Sve funkcionise odlicno, sve aplikacije koje imam, sem ADSL
Problem JE sledeci: Internet radi odlicno sem kada se koristi e-mail, yahoo, sez@m , svejedno, nebitno. Veza pukne kada pocne nesto da se pise i nemoguce je vise da se uspostavi bez restarta racunara. Probao sam kada pukne veza da rucno iscupam usb kabal i vratim, ali tada se javlja plavi ekran smrti. Kontaktirao sam korisnicki servis x puta, slali su mi nove drajvere, ali sve isto. Koristim Avast home, iskljucio sam ga i ponovo isto, iskljucen je i firewall. Probao sam sa operom, Netscape Navigatorom, IE i uvek isto.
Evo malopre udjem u mail.yahoo, >compose, unesem adresu, i dok sam iskucao 4-5 slova u subject puce veza samo tako i sve sto uz to ide, vec sam napisao.
Zanimljivo da dok pisem ovde na PCberzi veza ne puce nijednom.
Inace internet radi odlicno pri surfovanju, downloadu i sl, prosle noci sam ostavio cryptload i skinuo je sa rapida oko 2.5 gb bez problema. Problem je dakle samo kada pocnem da koristim postu, onda veza pukne i download ode u pm.
Inace pucanje nije predvidivo, u toku dana mozes 10 puta da saljes e-mail i da ne pukne, a onda 11. put puca, nekad i iz prvog puta i sta ti ja znam.
Ako neko ima ideju bio bih mu veoma zahvalan.
P.S. Na starom racunaru nije bilo ovakvih problema, prikljucivao sam i laptop sada i radio jedno 20-ak minuta i veza nije pucala.
Vec vidjeno, resi se ti lepo tog usb modema i kupi neki najjeftiniji adsl router, imas u netiksu, mislim za 35e i neces imati nikakvih problema! Moja devojka je isto na sezamu i slicne probleme oko pucanja neta ima.
:: Molim pomoc jer vise nemam nijednu ideju :: :: konfiguracija (nova) :: CPU: Athlon X2 5000 :: MB: J&W JW-RS780UVD-AM2+ 6 :: Western Digital Caviar WD6400AAKS 640G :: Kingston 2GB 800MHz DDR2 :: LG DVD-RW GSA-H55NRBB :: Cooler Master Elite 332 420 :: :: OS: Windows XP Professional with Service Pack 3 (x86) Retail CD (English :: skinut odavde: http://www.tipandtrick.net/2008/download-unmodified-original-windows-xp-with-sp3-integrated-full-retail-and-vl-install-cd-iso-image-from-msdntechnet-plus-via-http-or-torrent :: :: :: ADSL: Sez@mpro 768/6 :: :: Sve funkcionise odlicno, sve aplikacije koje imam, sem ADS :: :: Problem JE sledeci: Internet radi odlicno sem kada se koristi e-mail, yahoo, sez@m , svejedno, nebitno. Veza pukne kada pocne nesto da se pise i nemoguce je vise da se uspostavi bez restarta racunara. Probao sam kada pukne veza da rucno iscupam usb kabal i vratim, ali tada se javlja plavi ekran smrti. Kontaktirao sam korisnicki servis x puta, slali su mi nove drajvere, ali sve isto. Koristim Avast home, iskljucio sam ga i ponovo isto, iskljucen je i firewall. Probao sam sa operom, Netscape Navigatorom, IE i uvek isto :: :: Evo malopre udjem u mail.yahoo, >compose, unesem adresu, i dok sam iskucao 4-5 slova u subject puce veza samo tako i sve sto uz to ide, vec sam napisao :: :: Zanimljivo da dok pisem ovde na PCberzi veza ne puce nijednom :: :: Inace internet radi odlicno pri surfovanju, downloadu i sl, prosle noci sam ostavio cryptload i skinuo je sa rapida oko 2.5 gb bez problema. Problem je dakle samo kada pocnem da koristim postu, onda veza pukne i download ode u pm :: :: Inace pucanje nije predvidivo, u toku dana mozes 10 puta da saljes e-mail i da ne pukne, a onda 11. put puca, nekad i iz prvog puta i sta ti ja znam :: :: Ako neko ima ideju bio bih mu veoma zahvalan :: :: P.S. Na starom racunaru nije bilo ovakvih problema, prikljucivao sam i laptop sada i radio jedno 20-ak minuta i veza nije pucala.
da imas onaj mali beli usb modem? i da ti na BSODu izmedju ostalog prijavljuje `gwausb` gresku? nakon odredjenog vremena koriscenja (mesec, dva, tri...) imam slicnih problema. Posto uninstaliram i instaliram modem sa aplikacijama sve je opet ok. Bar narednih mesec - dva.
...a mozda ti je i najbolje da lepo raskines ugovor sa njima i predjes na telekom, automatski od njih za free dobijas router koji je vec podesen, samo ga ubodes u mreznu i gotovo. jos sad imaju i akciju, pa tako ko sada potpise ugovor sa njima, dobija net besplatno do kraja godine, to je tako od septembra jos, cini mi se!
Prvo mi reci tj. utvrdi koji su ti usb modem dali (brand). Imao sam isti problem sa usb modemom,dakle nije do sezampro provajdera vec do samog uredjaja koji su ti dali. Prvi modem koji sam dobio od njih je bio katastrofa zamenio sam ga nisam ni stigao da pogledam koje je marke nije me ni interesovalo jer je veza sa tim modemo trajala po 5min maximum 15min. Dali su mi drugi modem (usb) koji je imao slicnih problema s tim sto je veza radila besprekorno do sledeceg restarta racunara kad nije mogao da uspostavi vezu sa kompom.Taj problem se resava nakon nekoliko restarta racunara, i veza se ponovo uspostavlja i nema sanse da pukne, naravno do sledeceg restarta racunara.Posto me je smorilo da opet idem i menjam uredjaj resio sam da ja izigravam tehnicku podrsku sezampro i sam resim problem.Naime posto sam utvrdio da se radu o modemu sagem f@st (mali plavi), problem je resen instalacijom najnovijeg drivera za njega. Nemoj da ti oni daju driver vec ga ti potrazi preko neta i instaliraj ga.Ovaj modem je dobar ali je imao problema sa uspostavlanjem veze sa racunarom. Mislim da je to tvoj problem.
Ma nema logike, puca samo kada se barata sa mailom, i to samo npr kada se pise tekst, znaci pre slanja. Bas bezveze. Mrzi me da rusim sistem, kad dobro sve radi sem ovoga. Sve mi lici da je neki softverski problem, jer kako rekoh ako e-mail ostavimo po strani net odlicno radi, prosle noci sam bez problema skinuo oko 2.5 gb sa cryptload-om. Evo vec pola sata radim na laptopu i sve je ok, nijednom veza nije pukla u radu sa e-mailo-om. Ne znam stvarno u cemu je stvar.
I da hvala svima koji su se trudili, ali stvarno mi nisu potrebni odgovori tipa: - Bas se gadno zivi u ovoj zemlji. - Ma da odvratna je - menjaj zemlju.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.