Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
wireless sbb
STRANA 1 OD 1
Ljubomir wireless sbb 06.10.2008. 09:01 T12400

status: user
broj poruka: 96
Treba mi pomoc, prijatelj mi je otisao u kanadu i ostao mu je neiskoriscen sbb modem, zivi u zgradi do moje i zgrade su spojene otprilike nekih sedam medara imam od mene do tog modema, kablom nemogu do tamo. Dal je moguce da na modem prikljucim AP a kod sebe ugradim wireless karticu i da napravim konekciju , te opreme imam viska pa bi probao. Imam DLINK ap dwl-900+ i dlink karticu dwl520+. Kako da napravim konekciju?? Hvala unapred svima

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud w ruter 06.10.2008. 12:36 #73791

status: user
broj poruka: 3743
Tebi bi odgovarao i wruter. Dakle odeš kod drugara priključiš wruter i postavi ga blizu prozora. Ipak 7m kroz zidove nije malo. Wlan kartu zabodeš u komp i prikačiš se na mrežu. To bi sve trebalo po nekom automatizmu da se odradi više manje samo. Potom se zakačiš na ruter tako što u pretraživaču ukucaš ip adresu rutera i podesiš ga da filtrira po mac adresama kako ti se nebi kačili svi kojim imaju neki wifi. Naravno promeni i pass za ruter kako nebi neko provalio pa preuzeo stvari(ruter) u svoje ruke. Isto ovo možeš i sa AP-om mada po meni je bolji wruter z aovo što ti treba.
a sta ti ja znam...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs