Pošto nemam više ADSL , jer nema dovoljno korisnika koji su zainteresovani(WTF!?) Neobee mi je ukinuo ADSL i tako sam tužan, bez obzira koliko je bio jadan. Dobio sam SAT konekciju, ali samo za download koji ide oko 700-800 kb/s, ali nemam UPLOAD ! E sada, pošto mi je neophodan, hteo bi wirelessssssssssss. Ali tu je caka. Nemam optičku vidljivost sa tornjem, koji je udaljen oko 6 km. Uspio sam da ostvarim signal od 76-82 %(~ UL120/DL200 kb/s), ali uveče je signal oko 32-36%, pa net ide oko 5-6-20 kb/s upload/download, ali ipak nepuca veza. Koristim Omicron WAP54GPEM i IBM-ovu grid anetnu 2.4 GHz 60 dBi opremu za povezivanje, pošto sa D-Link,Titon, TP-Link,Linksys opremom nisam mogao dobiti signal iznad 36% sa ovom antenom, a sa slabijim nisam ni ostvario vezu. Sa drugom opremom koju su donosili prijatelji, nisam ni uspeo da ostvarim vezu. Da li ima nešto što bi postiglo veći kvalitet signala? Neigra ulogu ni cena( do 1000 eura), samo da mogu upload-ovati programe što pravim za klijente da nemoram stalno slati poštom, jer onda delujem neozbiljno i neprofesionalno.
posto pare nisu problem 3G net (a sve i da jesu): telenor - probaj mesec dana besplatno, pa ako hoces - placas, ako neces - vratis. wirelles je, a oprema je mnogo jeftinija od 1000 eura
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.