Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
3G internet mt:s problemi
STRANA 1 OD 1
xenox 3G internet mt:s problemi 22.09.2008. 21:58 T12130

status: user
broj poruka: 1408
Da li jos nekom ne otvara pojedine strane, recimo blic, politika se ne mogu otvoriti (preko VPN-a iz firme moze), download.com i jos neki...

Ovih dana cemo uporedno testirati mt:s i telenor 3G, pa cu vam javiti rezultat. Na prvi pogled Telenor mi je lepse radio, ali videcemo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goranvu Hmm 23.09.2008. 07:05 #71921

broj poruka: 195
Ista prica i kod mene. Probao sam i sa specificiranjem DNS-ova, i sa dodavanjem inicijalizacionih komandi za modem, ali nista nije vredelo. Izgleda da je je neophodna intervencija kod njih.
xenox Resenje za neotvaranje sajtova preko 3G mt:s 24.09.2008. 18:30 #72210

broj poruka: 1408

Kao sto sam i pretpostavio - negde seku ICMP za smanjenje MTU-a. Rsenje je smanjiti MTU za PPP konekciju. Smanjio sam na 1400 - verovatno bi proslo i 1480...

Uputstvo na
http://www.howtonetworking.com/VPN/mtu1.htm

goranvu Ovako.. 25.09.2008. 15:47 #72320

broj poruka: 195
Otisao sam u MTS poslovnicu, i rekao za problem, a oni su ocito savrseno upoznati s tim jer su mi kao iz puske rekli da mi treba patch za windows i poslali su mi ga na email. To je u stvari najobicniji `reg` file koji resava taj MTU problem. Nakon pokretanja fajla, potrebno je jos i restartovati masinu. Da se ne biste cimali, evo sadrzaja fajla:

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesNdisWanParametersProtocols]
`PPPProtocolType`=dword:00000021
`ProtocolMTU`=dword:00000514
`ProtocolType`=dword:00000800

Snimite ovo u notepadu sa ekstenzijom `.reg`
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs