adsl beotelNet 512/64 modem sagem fast 800 antivirus eset smart security 3.0.560
µTorrent Port Checker dobijam odgovor: Error! Port 12015 does not appear to be open
down speed mala kad cekiram opciju da mi je max jedan torrent aktivan brzina je do 15 kB/s kad mi je aktivno 10-ak brzina je do 10 kB/s up speed sam ogranicila na 5 kB/s
Prvo proveri da li ti firewall blokira utorrent, ako ga nema medju izuzecima u listi ti ga dodaj i omoguci mu sav dolazni i odlazni saobracaj. Ne znam tacno da ti kazem kako se to radi kod tebe jer ne koristim eset smart security. Ako nije to onda treba da forwrdujes port a to ces da uradis na sledeci nacin: u browseru koji koristis otvori praznu stranicu i unesi adresu 192.168.1.1 cukni enter i kao username unesi adin i pass admin. Kad ti se otvori stranica sa leve strane imas stavku NAT,klikni na nju i izaberi port forwarding. Zatim idi na add, chekiraj custom server i u to polje unesi utorrent a ispod unesi adresu 192.168.001.002. Ostaje ti da u tabeli ispod u prvom redu u sva polja uneses broj porta koji hoces da dodelis utorrentu npr meni stoji 16999. Klik na save/apply i to je to.Jos samo izabrani broj porta upisi u utorrent/options/preferences/connection i obavezno iskluci opciju randomize port each... Trebalo bi da sam ti pomogao.Kad pokrenes torent sledeci put pri dnu bi trebao da stoji zeleni kruzic umesto dosadasnjeg zutog ili crvenog trougla sto je znak da sve dobro sljaka. Pozdrav
Ti imas modem Sagem f@st 800, dakle modem na kome nema sta da forwardujes.Portovi se otvaraju ako imas router,a na istom NAT(prelazis sa privatne adrese na javnu). Problem moze da nastane ako imas(dobijas od provajdera) NAT-ovanu adresu. Ko ti je provajder da ti pomognemo? ___________________________________
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647297. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.