Problem sa Utorrentom i Rozim ADSL modemom a mozda jos ponecim
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG
Problem sa Utorrentom i Rozim ADSL modemom a mozda jos ponecim
30.10.2008. 13:18
T12873
status: user broj poruka: 487
J***m se vec neko vreme sa ovim, znaci kad instaliras uTorrent on ima neq opciju za proveru otvorenosti portova i koji god da sam stavio bio je zatvoren. Imam SmartAX MT882 (onaj rozi od Telekoma:) modem i brzina ne prelazi 3-4 kb/s u najboljem slucaju (imam 512/64). Ja zovem tehnicq podrskq i oni mi kazu da je sve OK, tj. da su portovi otvoreni i da eventualno odem na 192.168.1.1 (nesto nesto od modema) i tu se ulogujem i otvorim portove. E sada, KAKO TO DA URADIM!? Isao sam na portforward.com i nista mi nije jasno sta treba da se radi...xD Imam i Eset Smart Security 3.0 i isto je cak i kada iskljucim njegov firewall...e da, iskljucen mi je i Windowsov (u pitanju je XP SP3) firewall... Ajde leba vam dajte mi neko resenje...:(
Re: Problem sa Utorrentom i Rozim ADSL modemom a mozda jos ponecim
30.10.2008. 16:06
status: user broj poruka: 3053
Eset Smart Security ti blokira torrent!!! I meni je zivce pokidalo dok nisam provalio da ESS blokira torrent,pa sam instalirao obican Nod 32 BEZ firewall-a i download je skocio,a u dnu Utorrenta se pojavio zeleni kruzic i pisalo je NETWORK OK i svi portovi su bili otvoreni... pozzzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: J***m se vec neko vreme sa ovim, znaci kad instaliras uTorrent on ima neq opciju za proveru otvorenosti portova i koji god da sam stavio bio je zatvoren. Imam SmartAX MT882 (onaj rozi od Telekoma:) modem i brzina ne prelazi 3-4 kb/s u najboljem slucaju (imam 512/64). Ja zovem tehnicq podrskq i oni mi kazu da je sve OK, tj. da su portovi otvoreni i da eventualno odem na 192.168.1.1 (nesto nesto od modema) i tu se ulogujem i otvorim portove. E sada, KAKO TO DA URADIM!? Isao sam na portforward.com i nista mi nije jasno sta treba da se radi...x :: Imam i Eset Smart Security 3.0 i isto je cak i kada iskljucim njegov firewall...e da, iskljucen mi je i Windowsov (u pitanju je XP SP3) firewall.. :: Ajde leba vam dajte mi neko resenje...: :: :: ====== :: BLEJA:)))
kucas u browser-u 192.168.1.1 (ako si vezan preko LAN-a) ili 192.168.1.2 (preku USB-a) ulogujes se sa admin (i za username i za pass) biras opciju BASIC, pa NAT i onda na new (ili add, ne secam se :)) dodas ip adresu (u obliku je 192.168.1.x. nju proveris kada u Command promptu kucas ipconfig)
Kad dodas ides na TOOLS, pa SAVE & REEBOOT, prvo SAVE, pa onda REBOOT i to je to!
inace ovo nema veze sa esetovim firewallom,posto imam bas tu kombinaciju.
:: kucas u browser-u :: 192.168.1.1 (ako si vezan preko LAN-a) ili 192.168.1.2 (preku USB-a :: ulogujes se sa admin (i za username i za pass :: biras opciju BASIC, pa NAT i onda na new (ili add, ne secam se :)) dodas ip adresu (u obliku je 192.168.1.x. nju proveris kada u Command promptu kucas ipconfig :: :: Kad dodas ides na TOOLS, pa SAVE & REEBOOT, prvo SAVE, pa onda REBOOT i to je to :: :: inace ovo nema veze sa esetovim firewallom,posto imam bas tu kombinaciju. :: :: :: Hehehe:) Radi, preslo je 4 dok sam ja gledao a bitno je da je dole zeleno:)) Hvala P U N O!!!! :))) Sada pitanje-Sada samo tako ostavim i to je to ili ima sansa da mi se nesto promeni taj IP?! PoZ:)
ma sve bi trebalo da radi OK,al mozes da podesis i fixnu IP adresu,s tim sto za default gateway i dns server unosis 192.168.1.1 (ako si preko LAN-a) ili 192.168.1.2(USB-a)
:: ma sve bi trebalo da radi OK,al mozes da podesis i fixnu IP adresu,s tim sto za default gateway i dns server unosis 192.168.1.1 (ako si preko LAN-a) ili 192.168.1.2(USB-a :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.