb/s ???!!!Ko bre ovde koga zajebava?Pa kako su onda povecali brzinu kad je ostala ista???!!!Kako onda ja i svi ostali korisnici imaju veci download od povecanja na 2 Mbit :: :: http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br= :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Ma skontao sam odmah..Zato sam i postovao onaj drugi post! Samo bezobrazni su ...Strasno je nerazumljivo..Sta ce tek da razumeju korisnici koji bas nista ne znaju ili se tek upucuju...Glupost!
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: 192 kb/s označava brzinu upload-a, a ne download-a. Ne uzbuđuj se, `će te strefi nešto. :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: :: :: Da ne otvaram drugu temu ali mi nije jasno kad si vec pomenuo...Kako je moguce da sad ima u ponudi 2 Mbit a da je download i dalje ostao sa 1.5 Mbit tj 192kb/s ???!!!Ko bre ovde koga zajebava?Pa kako su onda povecali brzinu kad je ostala ista???!!!Kako onda ja i svi ostali korisnici imaju veci download od povecanja na 2 Mbit :: :: :: :: http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br= :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: May the force be with you :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: ::
Ma iskreno pizdim koliko me nerviraju...Dele nam na kascicu ...Sve gola g.!!! Cak i Bosanci imaju brzi net a i tamo je MTS Telekom nas pa vi vidite! Oni vec odavno imaju 3 Mbit/s!!!
Dzaba ti sto Bosanci imaju 3Mbit/s nego sto mi dolje u ovoj zakrzljaloj Crnoj Gori imamo 6Mbit/s...nije da se hvalim ali evo nase ponude... http://www.t-com.me/privatni.aspx?akcija=197
Ranije sam stvarno mislio da je kod vas situacija mnogo bolja i da vam je internet povoljan ali vidim da je i kod vas gore tortura.....I kod nas je do prije nekoliko mjeseci internet bio skup...i zato im ga niko nije uzimao pa su bili primorani da drasticno smanje cijene a ujedno i povecaju brzinu....Valjda ce doci bolja vremena....
:: :: Dzaba ti sto Bosanci imaju 3Mbit/s nego sto mi dolje u ovoj zakrzljaloj Crnoj Gori imamo 6Mbit/s...nije da se hvalim ali evo nase ponude.. :: http://www.t-com.me/privatni.aspx?akcija=19 :: :: Ranije sam stvarno mislio da je kod vas situacija mnogo bolja i da vam je internet povoljan ali vidim da je i kod vas gore tortura.....I kod nas je do prije nekoliko mjeseci internet bio skup...i zato im ga niko nije uzimao pa su bili primorani da drasticno smanje cijene a ujedno i povecaju brzinu....Valjda ce doci bolja vremena....
Nije da nam je sve dozvoljeno jer oni iz Podgorice sve diriguju naravno zajedno sa mafijasim kojih ima na svakom cosku,zato je i drzava lopovska...ali da nam je bolji standard ne bih bas rekao to sto oni izmisljaju da su nam prosjecne plate...400 eura...to su ciste nebuloze....250 eura mozda najvise je prosjek....pa ti vidi...
Bilo kako bilo,kod vas se bolje zivi..Mozda ste malo u krizi poslednjih godinu dana i sl ali vrlo lako ce se to resiti...Sam ces se uveriti kad vam net skoci na 12 Mbit/s i to uskoro...
:: Nije da nam je sve dozvoljeno jer oni iz Podgorice sve diriguju naravno zajedno sa mafijasim kojih ima na svakom cosku,zato je i drzava lopovska...ali da nam je bolji standard ne bih bas rekao to sto oni izmisljaju da su nam prosjecne plate...400 eura...to su ciste nebuloze....250 eura mozda najvise je prosjek....pa ti vidi.. :: ::
45 evra za 6 Mbps, a ja plaćam 40 evra za 2 Mbps... Ja mora da sam lud...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: :: Dzaba ti sto Bosanci imaju 3Mbit/s nego sto mi dolje u ovoj zakrzljaloj Crnoj Gori imamo 6Mbit/s...nije da se hvalim ali evo nase ponude.. :: http://www.t-com.me/privatni.aspx?akcija=19 :: :: Ranije sam stvarno mislio da je kod vas situacija mnogo bolja i da vam je internet povoljan ali vidim da je i kod vas gore tortura.....I kod nas je do prije nekoliko mjeseci internet bio skup...i zato im ga niko nije uzimao pa su bili primorani da drasticno smanje cijene a ujedno i povecaju brzinu....Valjda ce doci bolja vremena....
:: 45 evra za 6 Mbps, a ja plaćam 40 evra za 2 Mbps... Ja mora da sam lud... :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: :: :: :: :: Dzaba ti sto Bosanci imaju 3Mbit/s nego sto mi dolje u ovoj zakrzljaloj Crnoj Gori imamo 6Mbit/s...nije da se hvalim ali evo nase ponude.. :: :: http://www.t-com.me/privatni.aspx?akcija=19 :: :: :: :: Ranije sam stvarno mislio da je kod vas situacija mnogo bolja i da vam je internet povoljan ali vidim da je i kod vas gore tortura.....I kod nas je do prije nekoliko mjeseci internet bio skup...i zato im ga niko nije uzimao pa su bili primorani da drasticno smanje cijene a ujedno i povecaju brzinu....Valjda ce doci bolja vremena....
:: Bec - 25 Eur - 12Mbit/s ili 15Mbit/s sad ne znam tacno ali u svakom slucaju da places od muke
A da neko odgovori na covekovo pitanje ili da i ja nastavim sa offtopicom???? Imam telekomov Huawei HG520i ruter kompovi mogu da se vide,cak i kad je jedan povezan bezicno a drugi preko utp. nisam bas zagledao, ali mislim da sva oprema koju telekom ima u opremi ima i usb i ethernet ali svejedno ethernet je 10 puta bolji.
:: :: :: :: :: Bec - 25 Eur - 12Mbit/s ili 15Mbit/s sad ne znam tacno ali u svakom slucaju da places od muke :: :: A da neko odgovori na covekovo pitanje ili da i ja nastavim sa offtopicom??? :: Imam telekomov Huawei HG520i ruter kompovi mogu da se vide,cak i kad je jedan povezan bezicno a drugi preko utp. nisam bas zagledao, ali mislim da sva oprema koju telekom ima u opremi ima i usb i ethernet ali svejedno ethernet je 10 puta bolji
E da i dobijes splitter, znaci njega zavezes za kabl koji izlazi iz zida a odatle on deli na adsl signal i telefon. http://www.bestdata.com/images/dsl-splitter.gif ako fon prikljucis pre splittera dobices samo krcanje. kad prebacujem fajl izmedju dva bezicna kompa ili na bezicni sa rutera brzina je oko 2.1mbps, a izmedju dva kompa prikljucena zicano na ruter brzina je 9mbps(megabajta u sekundi)
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.