Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB paketi dilema
STRANA 1 OD 1
milos24 SBB paketi dilema 28.09.2008. 21:04 T12259

status: user
broj poruka: 282
Propala je moja wireless sema od 2Mb/2Mb :( i sada mora da se trazi alternativa. Posto vec u dnevnoj sobi ima kablovski SBB net, koji su moji koristili, mislio sam prosto da uzmem jaci paket, stavim wireless ruter i picim. Dvoumim se oko dva paketa

1. Flathome 2048/256 - 2090 dinara
2. Flathome Plus 768/384 i lokal 1024/512 - 2450 dinara

Do sada nisam koristio taj lokal, tj. jednom sam proba i to nesto nije bas uspelo, ali me je mrzelo da se mnogo cimam, pa sam odustao. E sada pitanje, da li neko koristi taj lokal, i kako se koristi, ako ima neki link sa uputstvom za upotrebu bilo bi super. Kako rade Google Earth i Skype + kamera na 768/384.

Hvala i pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gepard dva za pocetak 28.09.2008. 21:16 #72810

broj poruka: 270
https://www.gusari.org (HUB site)
https://www.valhallatorrent.org (torrent site)

i jedan i drugi moze u lokal-u, sva poterbna uputstva imas na site-ovima!!!

TheBear Re: 28.09.2008. 21:59 #72817

broj poruka: 6502
Ako ti je dosta bitan upload onda ovaj Flathome Plus 768/384 i lokal 1024/512, a ako ti je bitan download onda Flathome 2048/256.

Ja koristim ovaj 2048/256 i skida 240-250kb/s ako je dobar torrent jeste da nema lokal ali 2MB ne moze da se poredi sa 1MB koji max skida 120kb/s.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Zavisi odakle si... 28.09.2008. 22:03 #72819

broj poruka: 729
Jedno vreme sam koristio lokal i HUBove, ali mi se smučilo smaranje sa slotovima. Šta god da sam našao da me zanima, obavezno sam nailazio na poruku da nema praznih slotova, tako da sam na skidanje nečega čekao i danima. Naravno, uvek možeš da pošalješ poruku tipa: `E, brate, može slot...` ali retko ko ti odgovori. A ako staviš nešto novo i da valja, recimo, neka nova igra, prosto ćeš biti zasut sa desetinama molbi za slotove. Pa kad drugi počnu da `sisaju` fajlove sa tvog kompa, pa ti to zaglavi i ne-lokalni protok...brrrr, naježim se kad se setim.
A što se tiče paketa 2048/256, ako si u Beogradu ne razmišljaj, čitao sam da dobro radi. Ja ga, u Valjevu, imam od 10. septembra i onih pola sata kada je radio kako treba, zaista sam se oduševio. Uglavnom je, bar ovde u Valjevu, taj paket nešto brži od dial-up modema, a ako padne kiša, gotovo da nestane. Srećom, tog 12. septembra sam na pola sata bio svedok lepote brzog interneta...ko zna, možda će me i sledećeg meseca častiti punim protokom makar pola sata.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
American Grafitti revisited

gile23 ... 28.09.2008. 22:37 #72824

broj poruka: 9121
Nasty idi covece, pa ih pitaj, mozda ti je fora ako si u predgradju losi kablovi, moj drug u predgradju dune mu vetar i pukne veza, zato je presao na ADSL, ti idi licno kod njih i pokusaj da resis problem, oni su profesionalci sredice ti to. Srecno!!!

Pozdrav!

trogdor 2048/256 definitivno 28.09.2008. 22:38 #72825

broj poruka: 373
Optimalna ponuda na nasem trzistu, lepo radi, mali ping.
Go Go Go !!!

Jebivetar Re: Eh, Valjevo 28.09.2008. 23:16 #72831

broj poruka: 2386
Mi iz Valjeva smo druga pricha. Mi ne mozemo da se vezemo na Beogradske hubove. Moramo da se pomirimo sa time da smo jb provincija. Vec dve nedelje imamo problem sa Sbb internetom. Kod nas je najvece gradsko naselje zaobishao ADSL, a obecano nije ispunjeno.

Local u Beogradu uopshte nije losha varijanta, ali bih se pre odluchio za paket bez lokala, jer mozesh da skinesh sa rapidsharea ili nekog drugog severa skoro sve shto ti padne na pamet. I ukoliko delish konekciju, Flathome je bolji.

gile, ne razumesh u chemu je problem. Sbb u Valjevu je jednostavno recheno katastrofa u svakom pogledu. Nema veze sa delovima grada, vec je to neopisiv bezobrazluk koji nam prodaju vec par godina unazad. Do pre 6 meseci placali smo paket 128/64 1400 dinara, dok takav paket u Beogradu, NS... nije postojao. Sad su izjednachili cene i pakete sa svim gradovima, ali je mreza opterecena. Radovi, kako oni nazivaju ovu havariju, traju dve nedelje i malo ko ima strpljena da za klip od 30sec na You tube, cheka 5 min da se uchita. Ni jedan downloader nisam ukljuchio dve nedelje jer se iznerviram kada vidim brzinu od 20 i kusur kila. Zale se ljudi, pishu na SBB forumu, pitaju telefonom, ali ih niko ne J.

:: Jedno vreme sam koristio lokal i HUBove, ali mi se smučilo smaranje sa slotovima. Šta god da sam našao da me zanima, obavezno sam nailazio na poruku da nema praznih slotova, tako da sam na skidanje nečega čekao i danima. Naravno, uvek možeš da pošalješ poruku tipa: `E, brate, može slot...` ali retko ko ti odgovori. A ako staviš nešto novo i da valja, recimo, neka nova igra, prosto ćeš biti zasut sa desetinama molbi za slotove. Pa kad drugi počnu da `sisaju` fajlove sa tvog kompa, pa ti to zaglavi i ne-lokalni protok...brrrr, naježim se kad se setim
:: A što se tiče paketa 2048/256, ako si u Beogradu ne razmišljaj, čitao sam da dobro radi. Ja ga, u Valjevu, imam od 10. septembra i onih pola sata kada je radio kako treba, zaista sam se oduševio. Uglavnom je, bar ovde u Valjevu, taj paket nešto brži od dial-up modema, a ako padne kiša, gotovo da nestane. Srećom, tog 12. septembra sam na pola sata bio svedok lepote brzog interneta...ko zna, možda će me i sledećeg meseca častiti punim protokom makar pola sata
::
:: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
:: American Grafitti revisited
NastyB Re: ... 28.09.2008. 23:50 #72839

broj poruka: 729
:: Nasty idi covece, pa ih pitaj, mozda ti je fora ako si u predgradju losi kablovi, moj drug u predgradju dune mu vetar i pukne veza, zato je presao na ADSL, ti idi licno kod njih i pokusaj da resis problem, oni su profesionalci sredice ti to. Srecno!!
:: Pozdrav

Mislim da je prethodni, Jebivetrov, post sve objasnio, samo da dodam da ovde ni P od profesionalizma nema. A centralu SBB-a mogu da pogodim kamenom sa prozora moje sobe, tako da nisam baš na periferiji.
A u tri naselja u Valjevu, u kojem živi gotovo 50% stanovništva i korisnika interneta, ADSL ne dolazi. Doduše, najavili su da će biti u septembru, ali su zaboravili da napomenu koje godine, pošto Telekom u vezi toga ne da ne radi ništa, nego i nema u planu. Gde da opterete još više ionako preopterećeni ADSL, koji je postao jednako katastrofalan kao i SBB, kao da se veza ostvaruje preko slamčica, a ne optičkim kablovima.
Tako da, ako ne želim SBB, uvek ostaje dial-up...mada ovih dana moja 2048/256 veza radi kao da je dial-up. Ali bar mi telefon nije zauzet.
JOSILENKO Re: Re: Eh, Valjevo 29.09.2008. 00:47 #72844

broj poruka: 1013
Koji su ti to Beogradski HUB-ovi? Od lokalnih ti treba samo Gusari i Status, to su ti najmasovniji kod nas, i nema sta nema na njima. Svi ostali lokalni su embrioni u odnosu na njih. Ja sam u Leskovcu koji je za Valjevo provincija par exelans, i laganezi se konektujem i skidam. Mislim ako ne mozes da se konektujes na njih, onda mani lokal i uplati flat surf.
JOLE

:: Mi iz Valjeva smo druga pricha. Mi ne mozemo da se vezemo na Beogradske hubove. Moramo da se pomirimo sa time da smo jb provincija. Vec dve nedelje imamo problem sa Sbb internetom. Kod nas je najvece gradsko naselje zaobishao ADSL, a obecano nije ispunjeno
:: Local u Beogradu uopshte nije losha varijanta, ali bih se pre odluchio za paket bez lokala, jer mozesh da skinesh sa rapidsharea ili nekog drugog severa skoro sve shto ti padne na pamet. I ukoliko delish konekciju, Flathome je bolji
:: gile, ne razumesh u chemu je problem. Sbb u Valjevu je jednostavno recheno katastrofa u svakom pogledu. Nema veze sa delovima grada, vec je to neopisiv bezobrazluk koji nam prodaju vec par godina unazad. Do pre 6 meseci placali smo paket 128/64 1400 dinara, dok takav paket u Beogradu, NS... nije postojao. Sad su izjednachili cene i pakete sa svim gradovima, ali je mreza opterecena. Radovi, kako oni nazivaju ovu havariju, traju dve nedelje i malo ko ima strpljena da za klip od 30sec na You tube, cheka 5 min da se uchita. Ni jedan downloader nisam ukljuchio dve nedelje jer se iznerviram kada vidim brzinu od 20 i kusur kila. Zale se ljudi, pishu na SBB forumu, pitaju telefonom, ali ih niko ne J
:: :: Jedno vreme sam koristio lokal i HUBove, ali mi se smučilo smaranje sa slotovima. Šta god da sam našao da me zanima, obavezno sam nailazio na poruku da nema praznih slotova, tako da sam na skidanje nečega čekao i danima. Naravno, uvek možeš da pošalješ poruku tipa: `E, brate, može slot...` ali retko ko ti odgovori. A ako staviš nešto novo i da valja, recimo, neka nova igra, prosto ćeš biti zasut sa desetinama molbi za slotove. Pa kad drugi počnu da `sisaju` fajlove sa tvog kompa, pa ti to zaglavi i ne-lokalni protok...brrrr, naježim se kad se setim
:: :: A što se tiče paketa 2048/256, ako si u Beogradu ne razmišljaj, čitao sam da dobro radi. Ja ga, u Valjevu, imam od 10. septembra i onih pola sata kada je radio kako treba, zaista sam se oduševio. Uglavnom je, bar ovde u Valjevu, taj paket nešto brži od dial-up modema, a ako padne kiša, gotovo da nestane. Srećom, tog 12. septembra sam na pola sata bio svedok lepote brzog interneta...ko zna, možda će me i sledećeg meseca častiti punim protokom makar pola sata
:: ::
:: :: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
:: :: American Grafitti revisited
XXXL Re: SBB paketi dilema 29.09.2008. 09:50 #72860

broj poruka: 537
Necuveno! ! ! (nevezano za tvoju dilemu :) )

