Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Sta je merodavno?
STRANA 1 OD 1
ivikit Sta je merodavno? 09.10.2008. 00:31 T12454

status: user
broj poruka: 264
kada probam na speedtest.net imam ping 500-1000ms i upload svega 30-40kbps a download 400-450kbps. Kada uradim ping iz dosa za verat.net (kao u testu ai i kod ostalih je isto) dobijem 30ms. Kada proverim upload iz dumeter kada saljem neki veci fajl imam 6-7k a kada skidam nesto imam 50k sto je solidno. Da li ima jos neki program kojim bih mogao premeriti kako radi adsl za ova 3 parametra jer me ovo buni?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MyDoom Ovde imas sve! 09.10.2008. 00:46 #74262

broj poruka: 553
http://www.t1shopper.com/tools/

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pisko Zavisi šta se meri 09.10.2008. 00:50 #74263

broj poruka: 6657
Internet je mreža međusobno spojenih računara-servera...na kojem kraju si ti sa tvojim računarom, a na drugom - svi mi ostali sa celom mrežom između. Koliki je taj put, neizvesno je, a sam protokol je omnidirekcioni, tj. ne pati od najkraćeg puta, i, stvarno ih i koristi više u slanju paketa....
Omiljena prevara provajdera, i, česta greška - previd korisnika je brzina net protoka. Zavisno kako se meri, možete dobiti svašta, mada bi trebalo da bude manje-više isto: šta se dešava. ako merite protok do svog provajdera, dobijate max. vrednosti, ali, pošto isti ima agregaciju, i, zavrće protok od sebe ka ostalom net-u (a, to vas, najviše zanima... ko što reče Pantelija u testamentu), onda kada meriš protok do nekog stvarnog sajta - servera na net-u, dobijaš manje, iako bi trebalo da bude nešto manje, dešava se da bude mnogo manje. Prosto: provajder je ograničio svoj protok, odnosno, koliko od toga (koliki je moj deo? nećete da me prevarite! Evo: ovoliki... cit. Maratonci) ide tebi. Zato u špicu internet saobraćaja u nekoj zemlji (usko vezano za vremensku zonu, radne/neradne dane i sezone..) realno imamo usporenje protoka (uveče kod nas) pa ma kakav bio protok, od tebe do Verat-a.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

zzarko Re: 09.10.2008. 07:38 #74281

broj poruka: 128
https://www.numion.com

Iznenadices se :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs