Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Oce li telekom da duplira ove godine?
STRANA 1 OD 1
trogdor Oce li telekom da duplira ove godine? 16.09.2008. 21:39 T12019

status: user
broj poruka: 373
Dakle ima li neko dojavu, ili da palim na sbb. Ortak mi rece da ce telekom sledece god. imati 10mb al ne znam po kojoj ceni. Ako neko zna nesto...
Go Go Go !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dz0ni ... 16.09.2008. 22:13 #70919

broj poruka: 880
Trebalo bi od 1. oktobra... samo se nadam da nece da bude ovako http://adsl.beograd.com/
Panta019 Ako ce lelekom imati 10mb sledece godine 16.09.2008. 22:20 #70920

broj poruka: 1583
onda sam ja Aleksandar Veliki.

Cuo sam da ce biti neko ubrzanje adsl-a 15.oktobra ove godine ali da to nece biti dupliranje nego da ce se download povecati za 50% a upload ce ostati isti.

Brzine ce biti ovakve :

512/64 postaje 768/64
1024/128 postaje 1536/128
1536/192 postaje 2048/192

Ako ovako bude onda ce SBB biti brzi od svih ADSL provajdera. U tom slucaju bezi na SBB.

Jedino mogu da se nadam da ce ovi konji iz Lelekoma u poslednjem trenutku shvatiti da mogu da izgube dobar deo klijentele, barem tamo gde SBB ima, ako ne ubrzaju internet da bude istovetan brzinskim paketima koje SBB nudi.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

MACHINE Iz druge ruke 16.09.2008. 22:32 #70921

broj poruka: 5710
ceka se samo potpis generalnog direktora Telekoma. Ne znam karakteristike povecanja protoka.

- A N G E L -

trogdor Bogami... 16.09.2008. 22:33 #70922

Momci iz telekoma nisu normalni ako je tako kao sto kazes, a raspisali konkurs za konsultanta il sta vec, a ne treba biti mnogo pametan da ponudis vise ako si najgori...
Go Go Go !!!

Equinoxe Re: Iz druge ruke 16.09.2008. 23:17 #70930

broj poruka: 12057

To milicijo moja !!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: ceka se samo potpis generalnog direktora Telekoma. Ne znam karakteristike povecanja protoka
::
:: - A N G E L -
ssinger Definitivno ce uvecati za samo 50% 17.09.2008. 00:15 #70937

broj poruka: 161
Ala su se pretrgli!!! Mogli bi bas i da dupliraju brzinu, a i da malo povecaju upload!

Windows Vista ZAKON!

trogdor Znaci odo na sbb, zbogom telekom... 17.09.2008. 01:43 #70943

Hvala na informacijama...
Go Go Go !!!

Daum ... 17.09.2008. 05:37 #70948

broj poruka: 12798
Ja cu slatko da predjem na SBB ako ovi konji ne budu ucinili nesto. 1mbit je velika razlika...

NastyB Re: Znaci odo na sbb, zbogom telekom... 17.09.2008. 08:37 #70952

broj poruka: 729

:: Hvala na informacijama..
:: Go Go Go !!

Prelazite na SBB samo ako ste iz Beograda. Meni u Valjevu 2048/256 radi kao pre 256/128...pa možda i gore...
zeka1 Mogu da se slikam!!!!!!!!! 17.09.2008. 08:51 #70955

broj poruka: 15
Шта да кажу пресрећни корисници КДС кабловског нета ако се ви жалите.
512/256 - 2200 дин
256/128 - 1600 дин
и тако на доле.
Нема најаве повећења брзина а ни обарања цена. Такође не могу да пређем на СББ због расподеле територија које имају кабловски монополисти.

Slavuj ... jedno pitanje sto se tice SBB-a i malo mog pretpostavljanja... 17.09.2008. 08:56 #70956

broj poruka: 2236
A... je l` postoji mogucnost da vise korisnika istovremeno koristi jednu IP adresu, pa da im se onda pojedinacni protok smanji ili poveca - naravno u granicama npr. 2Mbit/s, zavisno od toga `sta ko radi` iliti `ko koliko trosi` ?

Jer, ne koriste svi 100% mogucnosti svog protoka(pre svega iz neznanja, pa tek onda zbog nedostatka vremena)... mozda 2% korisnika konstantno koristi svih 100% mogucnosti svoje veze, mozda 20% koristi 50-60% mogucnosti, a ostali kako kad i kako gde. pa se sad proVAJDER dosetio da svima koje `smatra ne preterano aktivnim korisnicima` moze da podeli protok sa jos nekoliko slicnih `potrosaca`, koristeci recenicu - `ma to oni nece ni primetiti` i tako to...

Do sada sam na nekoliko mesta procitao da je mnogim SBB korisnicima, kojima je zvanicno duplo veci protok, u realnom svetu i vremenu usporio internet, pa zato i pitam.

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic re: ... jedno pitanje sto se tice SBB-a i malo mog pretpostavljanja... 17.09.2008. 10:40 #70975

broj poruka: 609

sto se tice sbb po mojoj proceni (inace sam veoma zadovoljan) ranijih godina je bilo normalno da internet uspori u spicu (popodne predvece)...sad nisam kuci u to vreme da bih proverio, ali sam generalno zadovoljan brzinom od 5Mbs kao sto rekoh u nekom ranijem odgovoru pre neki dan, koristim ga na tri opstine u beogradu (centar, zvezdara i kanarevo brdo) koristim ono prepaid se valjda zove, uplatim 1000 dindzi pa kad potrosim a na poslu je do 7GB na 5Mbs 3500 din...
a sto se tice merenja brzine mislim da je jedino merodavno speedtest na netu jer nikad neznas kolko ti dozvoljava download taj sajt sa kog skidas..dobar primer je asusov sajt, ne dao ti bog da ti treba nesto sa njihovog sajta, kolika god da ti je brzina on skida ko sa dial-up-a...eto toliko...pozz

MACHINE SBB je truba 17.09.2008. 11:05 #70981

broj poruka: 5710
i takodje lopovska firma koja diktira nenormalne cene za tel, net a kvalitet usluge varira od infrastrukture, vetra, vode kise i Bozje milosti :) Neka hvala, jedva sam se otkacio njihove usluge (ne pustaju magarci nikako, mesecima me razvlacili a ja raskinuo ugovor odavno), malo malo pa nesto ne radi, los signal pa ga nema, modemi uzas buguju losi kontatki po mrezi, izolacija.... Nemam ni jednu lepu rec o njima, ni Ikom nije bolji

- A N G E L -

trogdor Ajoj 17.09.2008. 20:28 #71093

Pa u Ikom-u je 256/128 1700din. Imao sam imo Ikom i onda zvao sbb da dodje u zgradu, oni posalju svog coveka koji sa nekim iz zgrade ide od stana do stana za ugovor, onda dodju, seku kablove od Ikom-a i instaliraju svoje kutije i sve ostalo. Samo napred... nema podele, nego otimanje...
Ping na https://www.speedtest.net je na sbb-u 7ms, telekomu 55ms, a Ikom-u preko 70ms... O kvalitetu kablovske na Ikom-u je tuzno pricati, a sbb nudi dzabe digitalizaciju slike uz flat home pakete i dzabe setup do 31 decembra. Prijavio sam se jutros(formular). Inace na cs-u ortak sa istim uploud-om ima duplo manji ping, on je na sbb 512/128, ja na telekom 1024/128...
Znaci kod svih sam bio, nikoga ne reklamiram, nego tako stoje stvari.
Go Go Go !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs