Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Verat sulude brzine
STRANA 1 OD 1
bbocko Verat sulude brzine 01.11.2008. 12:17 T12909

status: user
broj poruka: 187
Dobro je ovo uvecanje brzina, samo nocu down ide 75-78, a preko dana 12-30. Skidam preko Netloada. Jel ima jos neko ovakvih problema. Na poslu imam Lelekom i on ide skoro full brzinom.

Verovatno je agregacija u pitanju.

pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peguar Jbg 01.11.2008. 13:35 #77558

broj poruka: 332
I ja imam net preko verata uplacujem 1.5mb koji je bio 1mb ali opet ista stvar pocne ujutru lepo da radi 150-160kb/s a zavrsi sa 20 necu da slusam nikakve izgovore i nikakve `agregacije` to sto verat cuti je njegova krivica a telekom je kriv sto stalno zavrce protok drugim provajderima kad se oni osete ugrozeni tako da svako ko nije na telekomu ce ispastati da bi svi na telekomu bili zadovoljni. Nemaju dovoljno portova neka postave jos ili neka mi vrate pola para a ovo sad nevredi ni pola kad platim 24h 1.5mb onda je to 24h 1.5mb a ne srednja dnevna brzina od 256kbita. Prave nas sve budalom da je narod pametan ne bi bar 2 meseca uplacivao adsl (ama niko) cisto da malo razbudimo te kretene.Plasim se da su oni vec podosta nakrali i da bi mogli bez nas jos godinu dana.

Goran8407 .... 01.11.2008. 13:35 #77559

broj poruka: 134

Probaj sa drugog mesta da skidas preko dana, mozda Netload zeza - kao sto je rapid poceo da smanjuje brzine kada se `optereti`.
MaliAbner Ovo je ciklicna pojava... 01.11.2008. 14:53 #77563

broj poruka: 7769
Znaci pojavljuje se u ciklusima...
Provajderi od Lelekoma zakupljuju linkove (iako verat ima sopstveni bezicni link ka inostranstvu posto on ne potpada pod monopol lelekoma) ipak je krajnji metar u vezama pod monopolom lelekoma.
Znaci lelekom iznajmljuje pakete u centralama i to one ka krajnjim korisnicima tj. nama `sitnom boranijom` (i tu sa njima nema pogadjanja) pa dok se ne ispuca broj onih koji su u agregaciji to ide dobro ali kad se broj korisnika po tom jednom paketu popuni (negde je po tom jednom paketu 8 negde 16 a negde i po 24 korisnika) tada nastaje mucenje.

Primetio sam da je to ciklicna pojava jer se brzina razmauje svima podjednako i u zavisnosti od onoga sto si uplatio.

Uprtavo sam pogledao kako radi CL i moram da kazem uzasno trenutno je Netload 11kb/s a RS 15kb/s, nekako sam kombinacijom ova dva lagano prevazilazio gore pomenutu pojavu ali izgleda da to vise nije moguce.

Inace na premium RS nikad nisam imao ovu pojavu to je uvak tuklo 105-120kb/s u zavisnosti od down menadzera koji sam koristio.

Tomato Republic Of Serbia !!!

stefanon ~!&%$# 01.11.2008. 16:25 #77584

broj poruka: 268
Meni teleko još uvek nije ubrzan, imam 1024/128...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs