juce sam pustio registry healer da ocisti registar, i nasao je 1600 praznih ulaza, koje sam sve pobrisao. Posle njega sam pokrenuo winaso registry defragmenter, posle koga sam restartovao komp. ekran sa windows is starting je trajao oko 1 minut, a onda je pokazao moj username i trazio mi password. kada ukucam bilo kakav password, on kaze wrong password, a kada samo pritisnem ok, ekran se zacrni kao kad ucitava desktop, a onda kaze unable to log you on because of an account restriction. Probao sam i safe mode, ali isto kaze i za ovaj user i za Administrator(pretpostavljam neki windows default user, jer ga je nisam pravio). Ovo administrator mi se pojavljuje samo kad probam safe mode. Format C: ne dolazi u obzir! imam windows xp pro 32bita legalan, a pre neki dan sam instalirao SP3. Nikad nisam stavljao bilo kakav password na account.
Hvala unapred!
p.s. Konf za svaki slučaj: e6420, P35-DQ6 rev 1.0, 4x1GB geil ultra 800MHz, 8800GTS 320Mb, WD 500GB
Jednom sam se zajebo i to baš sa tim programom davno, isto tako, imš 170 milijardi grešaka, i ja lepo, pa ništa sredi šta možeš i ćao windows. Nekim programima i sistemskim servisima su potrebni prazni ključevi u koje povremeno upisuju nešto, i sami ih brišu. Healer ti je rastavio win na komadiće. Nema tu popravke, sreća pa sam ja pre experimentisanja napravio Ghost image i spasio se- Osim ako ne znaš koji ti je od tih 1600 praznih ključeva gde i koji je potreban (a ne znaš), stvarno mi je žao, ali ponavljaćeš instalaciju tog SP3.
I neka ti to bude nauk, nikad, ali nikad više ne instaliraj Reagistry healer i slične gluposti od programa. U registry ulazi samo kad tačno znaš šta i gde hoćeš da ispraviš i kakve će to posledice da ima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Apsolutno ispravna konstatacija, saveti i tako to... ne diraj taj registar jer mi on lici kao velika misterija cak i za same programere iz MS-a, a onda se pojavi golima umisljenih programera koja ce kao da sredi tu bazu jer oni kao imaju iskustva. Ko da su svi sistemi isti pa mogu da primene isti metod sredjivanja sistema.
Jos jedan savet buduci da Format C: ne dolazi u obzir skini disk i skokni do nekoga ko ume da ti oporavi sistem, jer ovako preko mreze testko da ce neko neiskusan nesto da uradi a da ne pogorsa trenutno sranje...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: Jednom sam se zajebo i to baš sa tim programom davno, isto tako, imš 170 milijardi grešaka, i ja lepo, pa ništa sredi šta možeš i ćao windows. Nekim programima i sistemskim servisima su potrebni prazni ključevi u koje povremeno upisuju nešto, i sami ih brišu. Healer ti je rastavio win na komadiće. Nema tu popravke, sreća pa sam ja pre experimentisanja napravio Ghost image i spasio se- Osim ako ne znaš koji ti je od tih 1600 praznih ključeva gde i koji je potreban (a ne znaš), stvarno mi je žao, ali ponavljaćeš instalaciju tog SP3 :: :: I neka ti to bude nauk, nikad, ali nikad više ne instaliraj Reagistry healer i slične gluposti od programa. U registry ulazi samo kad tačno znaš šta i gde hoćeš da ispraviš i kakve će to posledice da ima. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
...taj Administrator account, je MS-ov default account, koji uvek postoji, moj savet ti je da pokrenes ponovo Safe Mod, udjes u taj Administrator Account, i prvo na njemu podesis neku sifru nebitno koji, moze i samo broj 1 npr., da ti je lako za pamcenje, posto se desava da pobrljavi i taj account, jer nema sifru, to ti govorim da ne bi imao jos vise problema! Posle obrisi onaj tvoj account koji si imao, i kreiraj neki drugi, ali promeni ime tog drugog accounta, kasnije mozes vratiti na staro ime, ali pre nego sto vratis na staro ime, obrisi sve zaostatke tog tvog trenutnog accounta u `Documents & Settings` folderu!
Znaci, rezime: 1. Udji u Safe Mod 2. Stavi sifru na `Administrator` 3. Obrisi stari Account 4. Kreiraj novi sa drukcijim imenom 5. Obrisi sve iz `Documents & Settings` sto se tice starog Accounta 6. reset masine i uloguj se na novi Account, i ako hoces odatle promeni naziv!
Napominjem da stavis na novom accountu Administratorska prava i obavezno lozinku, ako izlazis na net, to ti je zbog tvoje sigurnosti!
Sumnjam da će to pomoći jer su verovatno među tih 46 milijardi obrisanih stvari i iz HKLM, ne samo iz sekcije HCCU - current user. Može da proba, al to je toliko ujebano sad, da ja ne bi imao volje da nastavam sa tim windows-om bilo šta da radim. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Sumnjam da će to pomoći jer su verovatno među tih 46 milijardi obrisanih stvari i iz HKLM, ne samo iz sekcije HCCU - current user. Može da proba, al to je toliko ujebano sad, da ja ne bi imao volje da nastavam sa tim windows-om bilo šta da radim :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
...nece nista izgubiti ako proba, jer to mu je jedina nada da sacuva barem nesto! Ako ni to ne pomogne, koliko znam M$ ima svoj call centar u BGD, nek pozove, pa nek vidi sta ce... Oni znaju `najbolje`...
U njegovom programskom folderu imas podfolder Backups. U njemu su ti sacuvane sve promene koje si napravio. Fajlovi su obelezeni datumima i imaju ekstenziju .reg. Vidi po datumu koje si poslednje `ciscenje` pravio i vrati sve na staro tako sto ces dvaput da kliknes na svaki .reg falj i kliknes Yes na pitanje `Da li hoceste da se ovo ubaci u registry`. Restartuj kompjuter i sve bi trebalo da bude u redu.
Nikad vise, ni sa jednim RegCleanerom, ne brisi prazne ulaze ako ne zelis da ti zezne kompjuter.
Pozz.
P.S. Mozes i da pokrenes Registry Healer i pod Actions na toolbaru imas Open last used Backup folder. Ostalo ti je jasno.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ma probao sam da udjem u administrator, ali je isti slucaj kao i sa mojim userom, kaze unable to log you on because of an acoount restriction. a podesio sam da mi nikad ne pravi back up, kao `koj ce mi to`...sad mi je jasno...probacu da vidim iz dosa da li ima neki restore, ako nema nosim hard kod nekoga....
Pošto su windows nftf operativni sistemi bušni kao sir, bez obzira što `su legalni` ili ne, tvoj kao i administratorski password ne znači apsolutno ništa - čak i ako si nekim registry muljatorom (mada je mene taj služio fino) oštetio pwl fajl windowsa. Uz pomoć Hiren`s boot cd-a, odradi resetovanje pwl-a u windowsu, i ušetaj u njega kao svaki normalni hacker - lopov - radoznalac i odradi restore iz healer-a ili ručno popravljaj brljotine koje si napravio uz pomoć tog programa.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.