Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet ADSL, pomoc!!!
STRANA 1 OD 1
gile23 Internet ADSL, pomoc!!! 16.10.2008. 18:34 T12639

status: user
broj poruka: 9121
Ovako imam ja ovaj moj Huawei MT882, kad sam imao stari komp pod XP-om radio je normalno, onda dobih nov komp, Vista Ultimate, mislio sam da nece biti nikakvih problem kad ono, radi nekih sat a ponekad i oko 6 sati da me ne vrti, ali onda, lampica koja pokazuje da je komp prikljucen preko USB-a odjednom se iskljuci iako USB nije pipan ni iscupavan i sistem prijavljuje da je jos modem utaknut u USB, dobro ja resetujem modem kad posle 5-10 sekundi komp blokne, samo tad ovako nikad ne blokne. Onda sam ja malo postavio temu, rekli ste mi da predjem na LAN presao ono jos gore, ne puca konekcija ali u pola sajtova nece da mi udje, a ponekam se sistem malo cudno ponasa, ono skida sa Rapida a dole pokazuje da nema konekcije na internet? Onda ste mi na kraju rekli da instaliram drivere kao found new hardware Wizard, nesto sam drnadao i to je proradilo, ali problem je i dalje ostao, ovi drajveri za ovaj modem koje sam dobio od Telekoma na CD-u su od pre nekoliko godina kad se o Visti nije znalo nista, a da skinem sa sajta Huawei-ja traze pare, da li ima neko resenje za ovaj problem, da li mogu kojim slucajem da zamenim modem tj. da vratim Telekomu ovaj stari a da uzmem novi. I da ne govorite mi da predjem na drugog provajdera. I ako mozete jos malo bolje da mi objasnite ovo found new hardware wizard, kako tacno da instaliram ja sam nesto odradio po tom fazonu da li je dobro ili nije nemam pojma. I da ne govorite mi da reinstaliram Windows. Unapred zahvalan,...

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 16.10.2008. 18:50 #75572

broj poruka: 12057

Imam isti modem i imao sam tripove sa njim, ali samo u USB-u. Kad je u LAN (Marvel, Realtek) ni u jednom OS-u memam problema. A pošto ti imaš probleme i sa LAN-om.....stvar jednostavna za proveru. Ako radi u drugom OS-u kako treba, znaš šta ti je činiti, al modem je onda 100% ispravan. Kažeš da ti je pod XP radio normalno, tako da si sam sebi odgovorio na pitanje.
Jel Vista SP1 ?
Jesi iskjlučio njen firewall i šugavi defender ?
Jesi probao bez ikakvog AV-a ?

A taj modem ti preporučujem da koristiš u LAN-u, koji god da je OS.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Internet ADSL, pomoc!!! 16.10.2008. 18:52 #75573

broj poruka: 5710
Vista - neuspeli pokusaj brice da od guzice napravi lice :) zaista ne bih diskutovao ni o jednom problemu sve dok korisnik ima Vista. Tu se nikada ne zna tacno sta je problem...da li je hardware, software, driver ili sam OS...sve dok ne predjes na WinXP SP3 :)

- A N G E L -

:: Ovako imam ja ovaj moj Huawei MT882, kad sam imao stari komp pod XP-om radio je normalno, onda dobih nov komp, Vista Ultimate, mislio sam da nece biti nikakvih problem kad ono, radi nekih sat a ponekad i oko 6 sati da me ne vrti, ali onda, lampica koja pokazuje da je komp prikljucen preko USB-a odjednom se iskljuci iako USB nije pipan ni iscupavan i sistem prijavljuje da je jos modem utaknut u USB, dobro ja resetujem modem kad posle 5-10 sekundi komp blokne, samo tad ovako nikad ne blokne. Onda sam ja malo postavio temu, rekli ste mi da predjem na LAN presao ono jos gore, ne puca konekcija ali u pola sajtova nece da mi udje, a ponekam se sistem malo cudno ponasa, ono skida sa Rapida a dole pokazuje da nema konekcije na internet? Onda ste mi na kraju rekli da instaliram drivere kao found new hardware Wizard, nesto sam drnadao i to je proradilo, ali problem je i dalje ostao, ovi drajveri za ovaj modem koje sam dobio od Telekoma na CD-u su od pre nekoliko godina kad se o Visti nije znalo nista, a da skinem sa sajta Huawei-ja traze pare, da li ima neko resenje za ovaj problem, da li mogu kojim slucajem da zamenim modem tj. da vratim Telekomu ovaj stari a da uzmem novi. I da ne govorite mi da predjem na drugog provajdera. I ako mozete jos malo bolje da mi objasnite ovo found new hardware wizard, kako tacno da instaliram ja sam nesto odradio po tom fazonu da li je dobro ili nije nemam pojma. I da ne govorite mi da reinstaliram Windows. Unapred zahvalan,..
::
:: Pozdrav
gile23 Hvala!!! 16.10.2008. 18:55 #75574

USB je uvek radio pod XP-om bez ikakvih problema iako sam imao tone virusa, a lan nije ni pod XP-om pokusacu da zamenim LAN kabal mozda je do njega, onda firewall je iskljucen kao i defender, a sad cu probati bez AV-a (Avira i Spybot Search and Destroy) i Vista Ultimate Service Pack 1 32bit, hvala ti Bax, bas cu videti sta je, i javi cu!!!

Pozdrav!

Equinoxe Re: Re: Internet ADSL, pomoc!!! 16.10.2008. 18:56 #75575

broj poruka: 12057

Apsolutno se slažem. Što si gile uopšte instalirao Vistu ? OS se penzioniše za rekordno kratko vreme, i za to postoji 10 pa na exponent razloga.
Kakav god komp da imaš XP će bolje raditi, može da priča ko šta hoće.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Vista - neuspeli pokusaj brice da od guzice napravi lice :) zaista ne bih diskutovao ni o jednom problemu sve dok korisnik ima Vista. Tu se nikada ne zna tacno sta je problem...da li je hardware, software, driver ili sam OS...sve dok ne predjes na WinXP SP3 :
:: - A N G E L -
gile23 ... 16.10.2008. 19:00 #75576

Dizajn mi je bitan :D, smucio mi se vise XP, ova Vista mi se dopada iako mi pravi probleme vec nekoliko dana ali covek se navikne, a Machine ovi carevi bi trebali da cupaju najnovije drivere i da ih stave na svoj sajt za besplatno skidanje ili da salju korisnicima na mail,...

Pozdrav!

MilivojeS Подршка за ОС је слаба... 16.10.2008. 19:52 #75593

broj poruka: 439
Тачно, Гиле, и ја имадох проблема с драјверима за нет - модем на Висти пре пола године. Није у њој био проблем него у застарелим драјверима. Када се нет - кућа смиловала и послала драјвере за модем све ради нормално...Драјвере су, претпостављам тражили ко зна где, јер је модем вероватно из 2000 године.

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

tortojed u svakom slucaju, nije problem drajvera za Huawei 17.10.2008. 00:38 #75637

broj poruka: 11001

Ako je LAN karta (integrisana na mat ploci ili dodatni PCI device) konfigurisana kako treba u okviru Vi$te, onda tu nije potreban nikakav poseban drajver. Iz iskustva znam da ovaj modem radi i na Vi$ti64 bez ikakvih problema na 3 razlicite ploce (jedna sa AMD-ovim chipsetom i dve Intel P35/45), na Telekomovom aDSL-u. U sva 3 slucaja instalisani su samo drajveri koji prate doticnu mat. plocu. + grafika.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs