Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Nervira me Sagem 800!!! Koji drugi ADSL modem da kupim ?
STRANA 1 OD 1
Panta019 Nervira me Sagem 800!!! Koji drugi ADSL modem da kupim ? 17.10.2008. 16:49 T12665

status: user
broj poruka: 1583
Izgleda da mu je to cesta mana. Skoro svaki deseti pokusaj konektovanja uspeva da se zakacim na net i da povuce neki bajt. Drugih problema nemam. Iz Beotela mi govore o nekom modemu Crypto, ko ga zna kog modela, a nesto nisam siguran u njega.

Video sam ova dva modema koji mogu da se povezu i preko usb-a i preko lan-a, pa me interesuje ima li nesto od njih. Nasao sam ih na Pa...mu pa tamo mozete da vidite detaljnije sta pise o njima jer se ja nerazbiram mnogo u to.

1.D-Link DSL-321B ADSL2+ Ethernet Modem (Annex B)
2.D-Link DSL-380T EU ADSL modem (AnnexB)

Da li mogu da rade i pod vistom 64bit sp1 ?

Napomena : Nema se para za ruter!!!!!

I pijan i trezan za kompjuter vezan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Nisam obratio paznju da su ova dva modema Annex B... 17.10.2008. 17:29 #75704

I da za njihov rad treba digitalna ISDN linija. Ne razumem, kad imas broj preko digitalne centrale zar to nije slicno, pa makar ti lelekom pre 3 godine sproveo nov kabl od centrale do kucnog praga. Procitao sam negde da mozda nece da rade kod mene.

Pomislih onda na D-link DSL-320T Annex A. Pitanje je isto u vezi njega.

Mixx jel si siguran da te nervira sagem? 17.10.2008. 17:47 #75706

broj poruka: 2931
koristim taj isti skoro godinu dana, konektuje se bukvalno za 3 sekunde, ne diskonektujem se ponekad po 15 dana... sta sve nisam svukao njime... probaj da se konektujes nekim drugim modemom, mozda provajder zeza? mozda ti je zapao neispravan primerak? probaj ga kod nekog drugara... reklamacija?

zzarko Re: 17.10.2008. 18:13 #75710

broj poruka: 128
Crypto F201 USB Annex A

Nemoj bacati pare na uredjaje koje mozda kasnije neces ni koristiti a nemozes nista sa njima kasnije da uradis, a od provajdera dobijas besplatno.

Mozes od drugara da uzmes ruter pa da proveris kako ce da ti radi.

Ako ti je instalacija viste samo 64bit bez obzira na SP onda tesko da ce bilo koji USB ADSL modem da radi, a ako ti na sys particiji postoji folder x64 i x86 onda ce ti raditi bilo koji drajver za vistu opet ne bitno da li je sa SP ili ne.

Moj savet ti je poslusaj ljude.

Poz

Panta019 Bre, nesto se razmisljam. 17.10.2008. 19:22 #75718

Znate li onu Americku poslovicu : `If ain`t broken don`t fix it.` ?

Ovo mozda i nije neki kvar modema kao sto kaze Mixx, mozda je do provajdera.

U buduce kada treba da se konektujem na net popicu neki lek za smirenje sa dozom dovoljno jakom i da konje smiri.

Mixx ako proradi posalji ga i meni 17.10.2008. 20:41 #75740

broj poruka: 2931

lek za smirenje, ne modem
Daum ... 18.10.2008. 02:22 #75784

broj poruka: 12798
Pazi ja sam pizdeo jedno vreme kad sam pre skoro dve godine uveo preko telekoma adsl, i dobio onaj roze Huawei. Svakih nedelju dana mi prsne veza na pola sata, sat, pa ponekad i cesce, dok mom ortaku koji je dobio neki crni Sagem ne puca veza uopste...

A evo, sad radi ovaj Huawei kao zmaj, sto znaci da je verovatno do Beotela, a ne modema...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs