mene isto susto interesuje sta taj Proxy predstavlja mislim da i meni pravi probleme prilikom pristupa odredjenim protokolima game serverima ,security stranicama itd sta ja tu mogu da ucinim da ga preskocim
Iako mu to nije jedina namjena, proxy se danas uglavnom koristi zbog anonimnog surfa. Da se razumijemo - proxy nije predvidjen za gaming. E, sad, ne znam kakvu vrstu konekcije imas i da li koristis poseban proxy softver? Ako tvoj paket podrazumijeva konekciju preko proxy, moguce je da su ogranicenja na koja nailazis pravilo kuce, tj. provajdera. Ta oranicenja se mogu zaobici konsultacijom sa provajderom,a takodje i ukoliko samoinicijativno koristis proxy, npr. tako sto setujes da konekcija ka odredjenoj destinaciji ne ide preko proxy-ja itd.
clan sam wirelees mreze i izlaz na net ide pre proxija, brzina interneta je varijabilna (takva je organizacija mreze) varira ovisno o momentalnoj potrosnji ali je relativno brz neretko i do 1.5mb bez obzira na to na game serverima imam los ping moje je misljenje da je do proxija jer na istim serverima nakacen manjom brzinom ali preko drugog provajder to nije slucaj,neretko nemam pristup odredjenim stranica ,google earthu recimo ,itd normalno proxiju nemam pristup niti sam upucen u te vode ,cela mreza je pod mikrotikom a izlaz preko proxy masine jel ima neka solucija da popravim stvari
Rekao sam ti, ako govorimo samo o online igranju, donio si losu odluku izborom proxy konekcije, tj. provajdera. Zbog toga je, gotovo sigurno, ping los.
Kad je rijec o onemogucenom pristupu odredjenim sajtovima, i ovdje cu ponoviti - ili je to stvar odluke provajdera ili su zaboravili da te upute na setovanje koje ce ti omoguciti pristup. Najbolje je konsultovati njihovu tehnicku podrsku.
Pomenuo si konkretan slucaj, Google Earth. Pokusaj da mu pristupis preko Internet Explorera, tako sto ces unijeti podatke o proxy-ju u podesavanja:
Contol Panel - Internet options - Connections - Lan settings - Proxy server - Use a proxy server, pa unesi adresu i port provajderovog proxy-a.
Ovakav proxy setup, inace, postoji u svakom browseru.
Jos jednom - pozovi provajdera i trazi da te upute na podesavanja.
hvala brate :: :: Rekao sam ti, ako govorimo samo o online igranju, donio si losu odluku izborom proxy konekcije, tj. provajdera. Zbog toga je, gotovo sigurno, ping los :: :: Kad je rijec o onemogucenom pristupu odredjenim sajtovima, i ovdje cu ponoviti - ili je to stvar odluke provajdera ili su zaboravili da te upute na setovanje koje ce ti omoguciti pristup. Najbolje je konsultovati njihovu tehnicku podrsku :: :: Pomenuo si konkretan slucaj, Google Earth. Pokusaj da mu pristupis preko Internet Explorera, tako sto ces unijeti podatke o proxy-ju u podesavanja :: :: Contol Panel - Internet options - Connections - Lan settings - Proxy server - Use a proxy server, pa unesi adresu i port provajderovog proxy-a :: :: Ovakav proxy setup, inace, postoji u svakom browseru :: :: Jos jednom - pozovi provajdera i trazi da te upute na podesavanja.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647297. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.