Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
ADSL na ISDNu pa sve to na wireless mrezu
STRANA 1 OD 1
c2i2r1 ADSL na ISDNu pa sve to na wireless mrezu 28.10.2008. 23:14 T12862

status: user
broj poruka: 1
Trenutno je situacija ovakva:
telefonski prikljucak je ISDN. Imam potrebu za dva ADSL interneta, jedan bi opsluzivao 4 kompjutera koji su trenutno umrezeni preko wireless rutera ( a tako planiram i da ostane jer dobro funkcionise ) i jednim ( koji trenutno i postoji ) koji opsluzuje komp. koji nije u toj mrezi i ne moze da bude jer je dosta udaljen. Trenutni ADSL modem za taj nezavisan komp. je prikacen preko splitera koji se nalazi pre ISDN centrale.
Pitanje:
Da li je moguce da ova 4 kompa prikacim na ADSL preko wireless rutera koji je povezan sa ADSL ruterom mreznim kablom? I drugo pitanje je da li je moguce da to povezem na ISDN centralu ili mora da ide preko splitera pre centrale ( kao za onaj nezavisan prikljucak )

Trece pitanje je da li sve ovo sto sam rekao uopste ima smisla.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Patriot A bre gde će ti duša... 29.10.2008. 00:29 #77212

broj poruka: 1
A bre gde će ti duša i toliki uređaji i kablovi. Nego imam jedno pitanje za tebe: Jel imaš ti kablovsku u stanu. Ako imaš jel taj provajder ima internet. Ako ima lepo se nakačiš na kablovsku i staviš sve na jedan ruter (vidi na https://www.lynksys.com) Kod nas zastupnik ti je Inet(www.inet.rs). Pa ako imaš neko pitanje ti pitaj njih. Momci će ti pomoći u svakom slučaju. Ja ima tri tačunara i sva su na wireless-u. Milina nigde kablova a samo jedan ruter.

R2-D2 Re: ADSL na ISDNu pa sve to na wireless mrezu 29.10.2008. 10:25 #77245

broj poruka: 100
:: Da li je moguce da ova 4 kompa prikacim na ADSL preko wireless rutera koji je povezan sa ADSL ruterom mreznim kablom?

Da! To je standardno. Mozes wireless ruter spojiti na internet preko xDSL modema (jednostavnije) ili xDSL rutera.

::I drugo pitanje je da li je moguce da to povezem na ISDN centralu ili mora da ide preko splitera pre centrale ( kao za onaj nezavisan prikljucak )

Bolje je pre centrale (jednostavnije). Mozda moze i posle, ali izbegni ako ikako mozes (ja sam uvek izbegavao).

:: Trece pitanje je da li sve ovo sto sam rekao uopste ima smisla.

konfuzno je, ali ima smisla.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs