Danas sam namontirao jagi antenu i hteo sam da preko LAN porta na AP TP-Link WA501G spojim komp i da to sve radi. Ali ne radi. Probao sam antenu direktno da prikopcam na TP-Link 651G i to radi. Na ovaj AP ne mogu nikako da se nakacim, niti da udjem u podesavanja. Ne mogu da ga pingujem. Nista! Probao sam da ga resetujem par stotina puta i opet nista. U cemu je problem?
Ili je neispravan ili zakljucan od mreze uz ciji paket je dosao. Da sam na tvom mjestu probao bih da ga flash-ujem. Ne znam tacno za tvoj model, pogledaj po netu, za neke je potrebno osnovno poznavanje elektronike.
predpostavljam da proceduru pristupu Ap-u znas pa da neduzimo antena kao antena nema veze sa pristupom Ap-u to sto si je nakacio na Pci karticu ti je samo dokaz da je antena u redu nadam se ti je Utp kabel dobar ,i to mozes jednostavno da ustanovis nakaci se na njega onim kratkim fabrickim Utp kablom ,posto si ga resetovao on je po difoltu na 192.168.1.1 reset probaj da odradis tako sto izvuces napajanje i utp iz Ap-a stisnes reset taster vratis napajanje pa vratis utp i drzi 30-tak sekundi reset taster a bogami nekad i vise ovo je moje iskustvo sa jednim takvim Ap-om kojeg jedino tako uspevam da resetujem i plus toga to uspeva kad ga u toku reseta kacim na odredjenu masinu ,znaci kada isto to radim kod vlasnika nemugu ga resetovati a cim to odradim kod mene uz pomoc tog racunara iz cuga je resetovan i mozes ga kaciti gde god hoces neznam dali je to koriscen Ap ako jeste dali je skroz ispravan, opet govorim iz iskustva ,desavaju se i takve stvari da usled blizine udara gromova izgori Lan port bez obzira dali je bio u naponu ili ne jednostavno neka jonizacija u vazduhu sprzi port iako je radijski deo i dalje ispravan tu mu nema spasa ako ima samo jedan port mozes i malu probu da uradis da skeniras sa Pci karticom a Ap upalis u neposrednoj blizini trebalo bi da vidis u eteru `TpLink` posto je resetovan on je fabricki u AP modu i emituje ,mada ti to nista neznaci Kada ga konacno resetujes zameni mu i firmware moze biti od koristi za u buduce
Kupljen je nov u netix-u. Probao sam da ga resetujem i nista. Probao sam i da vidim da li ga ova pci kartica vidi i ona ga je pronasla, ali ne mogu da pristupim njemu.
nisi reko dali znas kako se pristupa Ap-u e da pogledj dal nemas dignut neki firewal pa da nije problem te prirode ili neki antivirusni koji ti stvara probleme ,ping ti je najsigurniji kad uspes da ga pingujes onda je sve pod kontrolom u stvari opisi sta si radio veruem da je uredjaj OK posto je nov
Ne mogu da pristupi njemu preko IE. Kao link ukucam 192.168.1.1 i dobijem poruku da ne postoji ta adresa. Kad idem u Run pa ukucam ping 192.168.1.1 u trebalo bi da ga pinguje ali on kaze Destinatio Host Unreachable. Firewall sam ugasio, a na tom kompu sa kojeg pokusavam da ga pingujem nema antivirus.
ajd ovako udji u control panel pronadji ono network conections itd*neznam sta koristis Xp Vistu ...* pa svoju mreznu karticu pa properties i ukucaj staticku Ip adresu 192.168.1.67 pa klikni na subnet mask onda OK,OK ,usput mozes da ukljucis opciju da ti se pojave oni monitori kad imas Lan konekciju u task baru onda pinguj 192.168.1.1 i ako je sve u redu otvori web browswer i ukucaj 192.168.1.1 i vozi Misko ,isprogramiraj Ap,postavi kao klienta,skeniraj, konektuj itd i na kraju vrati mreznu na automatiku i
Postavio sam adresu na 192.168.1.67 i pingovao sam ga, usao u podesavanja, resetovao komp i sad opet ne radi. Resetovao sam AP i nista. Pa jel stvarno toliki krsh?
Postavio sam adresu na 192.168.1.67 i pingovao sam ga, usao u podesavanja, resetovao komp i sad opet ne radi. Resetovao sam AP i nista. Pa jel stvarno toliki krsh?
ma ti si krs radi to lepo ako si ga RESET- ovao ajmo Jovo na novo ali ako si ga RESTART- vao to je vec nesto drugo onda ga nisi dobro programirao kazi tacno sta ti treba
Ma ti si krs radi to lepo...lol E jbg prvi put se petljam sa wireless-om. Sta treba da podesim sve da bi radio kao client? I jel treba nesto da petljam sad IP adresama il tako nesto?
imas opciju sad neznam napamet pod wireless mislim da ga promenis iz Ap moda u Client i posle nadji opciju scan ili site survey i kad skenira eter odaberi na koji signal se kacis i conect mozda restart znaci odredis ga da bude na prijemu i moras da kazes koji signal da prihvata to je u naj kracim crtama
idemo dalje mada cu morati da odem na jedno sat vremena
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.