Koristim Radijus Vektor Cable Internet, paket koji koristim je 512/128 Kbps i to placam 1500din mesecno . Naravno, tu su zakinuli koriscenje externih SMTP servera, u poslednje vreme download mi ne prelazi 30KB/s a tehnicka podrska im je generalno jako ljubazna (izuzev jednog soma koji je pun sebe i jednom ce doci kod mene na praznjenje) ali nema blage veze sa zivotom ili ih ne interesuje da nesto odrade. Cesto se desava da iz cista mira crkne net i kad ih pozoves kazu `hm, ovaj da, ima nekih problema stavicemo vas na snimanje pa cemo vas kontaktirati za par dana` :) heh, pa sta su oni, modni fotografi ? Meni ne treba snimanje vec internet, preko kojeg uzgred i radim. Hteo sam da uzmem jaci paket, 1Mbps recimo ali cena je abnormalna, negde oko 2700 din i to sa svim ovim pogodnostima koje dobijes uz internet a za koje ne pise u prospektu da se dobijaju uz net (nesposobna tehnicka podrska, los odnos sa korisnicima, bahatost i sl. ) . Radijus Vektor je dete SBB-a al izgleda da je `razmazeno deriste` obzirom na cenovnik. Nisam znao da je na SBB 1. Flathome 2048/256 - 2090 dinara ! Pa ja koristim ekvivalent tom netu samo sa manjim protokokm (512/128) za 1500din .) pih.... razocarao sam se.

Svugde u svetu MOZES da biras internet provajdera, kako kablovskog tako i DSL/ADSL i mozes da menjas provajdera u bilo kom trenutku. A kod nas je izgleda problem u monopolu na tom delu internet trzista. Jako lose...

:: Propala je moja wireless sema od 2Mb/2Mb :( i sada mora da se trazi alternativa. Posto vec u dnevnoj sobi ima kablovski SBB net, koji su moji koristili, mislio sam prosto da uzmem jaci paket, stavim wireless ruter i picim. Dvoumim se oko dva paketa
:: 1. Flathome 2048/256 - 2090 dinar
:: 2. Flathome Plus 768/384 i lokal 1024/512 - 2450 dinar
:: Do sada nisam koristio taj lokal, tj. jednom sam proba i to nesto nije bas uspelo, ali me je mrzelo da se mnogo cimam, pa sam odustao. E sada pitanje, da li neko koristi taj lokal, i kako se koristi, ako ima neki link sa uputstvom za upotrebu bilo bi super. Kako rade Google Earth i Skype + kamera na 768/384
:: Hvala i pozdra
:: Milo
:: Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga
:: Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga
:: Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se
:: Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
gile23 ... 29.09.2008. 11:44 #72868

broj poruka: 9121
Ovako oni indijanci iz ADSL-a, u vecini gradova u Srbiji imaju isti broj portova recimo u BG-u i u nekom 10-50 puta manjem gradu isto imaju, pa oni likovi u BG-u cekaju 3-5 meseci za net, to je neki car rasporedio svaka mu cast, vamo zvrji 70% prazno a vamo trazi se jos 50%, e u tome je fora zasto su ovolike cene neta kod nas, nemaju ravnomeran priliv novca, onde gde mogu da dobiju nemaju portova, a onde gde ne mogu da dobiju imaju portova, a taj SBB se razlikuje od grada do grada, napolju su losi kablovi ili je negde doslo do malog kidanja kabla pa imate slab protok ili jednostavno nema dovoljno resursa, za koje im se j jer je kod vas u Valjevu slicna situacija sa ADSL-om u BG-u, tako da vam je jedini spas strajk z` gladju, ima ne profesionalizma u Srbiji jos. A tamo u onoj Petnici kod Valjeva net 1GB/s provukli opticki kabal, bio sam tamo njima pola od toga ne treba, bolje da pola tog neta otkupe neki carevi i naplacuju. Imam druga u Zrenjaninu provajder je kod njega u gradu mesecni prihod kad se sve oduzme i sabere je 5000-10000 evra. A paket 2048/256 mozda ubrzaju sledece godine isto duplo pa ce ti 512 upload biti sasvim dovoljan, pre je na Rapidu za free usera bilo ogranicenje 500kb/s. Srecno sa netom!!!

Pozdrav!

skar o zrenjaninu 29.09.2008. 12:19 #72873

broj poruka: 3992
da ne pricamo

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647299.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs