Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB-nove `brzine`
STRANA 1 OD 1
Sub-Z SBB-nove `brzine` 16.09.2008. 18:03 T12015

status: user
broj poruka: 1621
Do ovog famoznog `duplliranja` koristio sam neki pocetni flat home paket(256,valjda). Iznenadio sam se kada su me prebacili na Flat Plus 384/192 – 512/384,a Bit Lord mi povukao nekih 60ak Kb/s. Sav srecan, odlucih da uplatim Home(ne Plus) 1024/128. Onda tek krece tuga.....jedva skida nekih 20 Kb/s, a zna i da padne. WTF?!? To je 5-6 puta manje nego sto bi trebalo... Jel imao neko slicnih problema? Unapred hvala na odgovorima!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: 16.09.2008. 18:22 #70893

broj poruka: 6502
Imao sam taj paket sada posle dupliranja imam 2048/256 i brzina mi je 230-250.

A dok sam imao 1024/128 isao je download oko 120kB/s nisam nikada imao problema tako da je to ili do torrent-a (najverovatnije) ili proveri na https://www.speedtest.com ako ti je brzina blizu propisane onda je sa SBB-om sve u redu.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dz0ni ... 16.09.2008. 19:20 #70899

broj poruka: 880

bili su radovi na mrezi zato je lose skidalo, fala bogu popravilo se...
gile23 ... 16.09.2008. 19:28 #70900

broj poruka: 9121
Juce su na Telekomu bili radovi, i imam paket 512/64, a u jednom trenutku download je isao oko 600kb/s, evo ih rezultati, download je veci za 7kb od 512, znaci 519. Danas je sve normalno!!!

http://www.speedtest.net/result/323869315.png

Pozdrav!

NastyB Nisi iz Beograda... 17.09.2008. 08:32 #70951

broj poruka: 729
...čim ti se to dešava. Opšte je poznato da SBB zbog konkurencije sve svoje resurse koristi u Beogradu, a boraniji iz unutrašnjosti samo otpaci, jer u unutrašnjosti nemaju konkurenciju, osim još goreg Telekomovog ADSL-a.
Ja sam u Valjevu imao 1024/128 flat i sve je radilo super (za ove naše usr*ne uslove), download sa Rapida na kosnstantnih 125-127 kb/s, YouTube se otvara bez seckanja, gledam trailere za filmove vrlo pristojno... A onda posle samo dva meseca relativnog uživanja, SBB nas je `nagradio` dupliranjem veze i sada sa 2048/256 download sa rapida retko prelazi 80 kb/s (ide normalno između dva i osam ujutro, a onda katastrofa), YouTube je negledljiv, o filmskim trailerima i ne razmišljam, čak se i sajtovi otvaraju bar tri puta sporije nego pre. Naravno, zvao sam i žalio se, ali šta vredi, kad si monopolista toliki, da čak ni telekom ne uvodi ADSL da se ne bi mešao u posao drugom mafijaškom gangu...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
American Grafitti revisited

voodoons Re: Nisi iz Beograda... 17.09.2008. 09:28 #70958

broj poruka: 152
netacno skroz..
u NS-u, konkretnoo na Novom Naselju odlicno sljaka..
A i zasto bi SBB favorizovao BGD kad i sam nije iz BGD-a??

:: ...čim ti se to dešava. Opšte je poznato da SBB zbog konkurencije sve svoje resurse koristi u Beogradu, a boraniji iz unutrašnjosti samo otpaci, jer u unutrašnjosti nemaju konkurenciju, osim još goreg Telekomovog ADSL-a
:: Ja sam u Valjevu imao 1024/128 flat i sve je radilo super (za ove naše usr*ne uslove), download sa Rapida na kosnstantnih 125-127 kb/s, YouTube se otvara bez seckanja, gledam trailere za filmove vrlo pristojno... A onda posle samo dva meseca relativnog uživanja, SBB nas je `nagradio` dupliranjem veze i sada sa 2048/256 download sa rapida retko prelazi 80 kb/s (ide normalno između dva i osam ujutro, a onda katastrofa), YouTube je negledljiv, o filmskim trailerima i ne razmišljam, čak se i sajtovi otvaraju bar tri puta sporije nego pre. Naravno, zvao sam i žalio se, ali šta vredi, kad si monopolista toliki, da čak ni telekom ne uvodi ADSL da se ne bi mešao u posao drugom mafijaškom gangu..
::
:: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
:: American Grafitti revisited
civica Eh ta kisa 17.09.2008. 09:56 #70965

broj poruka: 63

Mlogo znatizeljan tip???

U Krusevcu odlicno radi,bez problema http://www.speedtest.net/result/324706056.png

....osim kad pada kisa :))))))))

NastyB Re: Re: Nisi iz Beograda... 17.09.2008. 10:05 #70969

broj poruka: 729
:: netacno skroz.
:: u NS-u, konkretnoo na Novom Naselju odlicno sljaka.
:: A i zasto bi SBB favorizovao BGD kad i sam nije iz BGD-a?

Samo jedno pitanje?? Koliko imaš internet provajdera u NS?? To što sam pomenuo Beograd mislio sam na veće gradove, među kojima je i NS. Znaš kakva je situacija u Valjevu?? Imamo Telekom ADSL (ne računam ostalu boraniju koja ionako mora preko Telekoma) i SBB i tamo gde je ADSL nema SBB, a gde je SBB nema ADSL, tako da su se lepo podelili kao mafijaški gangovi, pa ako ti je loša veza, uvek imaš Dial-up...
Sub-Z Jesam iz Beograda... 17.09.2008. 10:14 #70971

broj poruka: 1621
Bice da je ipak do torrenta,speed test mi pokazuje nekih 972 kbps,tj. 121 Kb/s. To je otprilike i brzina kada nesto skidam direktno s interneta. Probacu da ogranicim upload,pa cemo videti sta ce biti. Poz i Hvala...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647300.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs