Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Ne znam shta je ovo
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Ne znam shta je ovo 16.10.2008. 00:12 T12620

status: user
broj poruka: 2386
Imam problem sa jednim rachunarom. Internet ide preko dial-upa, OS je Windows XP sp2. Pokaze da je povezan na internet ali ni jednu stranicu ne mogu da otvorim bilo kojim browserom. Sistem je reinstaliran, i stavio sam najnoviji drajver za modem sa interneta jer je vlasnik izgubio disk sa drajverima. Da li je moguce da modem ili drajver zeza, a opet pokazuje da se konektovao. Nije problem u firewall-u, antivirusu, spybot-u, probao sam bez njih. Ne znam shta moze da zeza, neki servis mozda? Zna li neko?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 16.10.2008. 00:29 #75460

broj poruka: 12057

Probaj neki drugi broj tog provajdera ili na kratko neki od onih 04x čisto da za proveru konekcije.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Jebivetar Re: 16.10.2008. 00:41 #75461

Reci mi Baxe da li je moguce da drajver zeki? Dobra ti je to ideja, ali ne mogu sada da probam. Imash li neku drugu ideju shta bi moglo da bude?

Equinoxe Re: 16.10.2008. 00:48 #75462

broj poruka: 12057

Nije nemoguće, ali prvo ovo probaj.....već vidim sweex modem koji na disku ima narezane gomile drajvera la ne odgovara nijedan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Jebivetar Re 16.10.2008. 00:53 #75464

Modem je Trust sa Motorola chipom 1100. Na netu sam nashao drajver, poshto je izgubila disk. Drajver sa diska je radio pre reinstalacije sistema. Hvala ti
peguar Modem strikes again (mislio sam da su izumrli) 16.10.2008. 01:11 #75466

broj poruka: 332
Probaj da u dialup properties -networking - internet protocol(TCP-IP) - advanced - general iskljucis(odstikliras) - use default gateway on remote network ili use ip header compression(kombinuj).

matko heh 16.10.2008. 04:52 #75475

broj poruka: 52
imao sam potpuno isti problem sa
lucentom na starom kompu,modem se tako ponasao jer mu nije odgovarao pci slot u kom sam ga stavio verovatno jer je delio irq resurs sa nekom drugom komponentom. kad sam promenio slot nije bilo problema. ali kod tebe to otpada jer je pre reinstalacije radio osim ako nisi nesto tumbao. verovatno je drajver u pitanju. skini modem pa nadji gde pise fcc broj,pa njega ukucaj u google i trebalo bi da nadjes odgovarajuci drajver za njega.
P.s. i jos uvek koristim isti lucent iz 2001
nenika PROBAJ OVO 16.10.2008. 06:13 #75476

broj poruka: 1133

SAMO POLAKO

DEVICE MANAGER,MODEM,DESNI MIS,PROPETIS. IMAD OPCIJU STIKLIRANU - - HOLD . ODSTRILIRAJ I RADICE
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs