Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Narode,dajte savet...
STRANA 1 OD 1
banenko Narode,dajte savet... 02.05.2008. 23:22 T9605

status: user
broj poruka: 2

.........posedujem sledeću konfiguraciju:
Precesor : AMD Sempron 64 bit 2800+ ( 1,61 GHz )
Mat.ploča : MB ASUS K8N Enforce 3
Grafička : ASUS AGP N 7600gs /HTD/256
Memorija : 2x512 Kingston DDR PC 3200 400MHz
Napajanje : 350 W
TV karta : INTEX IT-TV 7130 F PCI
... i ostalo.
Problem: Neki put ( u zadnje vreme sve češće ), pri uključivanju račuanra,ne pojavi se slika na monitoru,a računar je pod naponom,uključi se ventilator...A neki put sve bude ok,da bi se posle nekog ( nema pravila,individualno...) vremena,ili restartovao pa se opet `povratio` ili samo bi se izgubila slika na monitoru...
Reinstaliran Windows...Grafička nije,probao sam sa starom (MX 440),isti slučaj...Temperature: CPU-36 , GPU-68, HDD-60...Od komponenti ništa nije (nadam se ) klokovano...Kućište redovno otvarano,čišćeno od prašine....Predpostavljam da je napajanje ( 350W ) na `izdisaju`,pa bih ga zamenio sa Chieftec 450W...
Bio bih Vam zahvalan na savetu,predlogu šta dalje....hvala u napred,pozdrav.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner prvo probaj sledece... 03.05.2008. 00:01 #53165

broj poruka: 7769
Povadi sve kartice sa ploce (ne zaboravi memoriju) ocisti kontakte na karticama pa onda u slotovima i to mu je to. Verovao ili ne sve patinira pa i kontakti pogotovu ako si pusac e to onda bas aka stvar, a i prasina je neprijatelj elektornike.

Mada moze biti i da je napajanje oslabilo pogotovu ako ne gasis racunar ko sto se meni desi da ga 10 dana ne ugasim, navodno takva upotreba racunara trosi napajanje vise nego neka uobicajena upotreba.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

legalos mozda 03.05.2008. 00:55 #53173

broj poruka: 1

HDD 60? meni je na HDD 27 a to je prevelika razlika, imas male ventilatore koji mogu da se stave ispod HDD, to sam ja stavio, mada razlika od 33C je ogromna.
Moje temperature bi bile:
HDD 27C wd 160 sata2
CPU 30C AMD Athlon 64, 2000 MHz 3200+
MB 33C MSI K8N Neo4 Series (MS-7125)
VGA 50C ATI Radeon HD2600XT PCI-e

Posle malo igranja i nisu nesto znacajno visoke temperature.
Mada ja sam takodje imao nVidia7300gt koja se grejala ko luda, sad ne mogu da se setim koliko ali je bila bas za hladnije krajeve dobro je grejala manje stanove!!! :):)

Ovo sa ciscenjem svih komponenti u opste nije losa ideja, mekana cetkica, obicna gumica za obicne olovke moze da sjajno ocisti same kontakte i jak fen na pocetku da sve izduva.
Na staroj ploci sam imao problem sa gasenjem, ja ga ugasim a on ostaje da radi, vrti ventilatore i HDD upaljen, to sam resio sa novijom verzijom BIOS-a .Mozda i to vredi probati. I posle toga se konacno ponasao kako cika Bil zapoveda...
VMARC Flesuj BIOS na rev. F8 ili vecu 03.05.2008. 01:26 #53176

broj poruka: 9429
Te ploce imaju problem sa Kingston memorijama.
Eventualno stavi memorije u drugi i treci slot.

Napajanje ti je ocajno. Kineskih 350w ispustaju dusu sa 7600GS, a firmirana su donja granica. Nista bez 400W za tu graficku.

Equinoxe Re: 03.05.2008. 03:13 #53182

broj poruka: 12057

Ne zelish 60 stepeni na HDD-u.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

limunche @ Bax2003 03.05.2008. 08:32 #53188

broj poruka: 426
Otkud ti znas da ne zeli? Mozda decko ima u planu neki rostilj da pravi ili nesto...xD
mada prvi maj je prosao al nema veze, povadi sve ventilatore iz kucista da vidis kako tek onda moze da se przi...salim se malo.
Tih 60 stepeni ne valja.

Kiseo sam pa sta...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs